De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 maart 2015.

Regiozaterdag, 21 maart 2015

Coalitieakkoord hoeft niet in beton te worden gegoten

De komende dagen gaat Geart Benedictus als informateur aan de slag om de elf gekozen Statenfracties stuk voor stuk te polsen. Op basis van die gesprekken stelt hij een openbaar rapport op, waarin meteen één voorkeurscoalitie wordt genoemd. Daarna kan het onderhandelen beginnen onder leiding van een formateur, en worden ook de personen gezocht die gedeputeerde kunnen worden.

Regiozaterdag, 21 maart 2015

Steeds minder Friese scholieren kiezen voor vwo

Het aantal vwo-leerlingen op middelbare scholen in Fryslân neemt sterk af. De laatste vijf jaar daalde het aantal vwo'ers (vanaf klas drie) van 5500 naar 5000, terwijl het totaal aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs in Fryslân nog steeg. Onderwijsbestuurders zeggen dat samenwerking tussen middelbare scholen steeds meer nodig is om in de hele provincie een volwaardig vwo-aanbod te houden.

Regiozaterdag, 21 maart 2015

Friese studente met koning mee op reis

Vierdejaars mbo-studente Rebecca van der Veen (20) uit Wolvega reisde samen met studiegenoot Vera Mulder mee met koning Willem-Alexander en koningin Máxima op handelsmissie naar Denemarken. ,,We zaten jammer genoeg niet in hetzelfde vliegtuig."

Regiozaterdag, 21 maart 2015

Weer meer huurwoningen gebouwd in Fryslân

Friese woningcorporaties steken dit jaar weer meer geld in nieuwbouw. Na een dramatische dip in het aantal nieuwe huurhuizen vorig jaar klimt de bouwnijverheid naar een redelijk niveau. De afdracht aan de verhuurdersheffing zorgt er wel voor dat verduurzaming en het inspelen op het langer thuis wonen van ouderen vertraging oplopen.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 maart 2015

Maffiosi horen niet in de kerk, vindt paus Franciscus

Napels - Paus Franciscus bezoekt vandaag Napels, nog steeds een van de belangrijkste maffiabolwerken in Italië. Hij zal een veroordeling van de Gomorra niet schuwen, zo is de verwachting. Het wordt weliswaar geen latertje, maar wel een lange dag. Vanochtend om zeven uur is hij in Vaticaanstad in een helikopter gestapt. De terugkeer is vanavond rond de klok van zeven voorzien. Het is wel zeker dat de paus in de loop van vandaag fel zal uithalen naar de georganiseerde misdaad, met name de maffia: de opperherder in het wit die zijn zwarte schapen de oren wast. Maffiosi horen niet in de kerk, vindt de paus. Hij stelde eerder maffiaboeven voor de keus: óf je kiest voor Christus, óf voor het kwade. En die twee gaan niet samen.

Sportzaterdag, 21 maart 2015

Verbouwd Thialf krijgt twee worldcups toegewezen

Heerenveen - Het vernieuwde Thialf mag komend schaatsseizoen twee grote wedstrijden organiseren. De ijsbaan in Heerenveen kreeg twee wereldbekerwedstrijden toegewezen, waaronder de World Cup-finale. Dat blijkt uit de voorlopige schaatskalender die de internationale federatie ISU gisteren presenteerde.

Sportzaterdag, 21 maart 2015

Alexandru Apostol, Roemeense excentriekeling uit Leeuwarden, vertelt verhalen op de schaats

Het korte- en langebaanschaatsen zijn populaire disciplines, maar minder bekend is het kunstrijden. De 21-jarige Roemeen Alexandru Apostol, woonachtig in Leeuwarden, beoefent deze sport. Morgen doet hij bij het onderdeel showrijden een gooi naar de titel bij het NK in Groningen.

Sportzaterdag, 21 maart 2015

Mikhail Rosheuvel, Ronaldo-adept in een Cambuurshirt

Wie is nou de beste voetballer ter wereld: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Zoveel mensen, zoveel meningen. Maar zelden zul je iemand in de voetballerij tegenkomen die zo'n vurig pleidooi kan houden voor de Portugees als Mikhail Rosheuvel. De 24-jarige vleugelspits van Cambuur is naar eigen zeggen een groot bewonderaar van Ronaldo. Met een grijns: ,,Ik kan er uren naar kijken. Ge-wel-dig."

Sportzaterdag, 21 maart 2015

Otigba: lichaam doet werk, 't hart beslist

Heerenveen - Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties