De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 april 2009.

Cultuurdinsdag, 21 april 2009

‘Werther’ in Blokhuispoort

Leeuwarden - Productiehuis ’n Meeuw brengt volgende maand de voorstelling Werther in de Blokhuispoort in Leeuwarden. De productie is gebaseerd op de bekende roman Die leiden des jungen Werthers van Wolfgang Goethe uit 1774. Hierin berooft de hoofdpersoon zich van het leven uit liefdesverdriet.

Cultuurdinsdag, 21 april 2009

Opnieuw zes artiesten genomineerd voor Liet

Leeuwarden - Het trio Eyesis, de Zwitser Rob du Jardin en Yldau Bylsma met het Wiebe Kaspers trio zijn zaterdag genomineerd voor een plaats in de finale van Liet 2009. Dat gebeurde tijdens de vierde voorronde van het Friese songfestival in Sint Jacobiparochie.

Cultuurdinsdag, 21 april 2009

Boek Johan Veenstra in Fries vertaald

Leeuwarden - Het boek Een brogge van glas van de Stellingwerver schrijver Johan Veenstra wordt in het Fries vertaald. De Friestalige versie zal begin september bij uitgeverij Bornmeer verschijnen.

Cultuurdinsdag, 21 april 2009

Koos Tiemersma gaat op ‘wettertour’ bij mensen thuis

Leeuwarden - Het literaire muziekprogramma Under Wetter van Koos Tiemersma, Ernst Langhout en Johan Keus is binnenkort in Friese woonkamers te beluisteren. Het muzikale trio gaat op ‘Wettertournee’; niet langs theaters of bibliotheken, maar bij mensen thuis.

Economiedinsdag, 21 april 2009

‘Zorgboeren moeten meer gaan samenwerken’

Apeldoorn – Zorgboeren in Nederland kunnen veel meer met elkaar doen. Daarvoor pleitte Bas Leerink, lid van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis, vanochtend op de dag van de zorglandbouw in Apeldoorn. ,,De zorgbedrijven moeten de krachten bundelen. Voordeel is dan dat ze collectief kunnen onderhandelen. Daarbij kunnen ze door het uitwisselen van kennis nog professioneler werken en dat leidt tot stimulering van een goed en kundig zorgondernemerschap.”

Hoofdartikeldinsdag, 21 april 2009

Verkiezingen in Zuid-Afrika...

Het wordt een spannende dag, morgen in Zuid-Afrika: de verkiezingen. Vijftien jaar nadat het ANC aan de macht kwam onder leiding van Mandela, staat de partij onder de druk van de onvrede. De arme zwarte bevolking lijdt aan uitzichtloze werkloosheid, corruptie in de partij en in hogere kringen van de samenleving en slechte leefomstandigheden.

Regiodinsdag, 21 april 2009

Wat moeten ouders nu nog zonder kinderopvang?

Witmarsum - Toen ze zelf oppas nodig had, bestond er nog geen kinderopvang. Inmiddels is de voorziening niet meer weg te denken uit het leven van veel jonge ouders, zegt Welmoed van der Werf. Na ruim achttien jaar neemt ze afscheid als directeur van de Stichting Kinderopvang Zuidwest Friesland.

Regiodinsdag, 21 april 2009

Werken met je handen wordt onbekend

Joure - De Week van het Ambacht was gisteren in Joure, om kinderen enthousiast te maken voor werk met je handen.

Regiodinsdag, 21 april 2009

Gewoon weer zwemmen na de redding

Hindeloopen - Eigenlijk praten ze er nooit meer over, wat er op 29 augustus vorig jaar gebeurde.

Regiodinsdag, 21 april 2009

Duurzame uitvinding moet verbluffend simpel zijn

Leeuwarden - Mazzel voor de twaalf teams van middelbare-scholieren die hun duurzame uitvindingen showen: het eigenlijke programma het duurzaamheidsevenement Time2ACT wordt uren uitgesteld vanwege de stroomstoring die het centrum van Leeuwarden deze maandagmiddag treft. Dus hebben de congresbezoekers uitgebreid de tijd om zich dan maar te laten informeren over de uiteenlopende uitvindingen.

Regiodinsdag, 21 april 2009

Definitief ‘ja’voor fusie inZuidwesthoek

Leeuwarden - Vijf gemeenten in de Zuidwesthoek van Fryslân gaan op 1 januari 2011 samen in één nieuwe gemeente. De gemeenteraden van Sneek, Bolsward, Wymbritseradiel, Wűnseradiel en Nijefurd zeiden gisteravond ‘ja’ tegen de voorgenomen fusie. Het voorstel tot herindeling kan nu via de provincie naar het kabinet.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 april 2009

Nieuwe wegen voor de kerk

Het was de afgelopen weken nogal in het nieuws. Een paar weken geleden werden twee boeken ter doop gehouden (kinderdoop wel te verstaan) die veel verbinding met elkaar hebben. Ploeteren en pionieren van het duo Nico-Dirk van Loo en Martijn Vellekoop en De ontdekking van het Koninkrijk van Daniël de Wolf (ook wel bekend van Jezus in de Millinx). Beide boeken gaan over verandering in de kerk van vandaag. De een met de insteek van hoe vijf pioniers de afgelopen jaren geploeterd en gepionierd hebben om te komen tot nieuwe vormen van kerk-zijn. De ander met een persoonlijk verhaal van twijfel en onzekerheid waarin uiteindelijk de ontdekking van de boodschap van het Koninkrijk wordt ontdekt.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 april 2009

Predikant wast voeten in Zululand

Folkert de Jong (24) uit Dokkum is voor een half jaar in Zuid-Afrika. Hij hoopt van de Zuid-Afrikanen te leren ,,wat het betekent om Jezus te volgen in heel slechte omstandigheden”. Hij doet geregeld verslag van zijn ervaringen in het Friesch Dagblad.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 april 2009

Tweede editie van congres ‘Verbonden’ gaat niet door

Drachten - De tweede editie van het congres ‘Verbonden’ dat op 16 mei in Drachten zou worden gehouden, gaat niet door. Het lukt de vier organisatoren van vorig jaar niet om de voorbereidingen ook dit jaar rond te krijgen, melden ze.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 april 2009

Doorstarten: durf onderweg te gaan met God

Apeldoorn - Nieuw leven in een kerkelijke gemeente die stervende is komt er niet zomaar. Het is radicaal. Dat werd wel duidelijk op de conferentie Sluiten of doorstarten in Apeldoorn. ,,Eén ding is zeker: als we niets doen, gebeurt er niets. Geloof dat het kán.” Een tweeluik over de conferentie. Vandaag: doorstarten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties