De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 22 december 2014.

Economiemaandag, 22 december 2014

Friese gemeenten: huishoudelijke hulp is goed geregeld

Leeuwarden - De meeste Friese gemeenten houden vast aan de manier waarop zij volgend jaar de huishoudelijke hulp voor hun inwoners hebben geregeld. Slechts een aantal ziet zich genoodzaakt de procedure te wijzigen als gevolg van de rechterlijke uitspraak onlangs tegen Dantumadiel. Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs de Friese gemeenten.

Hoofdartikelmaandag, 22 december 2014

HOOFDARTIKEL

Vlak voordat het kabinet dacht een zorgeloze kerstvakantie te vieren, zorgde het stranden van de zorgwet nog voor een crisissfeer. Ondanks alle akkoorden en afspraken die het kabinet bij monde van minister Schippers (Volksgezondheid) maakte, bleek er toch nog een niet te nemen hobbel te zijn. Drie Eerste Kamerleden van de PvdA bleken toch tegen de inperking van de vrije artsenkeuze te zijn en stemden de wet weg. Dit leidde tot allerlei overleg: tussen de partijen, met de drie senatoren, met de drie oppositiepartijen die mee onderhandeld hadden.

Regiomaandag, 22 december 2014

Al zitten er nog zoveel om tafel, er mist altijd ťťn

Burgum - ,,Al sitte der fyftich minsken om tafel, der mist altyd ien", vertelt Cees Smedema uit Burgum. En met kerst voel je dat nůg meer. ,,Dan bist der wat gefoeliger foar." Smedema nam het initiatief om midden in het dorp een kerstboom neer te zetten. Iedereen mocht er een wens of een groet aan een dierbare die wordt gemist, in hangen. Zaterdag zijn de lichtjes in de boom aangezet, om op die manier al die gemiste mensen een plek in het licht te geven.

Regiomaandag, 22 december 2014

De leden zijn het eens: de Tocht is voor iedereen

Leeuwarden - Alle 32.000 leden van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden krijgen vanaf volgende winter startrecht als er een Elfstedentocht kan worden uitgeschreven. Met overgrote meerderheid werd het voorstel van het bestuur zaterdag aangenomen tijdens de algemene ledenvergadering.

Sportmaandag, 22 december 2014

De Hoeve pakt in Grou titel-zonder-garanties

Grou - Het is een titel-zonder-garanties en dat weten ze in De Hoeve maar al te goed. In de veronderstelling dat de hoofdklasse nabij was - de voorsprong bedroeg vier punten - trok de formatie van trainer-coach Sake Koelma rond de vorige jaarwisseling heimelijk een flesje champagne open. Geproost werd er echter nooit, wat heet. Nadat de zaaltitel jammerlijk uit handen was gegeven, degradeerde de ploeg op even sneue wijze uit de veld hoofdklasse. Dat Koelma zijn ploeg later nog wel naar de bekertitel leidde, was uiteindelijk niet meer dan een pleister op de wonde.

Sportmaandag, 22 december 2014

VC Sneek is dankzij topjaar nog hongeriger naar succes

Sneek - Er zijn er die een bekerstrijd zien als bijzaak. Maar bij VC Sneek weten ze wel beter. De volleybalploeg van trainster-coach Petra Groenland is regerend bekerhouder en er is de Sneker vrouwen veel aan gelegen om die status dit seizoen met succes te verdedigen. Hoezeer het ze menens is, werd gisteren duidelijk in sporthal Schuttersveld tijdens de achtste finale tegen Weert. Die ploeg werd door Sneek van het veld geveegd: 3-0. Met de winst en plaatsing voor de kwartfinale sloot Sneek een toch al succesvol jaar in stijl af.

Sportmaandag, 22 december 2014

Cambuur met een grijns aan de kerstdis

Leeuwarden - Een prima eerste half jaar en een nog beter tweede, zowel sportief als financieel. SC Cambuur, dat zaterdag met 2-1 van PEC Zwolle won, kan dus met een grote grijns aan de kerstdis. Op naar 2015, waarin weer nieuwe hoogtepunten in aantocht zijn.

Sportmaandag, 22 december 2014

Column: De mooiste schijninvalbeurt ooit

Zaterdag scoorde Oebele Schokker niet Cambuurs winnende doelpunt. Hij speelde niet zijn laatste wedstrijd als prof. 'Oepie' mocht zelfs niet invallen. Maar toch werd hij verkozen tot man of the match en zongen tienduizend Leeuwarder supporters van 'oeh ah Oebele'.

Sportmaandag, 22 december 2014

Twee spelmakers minder, maar bij Cambuur blijft nog genoeg kwaliteit over

Geen Oebele Schokker meer en ook geen Albert RusnŠk. Wel een fitte Furdjel Narsingh en een weer in aantocht zijnde DaniŽl de Ridder, Michiel Hemmen en Bartholomew Ogbeche, om maar wat te noemen. Heus, in Leeuwarden vinden ze het jammer dat bijvoorbeeld RusnŠk vertrekt. Maar de wereld vergaat niet. ,,Of we vervangers halen? Als het een buitenkansje is", stelt trainer Henk de Jong. ,,Kijk wat er nog aan nu afwezige spelers terugkeert, we hebben hoe dan ook een mooi team."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties