De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 juli 2017.

Cultuurvrijdag, 21 juli 2017

Friese arrangeur internationaal in schijnwerpers

Akkrum - Thom Zigterman (45) uit Akkrum staat deze maand op twee belangrijke internationale muziekpodia. Als dirigent, en als arrangeur/componist.

Economievrijdag, 21 juli 2017

Bier als slakkenbestrijder is straks wellicht verboden

Leeuwarden - Demissionair staatssecretaris Martijn van Dam heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) gevraagd de uitzonderingsregeling RUB in te trekken.

Hoofdartikelvrijdag, 21 juli 2017

Het belang van de rechtsgang

Dinsdag doet de rechtbank in Leeuwarden uitspraak in de zaak tegen de eigenaar van het pand op de Kelders in Leeuwarden, waar in oktober 2013 brand uitbrak. Door die brand en de sterke rookontwikkeling die daarbij plaatsvond, kwam een 24-jarige student om het leven. Ook werden vijf winkelpanden en elf appartementen boven de winkels verwoest.

Regiovrijdag, 21 juli 2017

Bekende boer als boegbeeld van provinciale moddercampagne

Leeuwarden - Dat een boer het boegbeeld moet worden voor de moddercampagne had gisteren toch wel de voorkeur van de meeste aanwezigen bij de vergadering van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF).

Regiovrijdag, 21 juli 2017

Tachtigjarige zet na 65 jaar de strooitractor aan de kant

Tzum - De gemeente Franekeradeel nam gisteren afscheid van haar meest toegewijde gladheidsbestrijder. ,,In de afgelopen 65 jaar heeft Hans Jorritsma nooit een oproep gemist”, vertelt Lourenske van der Kooij, assistent van burgemeester Eduard van Zuijlen. ,,Zelfs op zijn tachtigste verjaardag in januari ging hij eerst nog met de tractor op pad om zout te strooien voordat hij zijn jubileum vierde.”

Regiovrijdag, 21 juli 2017

Wiet blijft een probleem in De Marwei

Leeuwarden - Ruim een kwart van de steekproefgewijze urinecontroles op cannabis in penitentiaire inrichting De Marwei in Leeuwarden was in 2016 positief. Van de 1498 keer dat gedetineerden hun plas moesten inleveren voor controle op cannabis, vielen 403 tests positief uit. Dat is 27 procent. Dat blijkt uit cijfers die door het ANP zijn opgevraagd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties