De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 augustus 2004.

Bijschriftzaterdag, 21 augustus 2004

Verlies van vertrouwen?

Zonder vertrouwen is geen leven mogelijk.

Economiezaterdag, 21 augustus 2004

Wijkhandelsunits voor starters in Leeuwarden

Leeuwarden - Het Bedrijvencentrum Leeuwarden (BCL) heeft aan de Marowijnestraat in Leeuwarden twee panden aangekocht waar zogenoemde wijkhandelsunits zullen worden opgezet.

Economiezaterdag, 21 augustus 2004

‘Actie klein chemisch afval boeren succes’

Drachten - Het ophalen van klein chemisch afval bij boeren in Zuidoost Fryslân heeft ruim 7000 kilogram afval opgeleverd. Dat maakte de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO) vrijdag bekend.

Economiezaterdag, 21 augustus 2004

Melkboeren erg ontevreden over coöperatie

Ingen - Melkboeren zijn erg ontevreden over hun coöperaties. Ze vinden de prestaties onvoldoende en de melkprijs te laag. Daarbij hebben ze binnen de coöperatie weinig te zeggen. En door hun afhankelijke positie durven boeren de kritiek niet te uiten tijdens vergaderingen met de coöperatie. Coöperatie Friesland Coberco (FCDC) herkent zich niet in de kritiek.

Hoofdartikelzaterdag, 21 augustus 2004

Het geloof van kinderen…

,,Ik geloof wel dat God bestaat. Anders zouden wij niet kunnen leven”. ,,God zit in alles en in iedereen. Want God is liefde”. Twee uitspraken van twee kinderen in de serie die het Friesch Dagblad deze zomer publiceerde onder de titel: ‘kinderen over God’. Het lijken kinderlijk eenvoudige uitspraken, getuigend van een kinderlijk geloof.

Regiozaterdag, 21 augustus 2004

School Nes gaat hoopvol het nieuwe schooljaar tegemoet

Nes (D) – Basisschoolleerlingen in het Noorden konden de afgelopen week nog heerlijk spelen. Hun juffen en meesters daarentegen moesten al aan de slag. Het lokaal is geboend, de roosters zijn gemaakt en de eerste vergadering is al achter de rug. Het lerarenteam van de christelijke basisschool De Tarissing in Nes in Dongeradeel heeft zin in het nieuwe schoolseizoen. Ook al weten ze dat dit misschien wel eens het laatste jaar kan zijn dat ze lesgeven in het gebouwtje aan de Wiesterweg: er zijn nog maar net voldoende scholieren om te mogen bestaan.

Regiozaterdag, 21 augustus 2004

Persbureau stopt forum vanwege racistische reacties

Leeuwarden – De redactie van persbureau Leeuwarden heeft gistermiddag het forum op zijn website geblokkeerd. Op het forum kunnen mensen reageren op nieuwsberichten.

Regiozaterdag, 21 augustus 2004

Oentsjerker paar helpt slachtoffers Bangladesh

Oentsjerk - De eerste zending met hulpgoederen voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Bangladesh staat klaar om te worden verscheept. In de zogeheten ‘10.000 personen kit’ zitten medicijnen en medische hulpmiddelen waarmee zo’n tienduizend slachtoffers rondom de plaats Faridpur kunnen worden geholpen. Morgen zal de lading met medicijnen vertrekken, vermoeden initiatiefnemers Cees en Neeltje Spronk uit Oentsjerk.

Regiozaterdag, 21 augustus 2004

‘Matig’ seizoen voor Friese toerismesector

Leeuwarden – De toerismebranche in Fryslân lijkt af te stevenen op een matig seizoen, ondanks een paar mooie zomerweken in het hoogseizoen. De ondernemers houden nog hun hart vast over het weer van de komende weken.

Regiozaterdag, 21 augustus 2004

Dominee vredestichter bij ‘it fabryk’

Oosterwolde - Wanneer men het in het verleden in het dorp over ‘it fabryk’ had dan ging het over de botermakerij of de zuivelfabriek. Ooit telde Fryslân zo’n honderd zuivelfabrieken. Daar zijn er nu nog een paar van over. De schoorsteenpijp van ‘it fabryk’ bepaalde mee het silhouet van het dorp en de fabriek zorgde voor een en al bedrijvigheid. Vandaag wordt het boek Yn en om it bûterfabriek van Albert Kornelis Mulder uit Oosterwolde in verzorgingshuis Rikkingahof, waar de auteur woont, gepresenteerd.

Regiozaterdag, 21 augustus 2004

‘Vogels nog niet goed beschermd’

Harlingen - De bescherming van vogels en vogelgebieden is nog lang niet zoals het moet zijn, ondanks de goede resultaten die al zijn geboekt. Europa moet het netwerk van belangrijke vogelgebieden uitbreiden en geld voor bescherming uittrekken.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 augustus 2004

Baptisten Drachten: ‘Geen dependances’

Drachten – Onder de traditionele kerken in Westerkwartier en het oosten van Fryslân is onrust ontstaan omdat ze met regelmaat gemeenteleden de overstap zien maken naar de Vrije Baptisten Gemeente Bethel in Drachten. Gevreesd wordt dat de baptisten dependances in de dorpen gaan opstarten, zodat de overstap gemakkelijker gemaakt is.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 augustus 2004

Lieflijkheid weerspiegelen

Deze maand vond in Maleisië de vierjaarlijkse conferentie van de International Association for Mission Studies (IAMS) plaats. Zendingswetenschappers uit de hele wereld waren bijeen om zich te bezinnen op de agenda van zending voor de komende jaren. Drs Wout van Laar, algemeen secretaris van de Nederlandse Zendingsraad (NZR) geeft zijn impressies. Deel 1.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 augustus 2004

Een tegenstelling die nooit tot rust komt

Christelijke levenskunst en het goede leven vieren en leven. Het zijn begrippen die opnieuw in de belangstelling staan, alleen al gezien de veelheid aan publicaties die op dit terrein uitkomt. Stephan de Jong schrijft de komende weken in het Friesch Dagblad over Christelijke levenskunst. Vandaag het slot: Verzet en overgave.

Sportzaterdag, 21 augustus 2004

Sikora wil bij Heerenveen weer vlammen

Zonder dat Victor Sikora ook maar één bal heeft getrapt voor SC Heerenveen is hij al een gelukkig mens. De lijdensweg bij Ajax, die twee jaar duurde, ligt achter hem. Hij vindt het hoog tijd uit de vergetelheid te treden. Sikora wil weer vlammen.

Sportzaterdag, 21 augustus 2004

Cambuur wint, maar rendement is ver te zoeken

Leeuwarden - Cambuur-trainer Dick de Boer haalde vrijdag na de wedstrijd tegen TOP Oss opgelucht adem. De eerste overwinning van het seizoen is binnen. Het enige probleem was het gebrek aan rendement bij zijn team. De Leeuwarders kregen kansen genoeg, maar verzuimden om een grote score neer te zetten. TOP Oss bleef zo een vernedering bespaard.

Weerzaterdag, 21 augustus 2004

Meer zon

Vanmorgen eerst nog kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Later volgen vanuit het noordwesten opklaringen. Vandaag 18 of 19 graden en een matige tot krachtige noordwestenwind. Morgen zon, bewolking, 21 graden en mogelijk wat lichte regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties