De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 juli 2017.

Economiezaterdag, 22 juli 2017

Friese bedrijven exporteren minder in 2016

Leeuwarden - Het Friese bedrijfsleven heeft vorig jaar voor 4,4 miljard euro aan goederen uitgevoerd. Dat is 8,8 procent minder dan in 2015. Ook daalde het aantal Friese bedrijven dat zich bezighoudt met afzet over de grens. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hoofdartikelzaterdag, 22 juli 2017

Terecht zwaardere boete verkeersdelict

Daders van ernstige verkeersdelicten kunnen in de toekomst zwaarder worden bestraft, zo werd deze week bekendgemaakt door minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie. Het gaat om rijden onder invloed, doorrijden na een ongeluk, rijden zonder rijbewijs, maar ook gevaarlijk rijgedrag zonder ernstige gevolgen. De minister werkt aan een wet die de hardere aanpak mogelijk maakt. Omdat Blok demissionair minister is, zullen de strengere regels pas worden ingevoerd als er een nieuw kabinet is.

Regiozaterdag, 22 juli 2017

Mollema houdt poll over Friese identiteit

Dokkum - Wim Bangma (89) uit Dokkum is blij met de nationale discussie die voortkwam uit zijn ingezonden brief in het Friesch Dagblad, woensdag. Daarin had hij het over de identiteit van zijn kleinzoon Bauke Mollema.

Regiozaterdag, 22 juli 2017

Betonbommen aangetroffen in Noarderleech

Hallum - Twaalf betonbommen zijn afgelopen week uit het Noarderleech bij Hallum uit de grond gehaald in verband met de aanleg van een slenk. De slenk wordt vijftig meter breed en anderhalve kilometer lang. Een deel van het zoete water uit het gemaal dat momenteel bij Vijfhuizen wordt gebouwd stroomt straks via de slenk in de Waddenzee. Hierdoor ontstaat een overgang van zoet naar zout water wat gunstig is voor trekvissen.

Regiozaterdag, 22 juli 2017

Vergeten fles kwik zorgt voor opschudding

Sneek - Wie wist nog dat er twee flessen met vloeibaar kwik stonden in een kast in cbs Koningin Julianaschool in Sneek? Niemand, zegt directeur Jan Ankersmit. ,,Ik wist het niet en ik werk hier al zeventien jaar. En in al die jaren heb ik zelf nooit een druppel kwik aangeschaft.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties