De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 21 juli 2016.

Regiodonderdag, 21 juli 2016

Nachtrust bij Psi-Fyfestival

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden geeft toestemming voor de derde editie van het vijfdaags dancefestival Psy-Fi, van 24 tot en met 28 augustus in recreatiegebied de Groene Ster. Anders dan voorgaande jaren krijgen de omwonenden dit jaar wel nachtrust, belooft wethouder Andries Ekhart. De eisen aan het festival zijn dit jaar volgens hem een stuk aangescherpt. Het verbaasde de wethouder dat de organisatie, die vijf dagen lang 24 uur per dag muziek wilde, er mee akkoord ging.

Regiodonderdag, 21 juli 2016

Opknappen sloep helpt bij rouwverwerking

Terherne - Het lijkt alsof je de samenvatting leest van een B-film, maar dit is echt gebeurd: in 2010 fietst Miente Steensma uit Drachten op vakantie in Zweden langs een oude vervallen boot die te koop staat. ,,Dat is een Pettersson, dacht ik gelijk" vertelt Steensma zes jaar later. ,,Mijn buurman knapte in die tijd een Storebrö op, een soortgelijke Zweedse klassieke kajuitsloep. Daardoor wist ik wat ze in Nederland deden. Ik zag een koopje."

Regiodonderdag, 21 juli 2016

IJlst wil met zonnepark eigen stroom opwekken

IJlst - IJlst wil een zonnepark met tienduizend zonnepanelen aanleggen bij de stad. De gemeente Súdwest-Fryslân is enthousiast over het plan en wil meer zonne-energieplannen in de gemeente faciliteren.

Sportdonderdag, 21 juli 2016

Thern is terug, maar heeft geen voorlopig geen haast

Brussel Hoe Simon Thern zich voelde toen hij vorige week tijdens het oefenduel met FC Oss zijn rentree voor sc Heerenveen maakte? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Na acht maanden blessureleed mocht de 23-jarige Zweed op de velden van de Terschellingse amateurclub AVV in Hoorn eindelijk weer eens het pompeblêdenshirt aantrekken. En dat deed deugd, ook al was het maar voor een halfuurtje.

Sportdonderdag, 21 juli 2016

Rode kaart Bijker ontsiert oefenduel

Brussel - SC Heerenveen is gisteravond tegen de eerste nederlaag in de oefencampagne aangelopen. In Brussel verloren de Friezen op de dag van de 96e verjaardag van de club voor 3500 toeschouwers met 3-1 van Anderlecht. Het duel werd ontsierd door een rode kaart van Lucas Bijker vlak voor de rust wegens natrappen richting Yoeri Tielemans.

Sportdonderdag, 21 juli 2016

Bruinsma legt critici het zwijgen op

Minnertsga - Winnen in eigen dorp kon gisteren niet tippen aan het gevoel van voldoening dat Hylke Bruinsma had op de heren hoofdklassenpartij vrije formatie in Minnertsga. Her en der werd er getwijfeld aan de tweede opslag van Bruinsma, maar in de finale samen met Johan van der Meulen en Alle Jan Anema legde hij hen met zes opslagtreffers voorlopig het zwijgen op. In die eindstrijd was het partuur Tjisse Steenstra, Jacob Wassenaar en Cornelis Terpstra de tegenstander.

Sportdonderdag, 21 juli 2016

Galama laat Bokma nog even wachten

Winsum - Bijna had Sytse Bokma gisteravond in Winsum een eerste fierljepzege achter zijn naam staan bij de senioren. De ljepper uit Hindeloopen blies in de finale nieuw leven in een saaie wedstrijd met een schitterend persoonlijk record van 20,67 meter, maar werd toch nog de loef afgestoken door Oane Galama (20,78).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties