De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 juni 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 22 juni 2013

De bijbel als gesloten boek en als open boek

De bijbel is voor steeds meer mensen een gesloten boek. Voor velen is het een boek van het verleden: thuis, in de kerk of op school. De herinneringen aan de bijbel zijn heel verschillend. Voor de een is er de herinnering aan spannende verhalen, bij anderen roept de bijbel negatieve gevoelens op over, bijvoorbeeld de wrede God. Weer anderen herinneren zich biblicistische haarkloverijen in de familie, tot en met harde ruzies.

Regiozaterdag, 22 juni 2013

Mes moet in loon zorgbestuurders

Grou | Zorginstellingen die nog niet zijn begonnen aan het afbouwen van de topsalarissen van de bestuurders, snijden zichzelf in de vingers. Dat bevestigt Marian Jager-Wöltgens, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen en tevens wethouder in Boarnsterhim, in een interview met het Friesch Dagblad. Uit de deze maand openbaar gemaakte jaarrekeningen blijkt dat de meeste grotere Friese zorginstellingen tegen het advies in nog niet anticiperen op de vanaf dit jaar wettelijk verplichte matiging van de topinkomens.

Regiozaterdag, 22 juni 2013

Distributeur kattenverjager misleidt klanten

Drachten | De distributeur van de kattenverjager Solar Tuinwachter maakt zich schuldig aan misleidende reclame. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) in de zaak die was aangespannen door Drachtster Roland van der Hoek tegen distributeur Postorder Groep Nederland.

Regiozaterdag, 22 juni 2013

Wandelen tegen kanker: mooi en droevig tegelijk

Surhuisterveen | Samen een dag strijden tegen kanker. Gisteravond begon in Surhuisterveen de actie SamenLoop voor Hoop. Een 24 uur durend wandelevenement waarbij geld opgehaald wordt voor KWF Kankerbestrijding.

Regiozaterdag, 22 juni 2013

Lichaam Sint Nyk is van man

Sint Nicolaasga | Het lichaam dat donderdag bij recreatiegebied Ulesprong aan de Tsjűkemar ter hoogte van Sint Nicolaasga werd aangetroffen is van een man. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De man is verbrand en was vastgebonden. Het is nog niet duidelijk of de man al overleden was voordat hij in brand werd gestoken. Wie de man is, is ook nog niet duidelijk.

Regiozaterdag, 22 juni 2013

Regen zorgt voor overlast in Fryslân

Leeuwarden | De aanhoudende regen heeft gisteren op verschillende plaatsen in Fryslân voor overlast gezorgd. Aan de Zweinserweg in Peins liep de tunnel onder de snelweg A31 onder water. De brandweer heeft het water weggepompt. Ook uit de parkeergarage aan het Van Knobelsdorffplein in Drachten moest water worden weggepompt. Gisterochtend om acht uur was in Drachten en omgeving al 42 milimeter gevallen. Over de gehele dag bezien viel bij Wergea 43,7 milimeter, bij Goutum 40,6 en bij Burgum 37,9.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 juni 2013

Stichting Kerk en Wereld nog niet opgeheven

Utrecht | De stichting Kerk en Wereld wordt vooralsnog niet ontbonden. Wel wordt het werk van de stichting, die projecten initieert en subsidieert op de grens van kerk en samenleving, geďntegreerd in de Protestantse Kerk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties