De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 mei 2010.

Economiezaterdag, 22 mei 2010

Vorst leidt tot een forse winstdaling bij Oranjewoud

Oranjewoud - De winst van ingenieursbureau Oranjewoud, met onder andere een vestiging in Oranjewoud, is in het eerste kwartaal fors gedaald. De winst kwam uit op 0,1 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2009 was dat 1,6 miljoen euro.

Economiezaterdag, 22 mei 2010

Schaaf Beveiliging boekt meer omzet over afgelopen jaar

Uitwellingerga - Beveiligingsbedrijf heeft in het afgelopen jaar fors meer omzet geboekt. Volgens het bedrijf gaat het om een stijging van 14 procent. De stijging is volgens directeur Marc Schaaf opmerkelijk omdat de branche in het afgelopen jaar met een omzetdaling van gemiddeld 10 procent te kampen had.

Economiezaterdag, 22 mei 2010

‘Vangnet is nodig na einde van melkquotum’

Heerenveen – Na het einde van het melkquotum vanaf 2013 zijn de melkveehouders niet helemaal overgeleverd aan de grillen van de markt. Dat zei gisteren europarlementariër Esther de Lange van het CDA. De volksvertegenwoordiger gaat er vanuit dat er voor boeren dan een vangnet is om prijsdalen door te komen.

Economiezaterdag, 22 mei 2010

Door Simon Talsma.

‘Vangnet is nodig na einde van melkquotum’k

Hoofdartikelzaterdag, 22 mei 2010

Kerksluiting, tobben...

Het kan verkeren: organisaties, overheden en instanties maken zich druk over het behoud van kerkgebouwen en kerkenraden maken zich druk over het sluiten van kerkgebouwen. Beide werkzaamheden zijn lastig. Stichting Alde Fryske Tsjerken doet alle moeite om donateurs te vinden die het mede mogelijk maken om oude kerkgebouwen voor verval te behoeden. De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leeuwarden heeft een paar jaar lang geprobeerd beleid te maken dat voldoende draagvlak heeft in de gemeente en dat voldoet aan de gestelde financiële eisen. Dezer dagen moet blijken of dat nu is gelukt.

Regiozaterdag, 22 mei 2010

Meer comfort voor koeien in een boogstal

Lippenhuizen - Voor Gjalt en Jacqueline Mulder was de keuze voor een boogstal eigenlijk heel simpel, maar toch zijn ze de eersten in Nederland. ,,Als ondernemer moet je altijd net even wat slimmer wezen.”

Regiozaterdag, 22 mei 2010

Aan een blik of een gebaar voldoende

Leeuwarden - Ze lijkt een stille, afwezige oude dame, Elisabeth Terpstra-Slaaf (97). Zeker naast haar man Durk (97), met wie ze vandaag 75 jaar getrouwd is. Maar wat is ze scherp!

Regiozaterdag, 22 mei 2010

Kaalslag dreigt door bomenziektes

Dokkum - Het bomenbestand in Dongeradeel is ernstig aangetast door een aantal nog onbekende plagen. Rooien lijkt tot nu de enige oplossing en dat kan het straatbeeld flink veranderen. Ook elders in Fryslân lijkt dit probleem te spelen.

Regiozaterdag, 22 mei 2010

‘Brand geen gevaar voor gezondheid’

Haulerwijk - De zeer grote brand die gisteren woedde in Haulerwijk, heeft waarschijnlijk geen groot gevaar opgeleverd voor de volksgezondheid. Volgens de eerste, kleine metingen is er slechts een te verwaarlozen kleine hoeveelheid giftige stof vrijgekomen, meldden brandweer en gezondheidsdienst gisternamiddag.

Regiozaterdag, 22 mei 2010

Het leek ’s middags wel nacht in Haulerwijk: ‘het was zo eng’

Haulerwijk - Een zeer grote brand heeft een deel van Haulerwijk gisteren anderhalf uur lang in een dikke, zwart-grijze rookwolk verstopt.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 mei 2010

Kerkbestuur: draagvlak voor pijnlijk besluit

Leeuwarden - De sluiting van vier kerkgebouwen in Leeuwarden is slecht nieuws voor veel gemeenteleden, beseft het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente (in wording) van Leeuwarden. Toch denkt ze dat het draagvlak er nu is. ,,Mensen beseffen dat er iets móét gebeuren.”

Geloof & Kerkzaterdag, 22 mei 2010

Vier kerken in Leeuwarden in 2011 dicht

Leeuwarden - Vier beeldbepalende kerken in Leeuwarden sluiten naar verwachting halverwege volgend jaar hun deuren. De Koepelkerk, de Pelikaankerk, de Fenix en de Adelaarkerk gaan dicht. Dat is het voorstel van de algemene kerkenraad van de Leeuwarder protestantse gemeente.

Sportzaterdag, 22 mei 2010

De Vries ontevreden over aanbieding

Leeuwarden - Mark de Vries is niet tevreden over het voorstel dat SC Cambuur hem heeft gedaan voor een nieuw tweejarig contract. ,,Als het een goede aanbieding was geweest, dan had ik al lang bijgetekend. Ik begrijp dat iedereen moet inleveren, maar hier ga ik niet mee akkoord”, vertelde de speler, die afgelopen seizoen topscorer werd met 21 doelpunten. Beide partijen zullen opnieuw om de tafel gaan. Cambuur is geďnteresseerd in Martijn van der Laan, de 21-jarige linksback van BV Veendam. De club heeft echter nog niet gesproken met de speler die Randy Rustenberg kan opvolgen. Rustenberg heeft geen nieuwe aanbieding gekregen van de club.

Sportzaterdag, 22 mei 2010

Schotanus: ‘Finales zijn alleen maar leuk als je wint’

Sneek - Op Pinkstermaandag hoopt hoofdklasser Sneek Wit Zwart met succes een gooi te doen naar de districtsbeker. In de finale van het noordelijk bekertoernooi moet de formatie van trainer Inne Schotanus het op het eigen sportpark Molenkrite - vanwege het honderdjarig jubileum - opnemen tegen Genemuiden. Een mooie gelegenheid om het seizoen af te sluiten met een prijs.

Sportzaterdag, 22 mei 2010

Kruiswijk moet achterin rust brengen

Heerenveen - Met het aantrekken van de Arnold Kruiswijk hoopt sc Heerenveen de verdedigende ruggengraat van het team weer wat te hebben versterkt. De 25-jarige Groninger tekende gisteren een vierjarig contract bij de Friese club, waar hij wordt herenigd met trainer Ron Jans. Hij moet achterin rust brengen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties