De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 oktober 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 21 oktober 2016

Hoofdartikel - Zindelijk debat over privatisering is nodig

Er lijkt in ons land een pendelbeweging gaande te zijn als het gaat om privatiseren en het weer onder direct staatsbeheer te brengen van bedrijven. In de afgelopen decennia leken privatiseren, liberaliseren of het op afstand zetten van staatsbedrijven nog het panacee tegen alle problemen. Tegenwoordig wordt hier anders, in ieder geval genuanceerder, over gedacht. Naar het schijnt - want er zijn nog geen officiŽle mededelingen gedaan - wil staatssecretaris Dijksma spoorbeheerder Prorail onder direct staatstoezicht plaatsen. ProRail had in voorgaande jaren te kampen met enorme kostenoverschrijdingen en misstanden bij grote bouwprojecten.

Regiovrijdag, 21 oktober 2016

PatiŽntenstop bij Nij Smellinghe tot volgend jaar

Drachten - Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat de instroom van nieuwe patiŽnten fors beperken. Het ziekenhuis dreigt het budget te overschrijden dat is afgesproken met zorgverzekeraars. Daarom worden nieuwe patiŽnten zonder acute zorgvraag pas na 1 januari ingepland en gaat een groot deel van het ziekenhuis vanaf half november iedere week een dagdeel dicht. Spoedzorg wordt wel gewoon geleverd.

Sportvrijdag, 21 oktober 2016

Messen zijn geslepen bij Van Solkema

Solingen - Bij Arno van Solkema zijn de messen geslepen. De Friese volleybaltrainer is klaar voor zijn nieuwe avontuur in de Duitse 'messenstadí bij Solingen Volleys, de debutant in de Eerste Bundesliga.

Sportvrijdag, 21 oktober 2016

Hulshoff en Slot gooien het roer om bij Cambuur

Leeuwarden - Waar hij zich een week geleden na de donderdagtraining nog rustig kon omkleden, wachtte Sipke Hulshoff gistermiddag eerst een andere verplichting. Net als vorig seizoen (na het opstappen van Henk de Jong), promoveerde hij eerder deze week plotseling van assistent van de ontslagen trainer Rob Maas tot hoofdcoach van SC Cambuur. En dus was het Hulshoff die in de perskamer van het Cambuurstadion de strijdwijze voor het thuisduel met FC Oss van vanavond uit de doeken moest doen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties