De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 22 augustus 2011.

Hoofdartikelmaandag, 22 augustus 2011

Libië op weg naar een andere toekomst

Met bewondering en met enige verbijstering dringt door wat in Libië gebeurt: Muammar Kaddafi zit opgesloten in zijn bunkercomplex. Tenminste, als hij niet al het land is uitgevlucht naar zijn vriend Chavez, in Venezuela. De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben het afgelopen weekeinde de situatie in Libië dramatisch veranderd. De opstandelingen hebben terrein gewonnen, tot in het hart van de hoofdstad. Op het Groene Plein is uitbundig feest gevierd. De naam is veranderd in het Plein van de Martelaren - een eerbetoon aan al die mensen die hun leven hebben gegeven in de strijd om het land te bevrijden van Kaddafi.

Regiomaandag, 22 augustus 2011

Jeepje uit 1983 loopt nog steeds dankzij een carrosserie van hout

Ze leverden een prestatie van formaat, maar op één onderdeel zijn ze in het bijzonder trots. Vaklui en goede amateurs vertellen over hun opknapper. Vandaag: de houten auto van Fred Tot.

Regiomaandag, 22 augustus 2011

Gertrudiskerk opgeknapt, gildebaren weer op hun plek

Workum - De acht gildebaren van de hervormde Sint Gertrudiskerk in Workum zijn zaterdag weer op hun plek gezet. De kerk is een jaar dicht geweest vanwege restauratie. Om het einde van de opknapbeurt in te luiden werd één van de acht baren op traditionele wijze naar de Sint Gertrudiskerk gebracht.

Regiomaandag, 22 augustus 2011

Schipper Sieb Meijer neemt met vijfde IFKS-titel afscheid

Op het mooiste moment in zijn skûtsjeschippersbestaan heeft Sieb Meijer uit Franeker zaterdag afscheid genomen als schipper binnen de IFKS.

Regiomaandag, 22 augustus 2011

Het Friese Paard stelt teleur

Oldeholtpade - De fokdag van fokvereniging Het Friese Paard is zaterdag uitgelopen op een grote teleurstelling. Bij de driejarige merries werd geen enkele eerste premie uitgedeeld. Dat betekende dat de driejarigen ontbraken in de kampioenskeuring. ,,Een grote deceptie”, aldus voorzitter Rein Hettinga.

Geloof & Kerkmaandag, 22 augustus 2011

Rio in 2013 decor van jongerendagen

Madrid - De Wereldjongerendagen van 2013 zullen plaatsvinden in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Dat werd dit weekend in Madrid bekendgemaakt.

Geloof & Kerkmaandag, 22 augustus 2011

Flevo is de toekomst van het christendom

De kerk verdwijnt uit de samenleving en uit de geloofsbeleving van oprechte christenen. In plaats daarvan tanken zij bij op vrijblijvende evenementen als het Xnoizz Flevo Festival.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

Hooghiemster in de mangel in De Westereen

De Westereen Zijn ijzersterke benen sterkten Niek Hooghiemster zaterdag in de gedachte dat hij in navolging van zijn broer René de Ronde van de Westereen op zijn naam zou kunnen schrijven. Maar in het laatste kopgroepje van drie man liet de Oentsjerker zich in de zestigste editie van de koers toch nog piepelen door de twee Emmense ploeggenoten Pim van den Berg en Bas De Haan. Wat restte was teleurstelling na de winst voor Van den Berg.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

Minze, onze eigen Korbach

Fritz Korbach was een markante man. Genoeg over gezegd en geschreven. Ik interviewde hem eenmaal. Dat was een paar jaar geleden alweer, voor de speciale bijlage die het Friesch Dagblad maakte over het afscheid van Riemer van der Velde als Heerenveen-voorzitter. Het was een mooi gesprek, Korbach en ik dronken samen een Rivella. Echt waar.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

‘Harkemase Boys zal dit seizoen tussen plek vijf en acht eindigen’


Sportmaandag, 22 augustus 2011

De Vries in 100e duel held van Harkema

Harkema - Met een door blessures en schorsingen gehavende formatie het seizoen in de zaterdagtopklasse beginnen tegen topclub Katwijk, als dát maar goed gaat. Zo dachten velen erover, zaterdag op sportpark De Bosk. Alsof het nog niet genoeg tegenzat, bleek Erdem Yeni door een administatieve blunder kort voor het duel ineens niet-speelgerechtigd. ,,Dat kon er óók nog wel bij”, mokte trainer Wieb Rodenhuis. Ondanks alle tegenslag, dwong Harkemase Boys een 0-0 gelijkspel af. Een klein wonder, voelend als een zege.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

‘Hoe zou Riemer zich nu eigenlijk voelen?’

Een nieuwe deceptie. Dat was de 1-5 thuisnederlaag van sc Heerenveen tegen FC Twente van zaterdag. Het Friesch Dagblad struint wekelijks de wereld van internet en Twitter af, op zoek naar uw mening.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

Naïef Heerenveen naar historisch dieptepunt

Net als vorig seizoen dacht sc Heerenveen FC Twente de les te kunnen lezen. Maar de naïef spelende thuisclub kreeg voor eigen publiek een lesje in hogeschoolvoetbal en bereikte een historisch dieptepunt.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

Co Adriaanse verdedigt zijn collega Ron Jans

Heerenveen - FC Twentetrainer Co Adriaanse nam het zaterdag na afloop op voor collega Ron Jans. ,,Ik ken Ron al heel lang en weet dat hij een fantastische trainer is. Dat het voor Heerenveen tot nu toe wat tegenvalt ligt aan het zware programma. En aan de samenstelling van de selectie. Niet aan de coach.”

Sportmaandag, 22 augustus 2011

‘Het voordeel is dat het hierna alleen maar beter kan gaan’

Heerenveen - Als verdediger debuteren voor eigen publiek met een 1-5 nederlaag. En ook nog eens tegen zijn oude club FC Twente. Dat overkwam Ramon Zomer zaterdagavond in een volgepakt Abe Lenstrastadion. Niet zo vreemd dat de 28-jarige nieuweling, die een dag eerder nog werd gepresenteerd als defensieve versterking, na afloop alle tijd nam om zijn eerste Friese frustraties van zich af te spoelen.

Sportmaandag, 22 augustus 2011

Na de Giro en Tour is het tijd voor de VueltaACTUEEL
Familieberichten
Advertenties