De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 april 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 21 april 2015

Overwicht Duitsland wekt wrevel in Europa

Een bodemloze put. Zo typeert de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble de Griekse economie. Veel vertrouwen dat de linkse Griekse premier Alexis Tsipras erin slaagt zijn land economisch weer op de rails te krijgen, heeft hij niet. Volgens de Duitse regering heeft de Griekse regeringsleider de vooruitgang die zijn voorgangers hebben geboekt verwoest. Onder Tsipras is Griekenland afgeweken van het door Europa opgelegde bezuinigingsbeleid.

Regiodinsdag, 21 april 2015

Personeel heeft begrip voor reorganisatie

Sneek - De ondernemingsraad (or) is het eens met het bezuinigingsplan dat bestuursvoorzitter Jack Thiadens gisteren voorlegde aan het personeel van Zorggroep Antonius, waaronder het Antonius Ziekenhuis in Sneek valt. ,,Maar de uitwerking van de plannen zullen we kritisch en nauwgezet volgen", aldus or-voorzitter Paul ter Riet.

Regiodinsdag, 21 april 2015

Leeuwarden aast op meer watersporters

Leeuwarden - Meer watersporttoeristen moeten Leeuwarden aandoen. Om aantrekkelijker te worden voor de pleziervaart investeert de gemeente Leeuwarden ruim 1,4 miljoen euro in diverse projecten. Dat blijkt uit het plan Waterfront dat gisteren is gepresenteerd.

Regiodinsdag, 21 april 2015

Geschil om geluidswal duurt nog lang voort

Is de geluidswal langs de A31 bij Menaam nu wel of niet te breed aangelegd? Het was een van de vragen die gisteren werden besproken in de rechtbank in Groningen. Een ding werd duidelijk: dit is niet de laatste rechtszaak over deze kwestie.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 april 2015

Fotowedstrijd Stichting Oude Groninger Kerken

Groningen - Voor de vijfde keer houdt de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een fotowedstrijd. Het thema is dit jaar: 'De kerk binnen en buiten'. De stichting daagt iedere (amateur)fotograaf op om foto's van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK via de website in te zenden. Ook foto's van het interieur van kerken zijn dit jaar welkom.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 april 2015

Duitse kerken: grondige reddingsoperatie nodig

Hannover - Er moet een reddingsoperatie komen onder Europese verantwoordelijkheid om bootvluchtelingen op de Middellandse Zee te redden. Die oproep doen de Duitse kerken nadat er in de afgelopen week weer meer dan duizend migranten zijn verdronken bij hun 'vertwijfelde poging om naar Europa te gaan'.

Sportdinsdag, 21 april 2015

Slot van assistent naar beloftetrainer bij SC Cambuur

Leeuwarden - De technische staf van SC Cambuur zal er komend seizoen anders uitzien. Arne Slot en Dennis van der Ree gaan zich bezig houden met het nieuwe belofteteam en dat betekent dat Slot niet, of in ieder geval minder vaak, bij het eerste elftal op de bank zal zitten. Nu is hij nog assistent-trainer van coach Henk de Jong. ,,Op de bank zitten volgend seizoen Sandor van der Heide en René Grotenhuis", aldus algemeen directeur Ard de Graaf in een toelichting.

Sportdinsdag, 21 april 2015

Frysk Ljeppersboun zoekt penningmeester, maar van bestuurscrisis geen sprake

Winsum - Het bestuur van het Frysk Ljeppersboun (FLB) moet voorafgaand aan het nieuwe seizoen (start 16 mei) een nieuwe penningmeester hebben. Dat stelde voorzitter Jouke Jansma van de fierljepbond gisteravond in Winsum tijdens de algemene ledenvergadering. Hij zegt dat de huidige bestuursleden de taken van de vertrekkende Johanna Deinum niet zullen overnemen en deed een dringend beroep op de leden om een opvolger aan te dragen. Dreigen met een bestuurscrisis deed Jansma niet.

Sportdinsdag, 21 april 2015

BeachLeeuwarden klaar voor de zomermaanden

Leeuwarden - VC058 en Leevoc hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder project. Samen hebben de Leeuwarder volleybalclubs een beachvolleybalvereniging opgericht: BeachLeeuwarden. Die gaat in de zomermaanden beachvolleybaltrainingen aanbieden. Het idee voor de Leeuwarder beachvolleybalclub ontstond bij Pieter Wierenga (VC058) en Janneke Wolkorte (Leevoc).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties