De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 22 juni 2017.

Economiedonderdag, 22 juni 2017

Instituut Friese Pers Boekerij ten onder

Tiel - Friese Pers Boekerij Uitgeverij Noordboek in Tiel is door de rechtbank failliet verklaard. Bij de uitgeverij voor boeken uit Fryslân, Drenthe en Groningen was al geen personeel meer in dienst.

Economiedonderdag, 22 juni 2017

Vissers hopen dat rechter alsnog subsidies toekent

Emmeloord - De visserijsector daagt vandaag en de komende tijd in verschillende rechtszaken het ministerie van Economische Zaken, om alsnog het recht op subsidies te halen. Volgens de Nederlandse Vissersbond hebben het ministerie, en de uitvoeringsorganisatie RVO, ten onrechte subsidies aan visserijprojecten niet verstrekt of achteraf ingetrokken.

Hoofdartikeldonderdag, 22 juni 2017

Als Macron faalt, hapert integratie EU

In Europese kringen wordt gevierd dat de voor de Europese Unie onmisbare Frans-Duitse motor weer begint te lopen na de verkiezing van de pro-Europese Emmanuel Macron tot Frans president. Net als de Duitse bondskanselier Angela Merkel wil Macron meer Europese samenwerking. Als de EU op de huidige voet voortmoddert, voorziet Macron een Frans uittreden uit de EU en dat zou het einde van het Europese project kunnen betekenen.

Regiodonderdag, 22 juni 2017

Groenleven wil zonnepark bij Oosterwolde

Oosterwolde - Het Heerenveense bedrijf Herbo Groenleven wil bij Oosterwolde langs de N381 een enorm zonnepanelenveld aanleggen van veertig hectare, oftewel de omvang van zo’n tachtig voetbalvelden. Het zou met afstand het grootste zonnepanelenveld van Fryslân worden. Het beoogde park wordt zo’n zes tot zeven keer groter dan het zonnepark op Ameland, dat bij de opening vorig jaar nog de grootste zonneweide van Nederland was.

Regiodonderdag, 22 juni 2017

Staten geven extra miljoenen aan LF2018

Leeuwarden - Provinciale Staten trekken ruim vijf miljoen extra uit voor Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018). Een ruime meerderheid stemde gisteren in met het voorstel van Gedeputeerde Staten om de financiële problemen bij LF2018 op te lossen. Drie weken geleden maakten de provincie, de gemeente Leeuwarden en de stichting LF2018 bekend dat er tekorten waren bij de organisatie. Als die tekorten niet zouden worden aangevuld, dan dreigden grote publieksevenementen niet door te gaan en zou er mogelijk een cultureel 'B’-programma dreigen te ontstaan.

Regiodonderdag, 22 juni 2017

Ondernemers zien in stadion geen concurrent

Leeuwarden - Ondernemers uit Leeuwarden zien de toekomst niet donker in na de komst van een nieuw Cambuurstadion met verschillende winkels en bioscoopruimte bij het WTC Expo. Eergisteren zijn de plannen daarvoor bekend gemaakt. ,,Natuurlijk zijn er wel enige zorgen bij de bioscopen nu het nieuwe stadion van Cambuur er komt", zegt Pieter Tuinman, advocaat en woordvoerder van de bioscopen Tivoli en Cinema. ,,Dat is niet meer dan logisch. Maar wij richten ons niet alleen op Leeuwarden, we kijken ook naar de periferie en de hele westkant. Maar er gaan dingen veranderen en daar moeten we gespitst op zijn. Natuurlijk gunnen wij Cambuur een mooi nieuw stadion. We gaan er alles aan doen om er voor te zorgen dat onze positie zo sterk mogelijk blijft en we geen verlies zullen lijden. Wij kijken zeker met vertrouwen naar de toekomst."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties