De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 21 oktober 2015.

Hoofdartikelwoensdag, 21 oktober 2015

Gemeenten betrekken bij wietteelt

Den Haag kan er zo langzamerhand niet meer omheen: de wietteelt moet, onder voorwaarden, uit de criminaliteit. Gemeenten zouden een rol moeten kunnen spelen in de productie van de drug, bestemd voor de lokale coffeeshops. Op die manier is het omvangrijke illegale circuit niet meer nodig en zal het op den duur verdwijnen. Deze week sprak de kersverse Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake woorden van deze strekking. De burgemeester is oud-rechter en oud-procureur-generaal en weet als geen ander de praktijken van het criminele drugscircuit. Als burgemeester wordt ze geconfronteerd met de enorme overlast die door de huidige praktijk ontstaat.

Regiowoensdag, 21 oktober 2015

De zichtbaarheid van strafrechtspraak is in het geding

De concentratie van rechtbanken zet de zichtbaarheid van de strafrechtspraak op het spel, waarschuwen rechters. De regionale pers speelt van oudsher een belangrijke rol in het zichtbaar maken van strafrecht, maar die raakt - net als de instanties - het zicht op alle zittingen in de rechtbank kwijt. Verontrustend

Geloof & Kerkwoensdag, 21 oktober 2015

Vereniging kerkelijk werkers gaat samen met CNV

Utrecht - De Vereniging Kerkelijk Werkers gaat per 1 januari 2016 verder onder de vlag van vakbond CNV. Dat meldt het jongste nummer van Kerkinformatie, het blad van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Het voortbestaan van de vereniging is zo beter gewaarborgd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties