De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 februari 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 21 februari 2015

De PKN-enquête en de (on)gelovigheid


Regiozaterdag, 21 februari 2015

Taxateur is er snel uit: ernstigste schade die er is

,,Dit perceel is ongelijkmatig toegetakeld. De kwaliteit van de grasmat, die is ook gewoon slecht. Mijn advies: volledige grondbewerking, schade uit de ernstigste categorie", zegt taxateur Joop Verheul, stappend door een pokdalig modderlandschap aan de boorden van de Hegemer Mar. Melkveehouder Jacob van der Wal uit Indijk kijkt er niet van op. ,,Dit is ongelooflijk, de schade die ik heb. Een ramp."

Regiozaterdag, 21 februari 2015

Second opinion voor thuiszorgesprek aan keukentafel

Leeuwarden - Thuiszorgcliënten die achteraf toch niet helemaal tevreden zijn over het verloop van het keukentafelgesprek kunnen in een aantal gemeenten mogelijk een second opinion (tweede oordeel) aanvragen. Zorgbelang Fryslân heeft een proefproject uitgewerkt. De gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en de gemeenten in Noordoost-Fryslân willen gebruik maken van de regeling. Of het doorgaat, hangt af van de provincie Fryslân.

Regiozaterdag, 21 februari 2015

Het duurzaam maken van Thialf is nog steeds niet rond

Met de vernieuwbouw van Thialf is deze week officieel begonnen, maar over de duurzame opwekking van energie voor het ijsstadion is, twintig maanden nadat Provinciale Staten daar een besluit over namen, nog steeds niets rond. Voor dit onderdeel van het project was geen geld beschikbaar gesteld door de Statenleden. Het zou aangemeld moeten worden voor een bijdrage uit het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy, zo werd in juni 2013 door Provinciale Staten besloten, gelijktijdig met groen licht voor de bouw van een wedstrijdhal voor vijftig miljoen euro.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2015

Platform Refo500 lanceert speciaal bijbeljaar 2016

Gouda - In de aanloop naar het Reformatiejubileum in 2017 vraagt het internationale platform Refo500 in 2016 aandacht voor de Bijbel. Aanleiding voor het Bijbeljaar is de vijfhonderdste verjaardag van de Griekse uitgave van het Nieuwe Testament van Erasmus, het Novum Instrumentum.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2015

Noorse moslims beschermen synagoge

Oslo - Noorse moslims willen morgen een menselijk schild vormen rond een synagoge in de hoofdstad Oslo, meldt de Jerusalem Post. Met de 'ring van vrede' willen de organisatoren hun solidariteit uitdrukken met de Joodse gemeenschap in Noorwegen. Het initiatief volgt op de aanslagen op Joodse doelen in Parijs en Kopenhagen. ,,Als jihadisten geweld willen gebruiken in de naam van Islam moeten ze eerst door ons moslims heen", aldus een van de initiatiefnemers.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2015

Solidariteitswandeling in Amsterdam

Amsterdam - Joden, moslims, christenen, humanisten en andere Amsterdammers houden morgen op initiatief van moskee Al Kabir een solidariteitswandeling. Met de wandeling willen ze een oproep doen voor vrede, respect, liefde en vriendschap en tegelijkertijd een krachtig 'nee!' laten horen als reactie op de agressie tegen gebedshuizen en toenemende joden- en moslimhaat. De organisatoren staan voor een Mokum dat bescherming biedt aan elkaar en elkaars gebouwen.

Sportzaterdag, 21 februari 2015

De Roon: fan van interactie, binnen én buiten de lijnen

Liet hij nou zijn man lopen of nam een ander die niet goed over? Discussie was er na de door sc Heerenveen verloren derby tegen SC Cambuur (2-1) volop over de rol van middenvelder Marten de Roon bij de goals van Sander van de Streek. De aanvoerder zelf reageerde via zijn twitteraccount; op fatsoenlijke wijze overigens. De Roon is namelijk een fan van interactie. Zowel binnen als buiten de lijnen. Met fans én met coach Dwight Lodeweges, met wie hij naar eigen zeggen een speciale band heeft en met wie hij morgen de volgende derby, die tegen FC Groningen, wél hoopt te winnen.

Sportzaterdag, 21 februari 2015

NAC viert tegen Cambuur alsnog carnaval

Na een reeks van acht eredivisieduels zonder zege brak NAC Breda afgelopen weekeinde met een traditie: de spelers mochten geen carnaval vieren. Een week later was het alsnog feest voor de ploeg uit Breda, die een matig Cambuur klopte (2-1).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties