De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 november 2017.

Cultuurdinsdag, 21 november 2017

Slagwerker Richard Veltman uit Bolsward op tournee even in Sneek

Slagwerker Richard Veltman uit Bolsward speelt vanavond in Theater Sneek in de voorstelling From Sammy with love. Het is een try-out-voorstelling. De première is op 29 november in het DeLaMar Theater.

Economiedinsdag, 21 november 2017

Betaalregeling fosfaatboetes nog niet rond

Goutum - De landbouw maakt een grote kans op verlenging van de speciale Europese uitzonderingspositie om mest uit te rijden, de derogatie. Dat heeft minister Carola Schouten gisteren nogmaals benadrukt tijdens haar bezoek aan de Dairy Campus in Goutum.

Hoofdartikeldinsdag, 21 november 2017

Duitse crisis is ook gevaarlijk voor Europa

Duitsland, zo ongeveer de stabielste parlementaire democratie van Europa, is in rep en roer. Na de mislukte formatiepoging tussen het christendemocratische CDU/CSU, de liberale FDP en de Groenen dreigen onze oosterburen onbestuurbaar te worden. En bondskanselier Angela Merkel, nog niet zo lang geleden bejubeld als de nieuwe leider van het vrije Westen, kijkt in de diepte van de politieke afgrond. Want als deze politieke crisis doorzet, dan schaadt dit ook Merkels positie.

Regiodinsdag, 21 november 2017

Verzet personeel De Friesland tegen fusie

Leeuwarden - Vierhonderd medewerkers van De Friesland Zorgverzekeraar ondertekenen vandaag een petitie waarin ze hun onvrede uiten over het verlies van autonomie van de zorgverzekeraar.

Regiodinsdag, 21 november 2017

FNP komt met proeftijd nieuwe leden na ‘coupe’

Leeuwarden - De FNP wil een proeftijd van vier maanden invoeren voor nieuwe leden, om herhaling te voorkomen van de geslaagde couppoging bij de vaststelling van de kandidatenlijst in Leeuwarden. Vrijdag wordt bij de ledenvergadering een voorstel in stemming gebracht voor een tijdelijk kandidaat-lidmaatschap voor nieuwe leden.

Regiodinsdag, 21 november 2017

Angst voor confrontatie bij intocht Dokkum

Dokkum - Een aantal van de mensen die zaterdag actief waren om anti-Zwarte Pietdemonstranten tegen te houden, zou zwaar vuurwerk bij zich hebben gehad. De politie heeft daar meldingen over ontvangen, maar kon gisteravond nog niet bevestigen of er inderdaad vuurwerk is aangetroffen.

Sportdinsdag, 21 november 2017

Een lief boek dat past bij Friese knuffeltrainer Henk

Hij wordt liefkozend ook wel de Knuffeltrainer van Fryslân genoemd. Henk de Jong maakte de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door in het betaalde voetbal en baarde opzien met zijn mediaoptredens. Eerlijk, recht voor zijn raap, vaak met een lach, soms met een traan. Een trainer die een uitstekende relatie had met de achterban van SC Cambuur. Dus vonden Ate de Jong en Radboud Droog het tijd voor een boek: Henk, één met de twaalfde man.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties