De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 juli 2009.

Cultuurdinsdag, 21 juli 2009

Workumse zangeres treedt op tijdens Lowlands

Workum - De achttienjarige Anne-Fleur Kan uit Workum treedt dit jaar op tijdens muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen. Onder de naam One Trick Pony staat ze op een van de podia tijdens het driedaagse evenement.

Economiedinsdag, 21 juli 2009

Extra steun melkveehouders

Brussel - De Europese Commissie wil niet tornen aan de afspraken om het systeem van melkquota geleidelijk af te schaffen. Wel wil ze de lidstaten toestaan individuele melkveehouders tijdelijk intensiever te steunen.

Hoofdartikeldinsdag, 21 juli 2009

De Duitse economie…

Opmerkelijk nieuws van de Duitse Bundesbank gisteren: de Duitse centrale bank ziet in de economische cijfers dat de recessie sterk afvlakt. Was de economische krimp in het eerste kwartaal van dit jaar nog 3,8 procent, voor het tweede kwartaal wordt nog maar een kleine krimp verwacht.

Regiodinsdag, 21 juli 2009

‘De wijk is niet zaligmakend voor de burger

Leeuwarden - Zeker sinds oud-minister Vogelaars plan voor ‘prachtwijken’, lijkt wijkgericht werken wel de nieuwste mode onder bestuurders. Dat is zo lekker dicht bij de burger. Maar je kunt grote problemen niet altijd in het klein aanpakken, waarschuwt de Raad voor Maatschappelijk Ontwikkeling (RMO).

Regiodinsdag, 21 juli 2009

EVT krijgt op Terschelling eigen ligplaats

Terschelling - Rederij EVT moet binnen twee weken een eigen ligplaats krijgen van de gemeente Terschelling. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden gisteren bepaald. Van de rechter hoeft EVT voor haar snelle veerboot niet meer een ligplaats te delen met concurrent Doeksen.

Regiodinsdag, 21 juli 2009

Joure winnaar van de ‘skűtsjetijdrit’

De Veenhoop - Dirk Jan Reijenga van Joure heeft gisteren op de Wide Ie bij De Veenhoop de eerste tijdrit bij de SKS op zijn naam gezet.

Regiodinsdag, 21 juli 2009

Tijdens Sneekweek vooral gelet op geluidsoverlast

Sneek - Tijdens de Sneekweek, die vrijdag begint, zullen de ruim tweehonderd agenten zich vooral concentreren op geluidsoverlast.

Regiodinsdag, 21 juli 2009

Bouwvakker Hans Roozendaal en zijn gezin vieren vakantie in Opende

Om de economie te stimuleren, moeten we dit jaar maar in eigen land op vakantie gaan, vindt staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken. Geeft de Nederlander gehoor aan zijn oproep? Hans Roozendaal in elk geval wel.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juli 2009

Vakantie: káns om innerlijk stil te worden

1500 jaar geleden schreef Benedictus zijn Regel voor het kloosterleven. Ook voor het dagelijks leven anno 2009 blijken zijn richtlijnen nog altijd bruikbaar en inspirerend. Gerard Mathijsen en Adri Kortekaas uit het Benedictijner Adelbertklooster te Egmond belichten de actualiteit van een aantal kloosterwoorden. Deel 2: Rust & stilte.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juli 2009

Gebrekkige zorg: mensonterend en niet normaal

Doe effe normaal!’ roepen pubers tegen elkaar, als de een zich wat al te driest gedraagt of de ander in verlegenheid brengt. Normaal is wat past in jouw wereldbeeld. Normaal is wat iedereen doet en wat gewoon is. En normaal is dat ouders hun hoofd schudden als kinderen ’s avonds laat naar de disco gaan en boos worden als ze te laat (’s morgens vroeg) thuis komen. En als vader en moeder het in hun hoofd halen om ’s avonds in diezelfde disco een pilsje te gaan drinken, is het huis te klein: ‘Dat is toch niet normaal?’

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juli 2009

Nederlanders gekozen in Europese kerkenkoepel

Utrecht - De Conferentie van Europese Kerken (CEC) heeft maandag verscheidene Nederlanders gekozen voor belangrijke posities. Zo zijn dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, en dr. Goos Minderman van de Remonstrantse Broederschap zijn gekozen als lid van het Centraal Comité, het centrale bestuursorgaan bestaande uit veertig leden. Het is voor het eerst sinds de vereniging van de Protestantse Kerk in Nederland dat er weer twee personen uit Nederland in het Centraal Comité zitting hebben.

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Van den Belt financieel directeur Cambuur

Leeuwarden - Gerald van den Belt wordt de nieuwe financieel directeur bij Cambuur. Het is de bedoeling dat hij de rechterhand wordt van algemeen directeur Alex Pama. Van den Belt zit nu nog bij FC Zwolle waar de oud-speler van de club algemeen directeur is.

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Cambuur onderhandelt met Altheer

Leeuwarden Cambuur is geďnteresseerd in de diensten van Jeffrey Altheer. De 22-jarige verdediger, die door Feyenoord de afgelopen seizoenen uitgeleend was aan Excelsior, heeft een meerjarig contract aangeboden gekregen en gaat met de Leeuwarders mee op trainingskamp naar Den Helder.

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Cambuur oefent tegen Real Racing Santander

Leeuwarden SC Cambuur Leeuwarden heeft toch nog een sterke tegenstander gevonden voor een oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op donderdag 30 juli komt Real Racing Santander uit Spanje, de nummer twaalf van het afgelopen seizoen in de Primera Division, in Leeuwarden op bezoek.

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Seliga naar Sparta Rotterdam

Rotterdam De bij sc Heerenveen geteste doelman Aleksander Seliga heeft een contract afgedwongen bij Sparta Rotterdam. De 29-jarige Sloveense international, tot voor kort in eigen land spelend voor CM Celje, zal een tweejarig contract ondertekenen met een optie voor nog een seizoen. Hij voegt zich waarschijnlijk vandaag al bij de selectie.

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Zaagemans koning merkepartij Makkum

Makkum Jacob Zaagemans uit Workum is gisteren op de Makkumer merkepartij voor eerste klassers tot koning uitgeroepen. Zaagemans vormde op de door elkaar loters wedstrijd een formatie met Michel Scheepvaart uit Makkum en Michel van der Veen uit Franeker. In de finale won het partuur met 5-4 en 6-6 van Wilco Rinia uit Makkum, Jouke Bosje uit Baaium en Marco Lautenbach uit Amsterdam. De derde prijs was voor Hyltje Bosma (Makkum), Andries Smink (Makkum) en Hans Wassenaar (Tzummarum).

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Ernst favoriet op Open NK schaken

Dieren Op basis van zijn resultaten uit het verleden is Sipke Ernst favoriet voor het Open NK in Dieren, dat vandaag begint. De 30-jarige grootmeester uit Damwoude zit met zijn rating dicht tegen de 2600 punten aan, een grens die hij nog niet wist te slechten. Andere Friese deelnemers aan het Open NK zijn Daan Brandenburg (Drachten), Babak Tondivar (Leeuwarden) en Amir Nicolai (Dokkum).

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Jong Feintenpartij viert eerste lustrum

Easterein - In Easterein wordt morgen de vijfde editie van de Jong Feintenpartij verkaatst. Op het eerste lustrum zijn 26 parturen afgekomen. Onder leiding van hoofdklasser Gert-Anne van der Bos hoopt Holwerd de titel te prologeren. De eerste twee edities van de Jong Feintenpartij (2005 en 2006) werd gewonnen door Witmarsum. In 2007 was Makkum de sterkste. De loting van de vijfde editie van de Jong Feintenpartij ziet er als volgt uit:

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Lark na 40 jaar terug op de Sneekweek

Sneek - Voor het eerst sinds veertig jaar doet de Lark weer aan de Sneekweek mee. Het wedstrijdcomité verwacht vijftien van deze boten aan de start. Daarmee lijkt de Lark helemaal terug van weggeweest, zegt Dirk van der Zee, voorzitter van het wedstrijdcomité van de organiserende Koninklijke Watersportvereniging Sneek. De Sneekweek begint op 1 augustus en wordt dit jaar voor de 74ste keer gehouden.

Sportdinsdag, 21 juli 2009

Voetbaleruditie met een jongensachtige bravoureACTUEEL
Familieberichten
Advertenties