De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 maart 2017.

Economiedinsdag, 21 maart 2017

Flinke uitbreiding bij Zoutkamper garnalenverwerker Heiploeg

Zoutkamp - Garnalenbedrijf Heiploeg in Zoutkamp gaat bij de gemeente De Marne een aanvraag doen voor wijziging van het bestemmingsplan van het terrein. Dit heeft de gemeente gisteren bevestigd. Aanpassing van het bestemmingsplan is nodig om de komende jaren uit te kunnen breiden. Er worden naar verwachting enkele miljoenen gestoken in de vernieuwing van de hoofdlocatie.

Economiedinsdag, 21 maart 2017

Nieuw leven Rondvaardij Princenhof

Earnewâld - Twee voormalige schepen van rondvaardij Princenhof in Earnewâld gaan weer in de vaart. De m.p.s. Marprinses en m.p.s. Wetterprinses zijn vrijdag overgenomen door twee oud-werknemers van Princenhof, dat half januari failliet ging. Roel de Jong en Nynke de Vries werkten ruim twintig jaar voor Princenhof en nemen nu de naam over voor hun eigen bedrijf. Het zomerprogramma van het nieuwe vaarseizoen is intussen bekendgemaakt. In de komende maanden kijken de nieuwe eigenaren naar de invulling van het personeelsbestand. ,,Het seizoen begint in mei. De inzet is om eerdere medewerkers te vragen om in het nieuwe seizoen weer van de partij te zijn", zegt De Vries. Het bedrijf heeft mogelijkheden voor rondvaarten voor groepen van twintig tot driehonderd mensen.

Hoofdartikeldinsdag, 21 maart 2017

EU lijkt op weg naar een herwaardering

Elke zondag gaan in vijftig Europese steden in zeven landen duizenden mensen de straat op om te demonstreren voor de Europese Unie. De 'Pulse of Europe´-beweging wil het bestaande beeld doorbreken alsof de meeste burgers tegen de Europese eenwording zijn. En voorafgaand aan de stembusgang in ons land van vorige week betoogden in Berlijn duizenden mensen onder het motto 'Bleib bei uns´ tegen de PVV en andere eurosceptische partijen die de EU uiteen willen drijven.

Regiodinsdag, 21 maart 2017

Met alleen geld redden we weidevogel niet

Leeuwarden - Het is mooi dat staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) aangeeft hoe groot een gezonde gruttopopulatie moet zijn en dat daar geld voor moet worden vrijgemaakt. Maar daarmee zijn de weidevogels nog niet gered. Dat stelt Klaas Sietse Spoelstra van Kening fan ´e Greide.

Regiodinsdag, 21 maart 2017

Veiligheidsregio: geen belang bij reddingsvloot

Leeuwarden - Veiligheidsregio Fryslân zal de Friese boten van de Nationale Reddingsvloot niet overnemen. De gemeentelijke organisatie kiest ervoor om reddingstaken zelf uit te voeren met eigen materiaal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties