De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 22 maart 2017.

Economiewoensdag, 22 maart 2017

Vleesveehouders tegen fosfaatreductieplan

Leeuwarden - Tientallen vleesveehouders zijn het niet eens met het plan voor de inperking van de veestapel om het fosfaatoverschot op te lossen. Vooral de uitvoering laat volgens hen te wensen over. De boeren sluiten zich daarom aan bij een juridische procedure van grondgebonden en biologische melkveehouders om te bezien of de eisen binnen de voorgestelde regeling rechtsgeldig zijn.

Economiewoensdag, 22 maart 2017

Provincie stimuleert export

Leeuwarden - Er komt meer geld beschikbaar voor handelsmissies van Friese mkb-bedrijven. De provincie trekt nog eens 310.000 euro uit om buitenlandse reizen voor het bedrijfsleven te stimuleren.

Regiowoensdag, 22 maart 2017

PO-Raad: meer aandacht voor meertaligheid

Leeuwarden - De raad voor het primair onderwijs bracht deze week het advies uit om in basisscholen meer aandacht te schenken aan de moedertaal van de leerlingen. Volgens het rapport kunnen leerlingen leerachterstanden oplopen wanneer er in het onderwijs helemaal geen aandacht is voor hun moedertaal.

Regiowoensdag, 22 maart 2017

Vaartoerist mag veel eerder het Polderhoofdkanaal op

Nij Beets - Vaartoeristen mogen dit jaar al vanaf 15 mei het Polderhoofdkanaal op. Dat is zes weken eerder dan vorig jaar.

Regiowoensdag, 22 maart 2017

Ameland vervangt openbare verlichting door ledlampen

Ameland - Ameland krijgt van de provincie vijftigduizend euro om de openbare verlichting op het eiland te vervangen door led-verlichting. Hiermee bespaart de gemeente 70 procent aan energie. De gemeente wil in 2020 zelfvoorzienend zijn op het gebied van water en energie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties