De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 22 maart 2018.

Economiedonderdag, 22 maart 2018

Natuurinclusief: plaats voor koe én kievitsei

Joure - Natuurinclusief boeren verkleint de kloof tussen landbouw en natuur. Veel boeren zijn er enthousiast over, maar de provincie en FrieslandCampina kunnen meer doen om de transitie te versnellen.

Hoofdartikeldonderdag, 22 maart 2018

Wat moeten onze raadsleden kunnen?

Op radio en televisie waren het vooral de landelijke kopstukken die ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar in discussie gingen. Het waren ook met name algemene thema’s die aan de orde kwamen, waarbij omstandig werd beweerd dat die ook belangrijk voor gemeenten zijn. Bijvoorbeeld de krappe woningmarkt en de noodzaak voor gemeenten om meer huizen te laten bouwen. Dat is terecht, maar over het algemeen kunnen landelijke partijbonzen nauwelijks weten waar het in alle gemeenten precies over gaat.

Regiodonderdag, 22 maart 2018

FNP verliest de slag om de Friese kiezer

Leeuwarden - De FNP lijkt een verliezer te zijn van de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Bij het ter perse gaan van deze krant stond de partij in verschillende gemeenten op verlies. Dat gold in elk geval De Fryske Marren, Achtkarspelen en Dantumadiel. In Heerenveen behoudt de partij wel haar drie zetels.

Regiodonderdag, 22 maart 2018

Forse winst voor lokale partijen in Smallingerland

Drachten De lokale partijen grijpen de macht in Smallingerland. Bij het ter perse gaan van deze krant was al wel duidelijk dat de Eerste Lokale Partij een grote overwinning ging boeken. Ook Smallingerlands Belang boekte een plus, evenals GroenLinks. Grote verliezers leken CDA, PvdA en SP. Met 23 van de 34 stembureaus geteld, kwam de ELP op een kleine 20 procent van de stemmen. In 2014 kwam de partij nog op 9 procent.

Regiodonderdag, 22 maart 2018

Koopzondag in Smallingerland: onzin of meer gezelligheid

Drachten - Wel of geen zondagsrust in Smallingerland: hoe belangrijk vinden kiezers deze discussie in hun gemeente en in hoeverre is de koopzondag bepalend in hun keus voor een politieke partij?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties