De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 21 augustus 2006.

Bijschriftmaandag, 21 augustus 2006

Bedelaar

Lezen: Psalm 121

Bijschriftmaandag, 21 augustus 2006

Troost

Lezen: Lucas 9:23-27

Hoofdartikelmaandag, 21 augustus 2006

Flevo, televisie...

Het Lowlands-festival wel op televisie, maar het Flevo Festival niet. Dat is niet goed, zei minister-president Balkenende tijdens zijn bezoek aan het christelijke jongerenfestival Flevo. Het aantal bezoekers van Lowlands is weliswaar wat groter dan dat van Flevo, maar dat doet eigenlijk niet af aan de opmerking van Balkenende. Veel ‘christelijks’ haalt de grote media niet, laat staan het Journaal of Nova. De achtergrond hiervan is divers. Een ervan is dat voor veel redacties van kranten, radio- en televisie-programma's alles wat christelijk is, niet belangrijk is. Dat is zo, omdat geloven niet belangrijk is. Want geloven is achterhaald, maatschappelijk niet van belang. Of geloven is iets dat journalisten juist achter zich hebben gelaten, ‘bevrijd’ als ze zijn van de ouderlijke invloed en die van kerk en school van hun jeugd.

Regiomaandag, 21 augustus 2006

Friese boeren stoppen met energieplan

Berlikum- De bouw van tientallen nieuwe biovergistingsinstallaties bij Friese boeren gaat waarschijnlijk niet door. Ook de komst van de huisvuilverbrandingscentrale in Oudehaske of Harlingen staat op losse schroeven, net als de bouw van een aantal windmolens.

Regiomaandag, 21 augustus 2006

Driemaal winst voor Los

Lemmer - De gebroeders Delmer en Jelle Los van de Grutte Pier hebben het IFKS- kampioenschap zaterdag in stijl afgesloten. De nummer twee in het eindklassement won de finale bij Lemmer en dat betekende zijn derde dagoverwinning. ,,We zijn in ieder geval een goede tweede”, reageerde schipper Delmer nuchter. De enige die de Los-boys nog een beetje kon bijhouden, was kampioen Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer.

Regiomaandag, 21 augustus 2006

‘Hbo-fraudezaak is politieke afrekening van succesvolle emancipatie hogescholen’

,,Stel je eens voor. Kom je op een verjaardagsfeestje, kijkt iedereen je aan met een gezicht van ‘daar heb je weer zo'n fraudeur’. En die Bert Vroon, dat is nog wel de laatste van wie we het verwacht hadden. Heeft z'n mond altijd vol over normen en waarden.”

Geloof & Kerkmaandag, 21 augustus 2006

‘Het is een feest om hier te zijn’

Liempde - Met onder meer een cybercafé, bruisend ontmoetingshart, abdij en dorpskerk bestond het Flevo Festival uit een compleet dorp. Dit jaar was de indeling van het terrein op landgoed Velder in Liempde helemaal veranderd, maar de sfeer bleef hetzelfde. ,,Het is een feest om hier te zijn.”

Geloof & Kerkmaandag, 21 augustus 2006

‘We zijn trots op wat hier allemaal kan’

Appelscha - De kerk lijkt soms wel op een vertrouwd merk dat ‘uit’ is en dat haast niet meer in de markt te krijgen is, schreef een columnist onlangs in deze krant. In het Friesch Dagblad deze zomer een serie portretten van bloeiende gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland. Van wilde roos tot vlijtig liesje. Vandaag deel 7: de Protestantse Gemeente Appelscha i.w.

Geloof & Kerkmaandag, 21 augustus 2006

‘Ik heb het aan God te danken dat ik leef’

,,Ik ben de jongste uit een gezin van vijf kinderen. Ik heb nog twee broers en twee zussen. Ik groeide op in Garyp, waar ik tot mijn negentiende heb gewoond. Thuis hadden we een gemengd bedrijf. Een kippen- en kalverenmesterij en verder nog wat zoogkoeien. De boerderij was mijn lust en mijn leven. Altijd hielp ik thuis mee. Het was dan ook snel duidelijk wat ik wilde worden: boer. Het mooie van het boerenleven vond ik altijd de vrijheid. Ik ging eerst naar de lagere en later naar de middelbare landbouwschool. Een andere opleiding bestond er voor mij ook niet. Drie jaar heb ik in Garyp bij een maatschap gewerkt als boerenarbeider. Later ben ik lasser bij Eldon nv geworden.”

Geloof & Kerkmaandag, 21 augustus 2006

Sierra Leone in een ander licht

Utrecht - Onlangs juni bracht Doortje ’t Hart voor Kerkinactie een bezoek aan Sierra Leone. In de jaren negentig was het Afrikaanse land het toneel van een bloedige burgeroorlog. Nu is het een land in wederopbouw. Partnerorganisaties van Kerkinactie werken aan een nieuw Sierra Leone.

Weermaandag, 21 augustus 2006

Buiig weer

Het blijft vandaag wisselend bewolkt en buiig weer. Het wordt niet veel warmer dan ongeveer 20 graden, bij een matige tot vrij krachtige west tot zuidwestenwind. Morgen krijgen we ook een paar buitjes, afgewisseld door zon en temperaturen rond 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties