De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 maart 2014.

Economiezaterdag, 22 maart 2014

Het verhaal van de grote modehuizen

Eva de Vries (25) uit Leeuwarden begon vorig jaar april een winkel in vintage designerkleding: Liefs. Vandaag is hij voor het laatst open. Liefs wordt een webwinkel met een atelier elders in de stad.

Hoofdartikelzaterdag, 22 maart 2014

Haal PVV en standpunt Wilders niet uit elkaar

De VVD sluit in principe geen politieke partij uit van samenwerking, maar zolang de PVV blijft bij de standpunten over de Marokkanen, is samenwerking niet mogelijk. Dat zei minister-president Rutte na afloop van de vergadering van de Europese top. Collega’s van Rutte hadden hun verbazing, zo niet verbijstering uitgesproken over het optreden van Wilders en zijn partijgenoten met als onderwerp ‘de Marokkanen’.

Regiozaterdag, 22 maart 2014

Zeven keer in de raad via voorkeurstemmen

Harlingen | Wiebe van Dijk van PvdA Harlingen werd woensdag voor de zevende keer via voorkeurstemmen de gemeenteraad in gestemd. De 67-jarige Harlinger begon op de laatste plaats op de verkiezingslijst, maar belandde op plaats twee. Harlingen kan blijkbaar niet zonder Van Dijk. Zelf denkt hij er anders over: ,,Ach, niemand is onmisbaar. Ook Wiebe van Dijk niet.”

Regiozaterdag, 22 maart 2014

Direct stroom kopen van de windboer

Franeker | Particulieren kunnen voortaan via een online marktplaats groene energie direct van een producent kopen. Vandebron, zoals de marktplaats heet, start begin april. Vandebron heeft op dit moment met tien producenten een contract. Drie ervan komen uit Fryslân; ze zijn gevestigd in Franeker, Jannum en Molkwerum.

Regiozaterdag, 22 maart 2014

PVV in Fryslân verdeeld over toekomst

Leeuwarden | De PVV-fractie in Provinciale Staten worstelt met de recente uitspraken van Geert Wilders. Nadat de landelijke PVV-leider woensdagavond Nederland had gechoqueerd met zijn ‘willen jullie meer of minder Marokkanen’-toespraak, is een storm aan protest losgebarsten. Landelijk wordt massaal aangifte gedaan van haatzaaierij en discriminatie, en overal bezinnen PVV’ers zich op hun positie. Na Roland van Vliet is gisteren ook Joram van Klaveren uit de PVV-Kamerfractie gestapt.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 maart 2014

Succesvolle studiedagen ‘Liedboek’ krijgen vervolg

Deinuim | Drie Friese studiedagen rond het nieuwe Liedboek zijn zo succesvol geweest dat er dit najaar een vervolg komt.

Sportzaterdag, 22 maart 2014

Wijzigingen op komst in basiself Heerenveen tegen NEC

Heerenveen | De basiself van sc Heerenveen zal vanavond tegen NEC op diverse plaatsen afwijken van die tegen Feyenoord (2-0 verlies). Trainer Marco van Basten wilde gisteren geen opstelling geven, maar liet wel doorschemeren dat hij voorin mogelijk wijzigingen doorvoert. Verdedigers Chris Kum en Pele van Anholt zijn sowieso geschorst, Kenny Otigba is een van de vervangers. De geblesseerden Mitchell Dijks, Ramon Zomer en Anthony Lurling ontbreken.

Sportzaterdag, 22 maart 2014

Kenneth Otigba begrijpt er helemaal niets van

Na de rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Groningen is Kenneth Otigba uit de gratie bij trainer Marco van Basten. De 21-jarige Hongaarse verdediger snapt er zelf helemaal niets van, maar laat het hoofd niet hangen.

Sportzaterdag, 22 maart 2014

Nauta gaat nog een keer op zoek naar ‘wow-gevoel’

Heerenveen | Jarenlang kon Yvonne Nauta uit Goďngarijp (23) alleen maar dromen van deelname aan World Cups en internationale toernooien. Verlost van groot fysiek ongemak komt haar talent er dit seizoen eindelijk uit. Opeens noemde ze het EK allround ‘een luxe training’ en werd het WK dat vandaag in Heerenveen begint ,,vooral een mooi toetje.” Toch wil ze nog een keer vlammen. ,,Ik heb mijn zinnen erop gezet en ben op zoek naar het wow-gevoel.”

Sportzaterdag, 22 maart 2014

Koops: Hill wordt nieuwe coach van de inlineselectie

Sportzaterdag, 22 maart 2014

Gewesten willen weten of KNSB de waarheid spreekt

Leeuwarden | In de nasleep van onrust in de skeelerwereld en een geplande versobering van steun vanuit de KNSB komen de voorzitters van de acht schaatsgewesten vandaag bijeen in Heerenveen. Ze zullen hun zorgen over talentontwikkeling delen en overwegen actie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties