De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 februari 2014.

Economiezaterdag, 22 februari 2014

Kunstwerkjes dankzij Teunis’ strakke hand

Teunis Spits uit Drachten was twintig jaar het creatieve brein bij Poppodium Iduna. De oud-programmeur heeft sinds kort zijn eigen bedrijf: Future Relics. Hij schildert kunstwerken op auto’s, brengt logo’s aan op deuren en ramen en maakt reclameborden.

Hoofdartikelzaterdag, 22 februari 2014

De leer leren of het goede leven leven

De Duitse rooms-katholieke bisschoppen hebben de paus laten weten dat in hun land de leer van de kerk over seksualiteit niet wordt begrepen, en die over anticonceptie en homoseksualiteit ook niet. Ze voegen er aan toe dat onder Duitse jongeren de moraal van de kerk eigenlijk geen rol speelt.

Regiozaterdag, 22 februari 2014

Vanuit de eigen achterdeur direct de natuur in lopen

Woonwijken die overgaan in natuur(gebieden). Als het aan de Friese Milieu Federatie en It Fryske Gea ligt, moet dat vaker kunnen in Fryslân. Daarvoor is het project de Groene Loper bedacht.

Regiozaterdag, 22 februari 2014

Spanning in het café van Bantega om shorttrackheld Sjinkie Knegt

De spanning was te snijden, gisteravond in café It Alde Weintsjil in Bantega. Dorpsgenoot Sjinkie Knegt kwam in actie op de vijfhonderd meter shorttrack en de relay. Het werd een avond vol teleurstellingen.

Regiozaterdag, 22 februari 2014

Windmolens komen verder van Friese kust

Leeuwarden | Het grote windmolenpark in het IJsselmeer komt twee keer zo ver uit de kust van Makkum te liggen als het oorspronkelijke plan. Dat blijkt uit de Structuurvisie Fryslân Windstreek 2014, die de provincie gisteren heeft vastgesteld. Het geplande windpark wordt een halve slag gedraaid, zodat de afstand tot de Friese kust gemiddeld een stuk groter wordt. De dichtstbijzijnde windmolen bij Makkum ligt waarschijnlijk op een kleine 6,4 kilometer.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 februari 2014

Karl Ernst Nipkow (1928-2014), betrokken opvoeder en kerkmens

Karl Ernst Nipkow is niet meer. Op 13 februari is hij, geëngageerd godsdienstpedagoog en kerkmens, op 85-jarige leeftijd overleden. Van vele kanten en in verschillende talen ging het bericht van zijn overlijden afgelopen week rond.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 februari 2014

Orthodoxe kerk Kiev schrapt gebed voor regering na geweld

Kiev | Het Oekraïens-orthodoxe patriarchaat van Kiev, onder leiding van patriarch Filaret, heeft gisteren bekendgemaakt dat het in zijn erediensten in het hele land de voorbede schrapt voor de Oekraïense regering. De Oekraïens-orthodoxe Kerk van Kiev is het grootste kerkgenootschap van het land.

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Flyers verliest cruciaal duel tegen nummer één

Tilburg | De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben het belangrijke uitduel tegen koploper Tilburg verloren. In Brabant ging de Heerenveense formatie met 3-1 onderuit. De ploeg van trainer Chris Eimers was via Tony Demelinne in de eerste periode nog wel op voorsprong gekomen, maar zag Tilburg er vervolgens op én over gaan. Door de zege heeft Tilburg op de ranglijst afstand genomen van Flyers. De Friezen bezetten tot gisteravond de tweede plaats in de competitie.

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Wedstrijd vrouwen Heerenveen gestaakt

Brussel | De wedstrijd van de vrouwen van sc Heerenveen tegen RSC Anderlecht is gisteravond in België kort voor rust gestaakt. Het duel tussen de beide ploegen uit de BeneLeague moest in de eerste helft namelijk meerdere keren stilgelegd worden door problemen met de lichtinstallatie. De scheidsrechter besloot daarop in de 43e minuut het voor gezien te houden. Op dat moment leidde de Friese ploeg met 3-0. Vivianne Miedema was verantwoordelijk voor alle doelpunten.

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Pool blijft jaar langer aan de slag bij LDODK

Gorredijk | Jan Sjoerd Pool blijft langer actief als trainer van de korfballers van LDODK. Hij begint na de zomer aan zijn derde seizoen bij de club uit Gorredijk. ,,Ik zie nog grote uitdagingen bij LDODK”, toonde Pool zich tevreden. ,,Er zit nog veel rek in deze groep. We korfballen dit seizoen structureel beter dan vorig seizoen en ik wil dat volgend jaar ook graag omzetten in punten. Ik heb er veel zin in om LDODK uit te bouwen tot een stabiele ploeg op het hoogste niveau.”

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Twee examens in drie dagen voor Sinkgraven

Heerenveen | Het zijn spannende dagen voor Daley Sinkgraven (18). De middenvelder van sc Heerenveen gaat maandag voor de tweede keer op voor zijn rijbewijs en tussendoor wacht vanavond het competitieduel met NAC Breda. Omdat Heerenveen door schorsingen haar complete middenveld mist, kan de speler uit Meppel zomaar eens zijn basisdebuut vieren in het pompeblêdenshirt.

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Cambuur, Roda JC en Bas Nijhuis: een déjà vu

Uitgerekend Bas Nijhuis is vanavond de arbiter in het duel Cambuur - Roda JC. Hij blunderde in 2009 opzichtig in de play-off tussen die teams. Bijna vijf jaar na dato kijken betrokkenen terug op wat voor Cambuur een bizarre dag in Kerkrade was.

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Column: Sven, Bauke en de spons van Hidde

Houtigehage, 5 juni 2006. Nummer drie bij het noordelijk districtskampioenschap wielrennen. Bah! Voor een topsporter telt alleen goud; je ziet het hem denken op de onderste podiumtrede. Hij kijkt als een puber die na een slok iets te sterke drank probeert te doen alsof-ie het toch lekker vindt. Maar zijn ogen verraden alles. Net als bij die drinkende puber: meer misselijkheid dan euforie.

Sportzaterdag, 22 februari 2014

Droom van Friese shorttrack aan diggelen in Sotsji

Sotsji | Wat de dag van de Oranje-shorttrackers had moeten worden, liep gisteren uit op een complete deceptie. De Nederlandse equipe had medaillekansen op drie onderdelen, maar bleef uiteindelijk gedesillusioneerd en met lege handen achter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties