De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 21 augustus 2017.

Cultuurmaandag, 21 augustus 2017

Folwoeksenen op in skoalreiske yn Ďe bus

Sammelplak is it Mei in ‚lde museumbus de TsjŻkemar om. Undertusken wurde de passazjiers fermakke mei de foarstelling Op stap.

Hoofdartikelmaandag, 21 augustus 2017

Rust in Witte Huis na vertrek van Bannon?

Het is onderhand nauwelijks bij te houden wie er inmiddels het Witte Huis is uitgevlogen. Donald Trump heeft in de zeven maanden dat hij president van de VS is al afscheid genomen van een nationaal veiligheidsadviseur, woordvoerders, persvoorlichters, adviseurs en een stafchef. Ook heeft hij FBI-baas James Comey de laan uitgestuurd. Trump eist volledige loyaliteit en als hij dat niet krijgt, volgt ontslag.

Regiomaandag, 21 augustus 2017

Friezen zoeken onderdak vluchtelingen

Leeuwarden - Drie Leeuwarders zoeken adressen en geld voor asielzoekers die tussen wal en schip vallen en op straat terecht dreigen te komen. Het gaat om mensen die in Nederland asiel willen aanvragen en via ItaliŽ of Griekenland hier zijn terechtgekomen. In het kader van Europese afspraken - gemaakt in Dublin - worden zij teruggestuurd naar het eerste Europese land waar zij aankwamen. Maar de situatie in opvangkampen in ItaliŽ en Griekenland is lang niet altijd veilig, stelt Kobe Flapper, een van de drie initiatiefnemers.

Regiomaandag, 21 augustus 2017

Kappen van essen bij ziekte niet altijd nodig

Wageningen - Essen hoeven niet per definitie gekapt te worden als ze zijn aangetast door de essentaksterfte. Dat zeggen onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Zij adviseren terughoudendheid bij het kappen en snoeien van essen die zijn aangetast door essentaksterfte. Vooral oudere bomen kunnen vaak nog meerdere jaren overleven als ze zijn aangetast, en soms zelfs deels weer herstellen.

Regiomaandag, 21 augustus 2017

Fantasiewereld steeds groter in Vijversburg

Tytsjerk - Bij de echte liefhebbers staat Tytsjerk in de agenda. Want het Imaginarium Festival is in vijf jaar uitgegroeid tot een begrip bij mensen die ervan houden om zo nu en dan een weekeindje rond te lopen als trol, Victoriaanse dame, draak, Viking, prinses, ridder of steampunker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties