De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 21 maart 2013.

Cultuurdonderdag, 21 maart 2013

Drachtster dj maakt plaat met Israëliër

Drachten | DJ Asino di Medico uit Drachten heeft een plaat gemaakt met de Israëls populairste dj Ido Shoam. Dat heeft hij gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 21 maart 2013

Al 5000 bezoekers Paula Modersohn-Becker

Oranjewoud | De tentoonstelling van Paula Modersohn-Becker in Museum Belvédère heeft in drie weken tijd al ruim vijfduizend bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerster van het museum gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 21 maart 2013

Jopie Huisman Museum toont 33 ‘nieuwe’ werken

Workum | Het Jopie Huisman Museum in Workum laat dit jaar 33 werken van Jopie Huisman zien die nooit eerder werden getoond. Dat heeft museummanager Zwier Kroese vanochtend gemeld. De wisselexpositie Uit Jopies depot toont een variatie aan tekeningen en olieverfschilderijen, die zijn uitgekozen door Pepe Huisman, de zoon van de bekende Workumse kunstenaar.

Economiedonderdag, 21 maart 2013

Bankroet RS Uitzenden Drachten in nevelen

Drachten | Uitzendbureau RS Uitzenden in Drachten is failliet. De achtergronden daarvan zijn volgens curator Wim Winkel ,,gecompliceerd”. De constructie van het in- en uitlenen van personeel en de verhouding met andere vennootschappen van uitzender RS Groep zal mogelijk volgende week in kaart gebracht zijn. Een uitzondering bij faillissementen. Meerdere ex-werknemers werken op payrollbasis elders. Twee vaste werknemers zijn betrokken bij het faillissement.

Economiedonderdag, 21 maart 2013

Kamervragen over Prins Dokkum

Dokkum | Bij de overname van Prins Dokkum in 2010 gaf het Noorse Saferoad werkgaranties af. Ook zouden er investeringen in de fabriek worden gedaan. Met de aangekondigde sluiting van de vangrailmaker door het moederbedrijf wil de Partij van de Arbeid weten wat de werknemers nog hebben aan die toezeggingen.

Economiedonderdag, 21 maart 2013

Chauffeurs Althuisius mogen voorlopig in Grou aan de slag blijven

Grou | De achttien chauffeurs van transportbedrijf Althuisius in Grou die er bij een reorganisatie uit moeten, worden tot halfweg december alleen op vrijwillige basis bij zusterbedrijven in het land gestationeerd. Als ze dat niet willen, blijven ze aan het werk vanuit Grou. Dat is de directie met de vakbonden overeen gekomen na dreiging met acties.

Hoofdartikeldonderdag, 21 maart 2013

De staat vindt iedere burger verdacht

Een meerderheid van de Kamer gaat akkoord met het verlengen van de termijn waarop camerabeelden van kentekens mogen worden opgeslagen naar vier weken. De opnames op de snelwegen worden vergeleken met een database waar mensen in staan die bijvoorbeeld worden gezocht of nog een boete open hebben staan. Is er een overeenkomst, dan gaat de politie aan de slag. Zo niet, dan worden de beelden nu nog weggegooid. Door de beelden langer te bewaren, kan de politie deze ook later nog gebruiken.

Regiodonderdag, 21 maart 2013

Nieuwe start jongerenwerk Lemsterland

Lemmer | Het jongerenwerk in de gemeente Lemsterland krijgt een nieuwe invulling. Er komen meer mogelijkheden voor jongeren die zichzelf willen presenteren, bijvoorbeeld met een eigen bandje of dansgroep. Voor hen wordt in het pop- en activiteitencentrum in Lemmer een podium ingericht.

Regiodonderdag, 21 maart 2013

Staten ergeren zich aan schaatsbond en sportkoepel

Leeuwarden | De schaatsbond KNSB heeft kwaad bloed gezet in Provinciale Staten met het recente plan om een ‘beauty contest’ uit te schrijven onder ijsbanen die kans willen maken op internationale schaatstoernooien. Daarmee lijken naast Heerenveen ook Almere en Zoetermeer weer in beeld te zijn voor dit soort wedstrijden, de komende tien jaar.

Regiodonderdag, 21 maart 2013

Scholen beraden zich op Koningsspelen

Leeuwarden | Wel of geen sportdag en zo ja, lukt het nog om begeleiders en spelmateriaal te regelen? Friese scholen hebben het druk met de voorbereiding van de Koningsspelen, de landelijke sportdag die op 26 april wordt gehouden ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Veel scholen vinden zo’n speciale feestdag leuk, maar vragen zich af of er nog tijd en ruimte is om de sportactiviteiten op een goede manier te organiseren. ,,Dit is van bovenaf bij ons neergelegd. Natuurlijk is zo’n dag hartstikke leuk, maar als alle scholen gaan sporten moeten we ook bekijken of er nog wel ruimte beschikbaar is die we kunnen huren”, aldus directeur Grietje Keizer van cbs Alpha in Ryptsjerk.

Regiodonderdag, 21 maart 2013

Akkoord over Fries is rond

Leeuwarden | Het rijk en de provincie Fryslân zijn het eens geworden over de tekst van de Bestuursafspraak Friese taal en cultuur. Die zal op zeer korte termijn ondertekend kunnen worden, stelt gedeputeerde Jannewietske de Vries.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 maart 2013

Micha-netwerk begint een campagne tegen corruptie

Zeist | Micah Challenge, het wereldwijde Michanetwerk, begint een campagne tegen oneerlijke financiële praktijken.

Sportdonderdag, 21 maart 2013

Competitie in district Noord week verlengd

Heerenveen | Vanwege de aanhoudende winterse weersomstandigheden heeft de wedstrijdleiding van het district Noord besloten om de competitie een week te verlengen. Die maatregelen geldt voor de tweede klasse en lager en voor de reserve-elftallen. De competitie voor deze klassen eindigt in het weekeinde van 18 en 19 mei.

Sportdonderdag, 21 maart 2013

Grasbaanrace Vries afgelast

Vries | De openingswedstrijd van het grasbaanseizoen zondag in Vries gaat niet door.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties