De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 21 september 2016.

Economiewoensdag, 21 september 2016

Jongeren moeten weer leren waar voedsel vandaan komt

Den Haag - Veel jongeren weten niet meer waar voedsel vandaan komt en eten ook onvoldoende groente en fruit. Om daar wat aan te doen komt het ministerie van Economische zaken, waaronder ook Landbouw valt, met een Voedselagenda voor de komende jaren. Het departement wil een verschuiving bewerkstelligen van landbouwbeleid naar beleid waar voedsel centraal komt te staan.

Economiewoensdag, 21 september 2016

Friese brouwerij Grutte Pier wint gouden keurmerk

Aldtsjerk - De tripel van de Friese bierbrouwerij Grutte Pier uit Aldtsjerk heeft bij de World Beer Awards een gouden keurmerk gekregen. De jury kroonde de tripel bovendien tot landswinnaar, waardoor Grutte Pier vrijdag meedingt naar de Europese en daarna mogelijk de mondiale titel. De brouwerij is groeiende en wil volgend jaar deels naar Groningen verhuizen om de productie te vergroten.

Hoofdartikelwoensdag, 21 september 2016

Verbazing over passages in troonrede

De troonrede is een bijzonder fenomeen in het huis van de democratie: de koning spreekt een tekst uit die door het kabinet en uiteindelijk door de minister-president is vastgesteld. De troonrede van dit jaar is de laatste van het kabinet-Rutte. De tekenen daarvan zijn in ruime mate aanwezig. Bijvoorbeeld in de schets van de toestand van het land enkele jaren geleden en die van nu. Het kabinet geeft zichzelf diverse pluimen: het gaat goed met Nederland. De financieel-economische crisis ligt achter ons. Nederland bevindt zich weer in de kopgroep van Europa met 1,7 procent groei. Er zijn grote veranderingen doorgevoerd, vaak met steun van oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties. Voor het herstel moesten offers worden gebracht. Dat het is gelukt, komt omdat er sprake was van doorzettingsvermogen, hard werken en ondernemerszin onder de bevolking. Met deze zinnen probeert het kabinet de bevolking te zeggen: de offers zijn niet voor niets gebracht.

Regiowoensdag, 21 september 2016

Nieuwe katoenen 'eco-tasjeī van Heerenveense kerk

Heerenveen - De protestantse wijkgemeente Trinitas in Heerenveen heeft weer iets nieuws ontwikkeld om te laten zien dat zij een Groene Kerk wil zijn. Onder de merknaam 'Mijn Trini-TASjeī zijn kantoenen zakjes genaaid in twee formaten. Ook is een gebaksdoosdrager ontworpen. Het is het vervolg op actie van vorig jaar september toen een eigen bigshopper Trini-TAS ontwikkeld werd om het gebruik van plastic tassen terug te dringen. Met het Trini-TASje richt de kerk zich nu op het gebruik van de dunne plastic zakjes van onder meer de supermarkten.

Regiowoensdag, 21 september 2016

College van Smallingerland overleeft motie

Drachten - Het college van B en W van Smallingerland heeft gisteren een motie van afkeuring overleefd van een groot deel van de oppositie. In het spoeddebat over de grondprijzenkwestie in de wijk Vrijburgh bleven de vier coalitiepartijen ťn de eenmansfracties FNP en GroenLinks achter het college staan.

Regiowoensdag, 21 september 2016

Geef winkelend publiek bij kermis een botsautomuntje

Burgum - Om in Burgum een aantrekkelijk winkelgebied te houden, moeten winkeliers, ondernemers en overheden meer met elkaar samenwerken. Dat is de conclusie van een bijeenkomst maandagavond over de toekomst van de winkelstraat in Burgum.

Regiowoensdag, 21 september 2016

Nergens zie je de oorsprong van het landschap zo goed

Earnew‚ld - Waar in Nederland kun je de geschiedenis van het landschap nog zo goed terugzien? John Haitsma van Nationaal Park De Alde Feanen weet het wel. In z√≠jn natuurgebied natuurlijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties