De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 oktober 2017.

Economiezaterdag, 21 oktober 2017

Scherjons breiden klompenmakerij uit met fierljepmuseum en -schans

Noardburgum - Twee jeugdschansen, een grote schans en een expositieruimte. Achter de klompenmakerij en het klompenmuseum van de familie Scherjon wordt heel wat grond verzet om een zogenoemde fierljeppolder in te richten. Het met hout omlijste gebouw voor de vaste expositie over fierljeppen is reeds af.

Regiozaterdag, 21 oktober 2017

Duurder kaartje veerboten lijkt onontkoombaar

Leeuwarden - De kans is klein dat Nederland een eventuele rechtszaak zal winnen over de btw-vrijstelling op tickets voor de waddenveren. Het gevolg is dat de reders een forse extra kostenpost krijgen te verwerken óf dat de kaartjes 6 procent duurder worden.

Regiozaterdag, 21 oktober 2017

‘We moeten ex-prostituees omarmen’

Leeuwarden - Prostituees die stoppen met het werk hebben de steun nodig van de maatschappij. Dat zegt Annemarie van Rijn, teamleider maatschappelijke participatie van Fier. ,,De vrouwen die de stap zetten om eruit te stappen, moeten we omarmen en steunen. Niet alleen als hulpverleners maar ook als maatschappij. Door ze niet te veroordelen als prostituee, maar de kans te bieden om een plek te krijgen in de samenleving, zonder etiket.” De stap die de vrouwen moeten zetten is volgens Van Rijn erg groot. ,,Met alleen werk en onderkomen zijn ze er niet. Vaak hebben deze vrouwen amper een sociaal netwerk buiten de prostitutie en krijgen ze ook nog eens te maken met vooroordelen. Want laten we wel zijn, we hebben het in dit land dan wel legaal gemaakt, prostitutie is geen normaal beroep. Er is niemand die op een verjaardagsfeestje zegt: mijn dochter zit in de prostitutie.”

Regiozaterdag, 21 oktober 2017

Hoop op oudejaarsstunt of op eerlijke ijzerboer

Leeuwarden - Het MCL en de Grote Kerk in Leeuwarden zijn deze week het slachtoffer geworden van kunstroof. Bij het MCL werd het beeld De Oermoeder van Evert van Hemert gestolen. Het beeld stond sinds vorig jaar november op het voetgangersgedeelte bij het parkeerterrein.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties