De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 21 augustus 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 21 augustus 2014

Gewenst: realisme over defensie

Vanaf het begin van de zichtbare Russische bemoeienis met Oekraďne begon de discussie over het Nederlandse leger. Die organisatie kraakt al jarenlang onder bezuinigingen en bevindt zich als effect daarvan in een tamelijk dramatische staat, met als kenmerk: beperkingen in volume en inzetbaarheid.

Regiodonderdag, 21 augustus 2014

Weer een slecht jaar voor mosselaanwas

Harlingen - Voor het tweede achtereenvolgende jaar dreigen in de Waddenzee weinig nieuwe mosselbanken te ontstaan. Mosselvissers zullen het gebrek aan aanwas vanaf volgend jaar voelen.

Regiodonderdag, 21 augustus 2014

Tjolk is terug - met Friese melk

Idzegea - De vrolijke verpakking van het zuiveldrankje Tjolk verdween in de jaren negentig van de ontbijttafel, maar is per september terug in de supermarkten. Zuivelondernemer Niek Nielen van Galatrada uit Amsterdam heeft het drankje nieuw leven ingeblazen en gebruikt daarbij duurzame melk van Friese bodem.

Regiodonderdag, 21 augustus 2014

Lange zomervakantie staat ter discussie

Leeuwarden - De zomervakantie van zes weken in het basisonderwijs staat ter discussie. De PO-raad, de landelijke koepel voor basisonderwijs, begint deze week een onderzoek onder schoolbesturen, schoolleiders, leraren en ouders in Noord-Nederland, waarin zij hun mening kunnen geven over de huidige opzet en mogelijke alternatieven.

Regiodonderdag, 21 augustus 2014

Foutje: graffiti tegen IS is alweer weg

Leeuwarden - Het graffiti-kunstwerk dat artiest LJ van Tuinen onder aan het Stephensonviaduct heeft aangebracht als protest tegen IS-jihadisme, is gisteren per abuis weggehaald door de gemeente Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties