De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 augustus 2015.

Economiezaterdag, 22 augustus 2015

Leren om meer uit jezelf te halen

Leeuwarden - Honderden deelnemers hebben een training zelfontplooiing gevolgd bij Buitengewoonzijn. Liesbeth Lindeboom (37) uit Franeker kreeg de training vanuit een re-integratietraject twee jaar geleden aangereikt om haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Nu is ze zelf trainingsleider. Komende week begint een nieuwe serie bijeenkomsten met een introductieavond in Debatcentrum De Bres in Leeuwarden.

Hoofdartikelzaterdag, 22 augustus 2015

Lichtpuntjes in zwart beeld van geloof


Regiozaterdag, 22 augustus 2015

Tweede leven voor Flechtlingen Wolkom

Leeuwarden - Solidair Friesland maakt zich zorgen over de maatschappelijke onrust rond de vluchtelingenopvang. Het klimaat in Nederland is aan het verharden, constateert de organisatie. Het initiatief Flechtlingen Wolkom moet het tij keren.

Regiozaterdag, 22 augustus 2015

Toffe stadsrondleiding blijft groeien

Leeuwarden - ,,Als u nog mee wilt, dan kan dat hoor." Gids Henk Leutscher spreekt twee, naar blijkt, Vlaamse mannen aan die foto's maken van de Oldehove. ,,Graag", neemt Jean-Marie Neirinck de uitnodiging aan en samen met zijn reisgenoot voegt hij zich bij de deelnemers van de gratis Friese rondleiding door Leeuwarden aan.

Regiozaterdag, 22 augustus 2015

Fryslân heeft veel te veel bedrijfskavels

Leeuwarden - De omgang met bedrijventerreinen in Fryslân moet radicaal anders. De huidige kavels bieden voldoende plek voor toekomstige bedrijvigheid. Gemeenten moeten zich daarom niet meer richten op verkoop van nieuwe kavels, maar verouderde terreinen opknappen en beleid afstemmen. De provincie zal daarin de leiding moeten nemen.

Regiozaterdag, 22 augustus 2015

Taxibedrijf naar rechter om regels op eiland

Terschelling - Taxi Yellow Cab op Terschelling stapt naar de rechter om te weten wat op het eiland in het taxi- en busvervoer wel en niet is toegestaan. Eerder deze week deelde de politie in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport voor meer dan twintigduizend euro aan boetes uit voor 35 geconstateerde overtredingen van taxi- en busbedrijven. In totaal waren er met hulp van mystery guests in twee dagen tien taxi's en twee autobussen gecontroleerd.

Sportzaterdag, 22 augustus 2015

Anderson en Van der Laan direct in de Cambuur-basis

Leeuwarden - Welgeteld elf eredivisieminuten speelde Djavan Anderson (20) tot nu toe. Nieuw overgekomen van AZ krijgt de rechtervleugelverdediger in het shirt van SC Cambuur vanavond direct de gelegenheid die statistiek wat bij te schaven. Hij begint als basisspeler aan het thuisduel met Heracles Almelo.

Sportzaterdag, 22 augustus 2015

Gerbrands wil nog aantal prijzen ophalen

Door Bert Kalteren

Sportzaterdag, 22 augustus 2015

Smid: zonder nieuw stadion wordt kloof Cambuur - Heracles steeds groter

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties