De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 juni 2016.

Cultuurdinsdag, 21 juni 2016

Kuieren door verschillende culturen

Met hun productie proberen ze de barričre tussen het azc in Sint Annaparochie en omwonenden te slechten. ,,We werden twee jaar terug aan elkaar voorgesteld via een gezamenlijke vriend en raakten aan de praat over het Drentse dorpje Oranje", vertelt Geetje. ,,Destijds bekend van hevige protesten tegen de komst van vluchtelingen. We vroegen ons af wat wij, Janneke als theatermaker en ik met ervaring in ontwikkelingswerk, konden doen. Zo ontstond onze stichting Haring & Hummus en het idee van een project op basis van community art, een samenwerking tussen vluchtelingen en Nederlanders.

Economiedinsdag, 21 juni 2016

Bietenveld is nog niet overal groen op de langste dag

Leeuwarden - De mooiste percelen zijn gesloten, zo zegt akkerbouwwoordvoerster Tineke de Vries van LTO Noord in Hallum over de teelt van suikerbieten. Het betekent dat de bladeren van het gewas op de akkers zo groot zijn dat ze een volledig bedekt veld vormen. De grond tussen de verschillende rijen is dan niet meer te zien. In gemiddelde jaren is het overgrote deel van de bietenpercelen op de langste dag van het jaar gesloten. Nu is dat mede door de droge voorjaarsmaanden nog niet het geval.

Hoofdartikeldinsdag, 21 juni 2016

Betere toekomst EU zonder lastige Britten?

Hoe gaat het verder met Europa als Groot-Brittannië donderdag stemt voor een vertrek uit de Europese Unie? Allerlei doemscenario’s doen de ronde. Zo zegt Europees president Donald Tusk dat een Brexit ,,niet alleen het begin van de vernietiging van de Europese Unie zou kunnen zijn, maar ook van de westerse politieke beschaving". Ook de Britse premier David Cameron ziet de toekomst somber in. Hij zinspeelt op het uitbreken van een oorlog in Europa en zware economische tegenspoed. Als er inderdaad dergelijke gevaren dreigen, kun je je afvragen waarom Cameron het risico neemt op een Brexit door een referendum er over uit te schrijven. Maar waarschijnlijk weet Cameron ook wel dat het niet zo’n vaart zal lopen en dient het doemdenken ertoe de Britten te bewegen de banden met de Europese Unie niet te verbreken. Ook Tusk maakt zich schuldig aan bangmakerij. De meeste kiezers zullen er waarschijnlijk doorheen prikken.

Regiodinsdag, 21 juni 2016

Gemeenten: te weinig zicht op zorginkoop

Beetsterzwaag - De gemeenten Opsterland, West- en Ooststellingwerf overwegen zich gedeeltelijk terug te trekken uit Sociaal Domein Fryslân. Ze hebben door toenemende bureaucratie steeds minder zicht op het werk van deze organisatie, die namens de 24 Friese gemeenten onder meer de inkoop van zorg verricht. Dat zei wethouder Wietze Kooistra gisteravond tijdens de raadsvergadering van Opsterland.

Regiodinsdag, 21 juni 2016

Friese scholen: rekentoets te lang onzeker

Leeuwarden - Het rijk laat scholieren veel te lang in onzekerheid over de vraag of de rekentoets wel of niet meetelt voor het eindexamen. De huidige gang van zaken leidt tot onrust bij leerlingen en ouders. Dat is de teneur bij een rondgang langs teamleiders havo en vwo op middelbare scholen in Fryslân.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juni 2016

Tsjerkepaad 2016: deuren gaan weer open

Leeuwarden - Voor veel Friezen - en mensen buiten de provincie - is het inmiddels een traditie in de zomer: Tsjerkepaad. De open-kerkenroute beleeft dit jaar de dertiende editie. Thema is 'kerk en muziek’.

Sportdinsdag, 21 juni 2016

Helmholt vliegt weer over de 21 meter

Door Bert Kalteren -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties