De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 juni 2005.

Achtergronddinsdag, 21 juni 2005

Geef de omroepen zekerheid

De huidige omroepen moeten genoeg ‘vast geld’ krijgen om informatieve en identiteitsprogramma’s te maken, vindt de ChristenUnie. Te veel concurreren om een plekje op de zender is niet goed. Er moeten drie zenders blijven, het liefst zonder reclame. Dat zijn enkele opvallende punten uit de media-notitie van de ChristenUnie. Hieronder volgt een samenvatting van het stuk.

Achtergronddinsdag, 21 juni 2005

Nationale canon werkt contraproductief

Een vaderlandse geschiedeniscanon is geen goed instrument voor overdracht van normen en waarden en het opvoeden van Nederlanders tot goede staatsburgers, betoogt professor Wijnand Mijnhardt vandaag tijdens het symposium The democratic way of life , over opvoeding, onderwijs en democratie. Geschiedenisonderwijs dient in deze tijd zich niet te beperken tot de nationale geschiedenis. Dat leidt tot een ongewenste nationale reflex. Geschiedenisonderwijs moet burgers juist laten kennismaken met het kosmopolitische ideaal. Een bewerking van zijn lezing.

Bijschriftdinsdag, 21 juni 2005

Hoe maak je iemand kapot?

Met dit gedeelte van Matteüs lijkt het wel of we op zondagmorgen in de kerk zitten

Cultuurdinsdag, 21 juni 2005

Veelkleurig orgelspel in Martinikerk Sneek

Van de elf traditionele orgelconcerten die gedurende de zomermaanden in de Grote- of Martinikerk in Sneek worden gegeven, neemt initiatiefnemer en titulair organist van het Schnitger-orgel Dirk Donker er maar liefst vijf voor zijn rekening. Dat is geen sinecure, gezien de te spelen orgelwerken die hem in zijn programmering voor ogen staan. Donker mocht gisteravond de serie openen in een met zorg uitgekozen en variërend programma.

Dossierdinsdag, 21 juni 2005

De café-anekdotes van een sportjournalist

Hoe plezier je de lezer het meest als het gaat om verhalen over sporters? De geijkte weg volgen met vraag en antwoord volstaat meestal, maar het kan ook anders. Dat bewijst sportjournalist Edwin Struis met zijn reportages in het blad Sportweek onder de noemer ‘Struis gaat vreemd’. Zijn beste verhalen zijn nu gebundeld in een boekje onder dezelfde naam.

Economiedinsdag, 21 juni 2005

Oost-Europa: beleggingskansen dankzij EU

Leeuwarden - Oost-Europa heeft het: opgeleide mensen, de westerse concurrentiementaliteit en een redelijk stabiele politiek.

Economiedinsdag, 21 juni 2005

JWS en Arrix gaan samen in telefonie via internet

Drachten - De Drachtster automatiseringsbedrijven Arrix automatisering en JWS Communicatie gaan samenwerken op het gebied van telecommunicatie. Ze willen gezamenlijk de markt in met Voice over IP, telefonie via internet, zo maakten de bedrijven gisteren bekend.

Economiedinsdag, 21 juni 2005

Rabobank Drachten en Burgum dichtbij fusie

Drachten/Burgum - De Rabobanken van Drachten-Ureterp en Bergum-Oostermeer gaan hoogstwaarschijnlijk samen. Volgende week organiseren beide banken een bijeenkomst met het personeel, waarin de plannen bekend worden gemaakt. Over de belangrijke zaken is weliswaar overeenstemming, maar Directeur W. IJzerman van Rabobank Drachten-Ureterp wil nog niet bevestigen dat de fusie helemaal rond is. ,,Zaken in de marge kunnen soms erg belangrijk zijn. Een vrouw kan heel erg verliefd zijn op een man, totdat ze ziet dat hij witte sokken draagt’’, licht IJzerman toe.

Hoofdartikeldinsdag, 21 juni 2005

Marion Bloem, de minister…

Gisteren was het dan zo ver: de schrijfster Marion Bloem overhandigde aan minister Verdonk van vreemdelingenzaken en integratie een boek met verhalen van mensen die ons land uitmoeten. Bloem verzamelde de verhalen in het kader van de actie ‘Een royaal gebaar’. Die was bedoeld om te bevorderen dat ter gelegenheid van het ambtsjubileum van de koningin er een generaal pardon kwam voor uitgeprocedeerde asielzoekers die al langere tijd in ons land zijn. De koningin maakt geen wetten en regelingen, dus was Bloem afhankelijk van regering en parlement. En die hebben vorig jaar bepaald dat in principe 26.000 asielzoekers die voor april 2001 naar ons land kwamen en zijn uitgeprocedeerd, ons land uit moeten. Schrijnende gevallen krijgen een aparte behandeling. Inmiddels hebben vijfduizend mensen een verblijfsvergunning gekregen en dat aantal groeit. Maar 26.000 zullen het er nooit worden, verzekerde de minister aan Bloem. En ze zei dat Nederland voor ‘echte vluchtelingen’ een heel gastvrij land is.

Regiodinsdag, 21 juni 2005

Makkumers verrast door stadswachten

Makkum - ,,De gemeente blijft ons verrassen. Geld voor een dorpsconciërge

Regiodinsdag, 21 juni 2005

Dwingeloo/Groningen – Het SNN, het samenwerkingsverband van de drie

Regiodinsdag, 21 juni 2005

Leerplekken tegen krapte bouwpersoneel


Regiodinsdag, 21 juni 2005

De Skriezekaart

Leeuwarden – Hadden sommige leerlingen uit het Friese jeugdparlement de

Regiodinsdag, 21 juni 2005

Student kan in twee jaar hbo afronden

Leeuwarden - Studenten aan een hogeschool kunnen vanaf volgend jaar

Regiodinsdag, 21 juni 2005

‘Feeling krijgen met het werk’

Leerplekken tegen krapte bouwpersoneel

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juni 2005

Van boekwinkel tot keten

Leeuwarden – Het is feest bij De Fakkel in Leeuwarden. Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat de evangelische boekhandel aan de Engelsestraat werd geopend. In die periode groeide het geesteskind van evangelist Jaap Fijnvandraat uit tot een landelijke keten van christelijke boekwinkels.

Sportdinsdag, 21 juni 2005

Helmholt laat als eerste een ‘achttien’ noteren

Grijpskerk – Al sinds de eerste wedstrijd van het seizoen zat het er aan te komen, maar uiteindelijk duurde het tot de vijfde wedstrijd voordat het daadwerkelijk zo was: de eerste achttien-metersprong van dit fierljepseizoen. Klassementsleider Bart Helmholt was in Grijpskerk degene die de afstand mocht laten bijschrijven. Dankzij een 18.17 meter greep hij zijn derde dagtitel van dit seizoen.

Weerdinsdag, 21 juni 2005

Koeler Het wordt vanmiddag niet meer zo extreem heet als gisteren, met temperaturen rond 24 graden en een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten. Morgen wordt het nog wat koeler met temperaturen die komen te liggen tussen 20 en 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties