De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 21 november 2012.

Cultuurwoensdag, 21 november 2012

Stipendiumwinnaars samen in Franeker

Franeker | Museum Martena in Franeker houdt vanaf 1 december een expositie die een beeld geeft van vijf jaar Stichting Coba de Groot. Te zien is werk van winnaars van het Coba de Groot Stipendium, alle winnaars van de OladieCoba Masterclass en ontvangers van de kunstsubsidie.

Economiewoensdag, 21 november 2012

Transportbranche is fel tegen meer openstelling

Den Haag | TLN, de belangenorganisatie in de transportsector, verzet zich tegen plannen van de Europese Commissie om de transportmarkt in Europa volledig open te gooien. Dat zou ,,zeer negatieve gevolgen” hebben voor Nederlandse vervoerders, waarschuwde de organisatie gisteren.

Hoofdartikelwoensdag, 21 november 2012

Werkelijke oplossing voor Gaza nog ver weg

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen kan tijden sluimeren en ineens te ontvlammen. Sinds een week zijn de spanningen weer zo hoog opgelopen dat Israël luchtacties uitvoert boven de Gazastrook om beschietingen van Israëlisch grondgebied door Hamas vanuit het Palestijnse gebied tegen te gaan.

Regiowoensdag, 21 november 2012

Minder jeugdige werklozen in Fryslân

Leeuwarden | Het aantal jeugdige werklozen in Fryslân neemt af. Dat is tegen de landelijke trend in. Waar elders steeds meer jongeren in de kaartenbakken belanden, is het aantal in Fryslân met ruim tweehonderd afgenomen (van 3118 in januari 2011 naar 2917 in september van dit jaar).

Regiowoensdag, 21 november 2012

Chef noordelijke politie bekend, nu de rest

Leeuwarden | Oscar Dros (49) wordt definitief de politiechef van de nieuwe regionale eenheid Noord-Nederland. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) heeft hem met tien anderen voor de andere nieuwe regio’s uitgekozen na adviezen van onder anderen de betrokken regioburgemeesters en de hoofdofficieren van Justitie. Over de verdere gevolgen van de voor de deur staande reorganisatie voor Fryslân bestaat nog veel onduikelijkheid.

Regiowoensdag, 21 november 2012

Oudwoude slaat armen om familie heen

Oudwoude/De Westereen | Inwoners van Oudwoude hebben zich gisteravond massaal rond de familie van de verdachte in de zaak-Marianne Vaatstra geschaard. ,,Niemand wil dat het gezin en de ouders van de verdachte in een sociaal isolement komen”, schetst burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland de sfeer op de informatieavond, waarop zo’n driehonderd van de 850 dorpelingen waren afgekomen. De familie van de verdachte was overigens niet aanwezig.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 november 2012

Grieken kloppen vaker aan bij kerk

Athene | Steeds meer Grieken kloppen aan bij de voedselverstrekking door de kerken. Dat zei de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Hieronymus II maandagavond tegen een delegatie van de Europese kerken, meldt de Duitse nieuwssite Evangelisch.de. De aartsbisschop sprak zijn zorgen uit over de sociale problemen in zijn land.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 november 2012

Church of England in crisis na stemming vrouwelijke bisschop

Londen | Vrouwen kunnen vooralsnog geen bisschop worden binnen de Church of England. Dat heeft de generale synode van de Anglicaanse Kerk gisteren besloten.

Sportwoensdag, 21 november 2012

Verkaik zwemt op EK kortebaan, maar droomt van Olympische Spelen

Amsterdam | Ze verruilde in de zomer het gemoedelijke Damwâld voor het drukke Amsterdam. Die grote verandering in haar leven, bracht Cynthia Verkaik (16) meteen iets moois. Het Friese zwemtalent komt morgen in actie op de EK Kortebaan in Chartres.

Sportwoensdag, 21 november 2012

Bond van IJsclubs wil ook bond van het asfalt worden

Leeuwarden | Veel aandacht ging de afgelopen jaren uit naar topsport en trainingsverenigingen. ,,Maar de basis van het schaatssucces in Fryslân wordt gelegd bij de ijsverenigingen. Wij blijven de Bond van IJclubs en willen er dus ook zeker voor die organisaties zijn”, benadrukte voorzitter Jelle Wesselius gisteravond op de najaarsvergadering van zijn bond. Toch was er ook een opvallend nieuw streven. Het Gewest Fryslân gaat het inline-skaten stimuleren. ,,Zodat we ook een beetje de bond van het asfalt worden.”

Sportwoensdag, 21 november 2012

Harkemase Boys wint van Groningen A1

Harkema | Op eigen veld heeft Harkemase Boys gisteravond de oefenwedstrijd tegen de A1 van FC Groningen met 3-2 gewonnen. Dankzij Simon Schreiber, Jelmer Slager en Jordy van Wijk kwamen de Harekieten nog voor rust op een riante voorsprong. Na de thee hielp verdediger Arjen de Haan de Groningers met een eigen doelpunt in het zadel. Noureddine Boutzamar zorgde met zijn 3-2 voor de eindstand. Zaterdag neemt Harkemase Boys het voor de beker op tegen VV Makkum.

Sportwoensdag, 21 november 2012

Blija verliest in Ferwert van Noardburgum

Ferwert | Blija heeft gisteravond in het naburige Ferwert het inhaalduel in de vijfde klasse B tegen Noardburgum met 1-5 verloren. Na twee duels zonder nederlaag moest de thuisclub ditmaal diep buigen. Teake Fennema redde de eer voor de thuisclub, terwijl Pieter Oosterbos, Remco van Wieren, Broer Kloosterman, Melvin Flonk en Wiebe Postma namens de gasten trefzeker waren. In de tweede ronde van de districtsbeker versloeg zondagtopklasser WKE het Meppeler MSC (2-0).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties