De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 22 januari 2014.

Economiewoensdag, 22 januari 2014

Overleg tussen boeren en burgers gewenst

In de Tweede Kamer wordt morgen gedebatteerd over de gevolgen van het opheffen van de Europese melkquotering op de Nederlandse melkveehouderij. In de ruim dertig jaar van het bestaan zijn de meningen sterk verdeeld geweest. Nu bij het einde van de quotering in 2015 worden de stellingen weer betrokken en mengen ook maatschappelijke organisaties zich nadrukkelijk in het debat.

Hoofdartikelwoensdag, 22 januari 2014

Weinig hoop op succes vredesoverleg Syrië

De vredesconferentie over Syrië die in het Zwitserse Montreux plaatsvindt, is onder een slecht gesternte begonnen. Het is de bedoeling dat de strijdende partijen onder auspiciën van de internationale gemeenschap het dezer dagen eens worden over de vorming van een overgangsbewind in Damascus. Maar de kans dat er een diplomatieke oplossing wordt gevonden, is zo goed als uitgesloten.

Regiowoensdag, 22 januari 2014

Meer banen weg dan verwacht bij Alliade

Heerenveen | Bij zorggroep Alliade (Talant/Meriant) verdwijnen opnieuw tientallen banen. Bij de reorganisatie van de grote zorginstelling, die in november bekend werd gemaakt, worden waarschijnlijk zo’n 140 fulltime arbeidsplaatsen geschrapt (180 tot 190 banen). Twee maanden geleden ging Alliade nog uit van 110 fte’s.

Regiowoensdag, 22 januari 2014

Belastingen in Fryslân gaan flink omhoog

Leeuwarden | Inwoners en ondernemers in Fryslân zijn dit jaar fors meer geld kwijt aan lokale belastingen. Zowel de gemeenten als de provincie verwachten dit jaar een flinke stijging in belastingopbrengsten. Die stijging ligt een stuk hoger dan elders in Nederland. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend heeft gemaakt.

Regiowoensdag, 22 januari 2014

Friese bouwers slepen Thialf voor de rechter

Heerenveen | De bouwcombinatie Jorritsma Bouw (Bolsward) en Bouwgroep Dijkstra Draisma (Dokkum) wil via de rechter afdwingen dat zij de vernieuwbouw van ijsstadion Thialf in Heerenveen mag uitvoeren. De opdracht werd eerder gegund aan Ballast Nedam, maar zes Friese bedrijven in de combinatie vinden de motivering daarvoor onjuist en onterecht. Dat meldt advocaat Wim Bulthuis die namens de combinatie een kort geding heeft aangespannen tegen opdrachtgever Thialf OG.

Sportwoensdag, 22 januari 2014

De Kramer zonder een Elfstedenkruisje


Sportwoensdag, 22 januari 2014

‘Bartho 2’ moet concurreren met Hemmen en Barto

Leeuwarden | Met vijf treffers binnen een uur beviel Cambuur-stagiair Bartholomew Ogbeche maandag goed in het oefenduel met Go Ahead Eagles. Zo goed zelfs dat de club hem gisteren al vastlegde tot het eind van het seizoen. Eerder was nog vastgesteld dat het besluit over de toekomst van de 29-jarige Nigeriaanse spits pas vanmiddag na de training zou worden genomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties