De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 22 september 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 22 september 2016

Toch maar geen fusie Monsanto en Bayer

Twee giganten in de landbouw, Monsanto en Bayer, willen fuseren. Monsanto is een Amerikaans bedrijf voor bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerde planten. Bayer is een Duits chemiebedrijf voor onder meer bestrijdingsmiddelen. Het gaat om een bijzonder grote transactie: Bayer is bereid bijna zestig miljard euro te betalen voor Monsanto. Dat bedrijf is akkoord gegaan met het bod van de Duitsers.

Regiodonderdag, 22 september 2016

Grote afvalbrand in Harlingen

Harlingen - Bij afvalverwerkingsbedrijf Visser ATR aan de Kelvinstraat in Harlingen heeft gisteravond een grote brand gewoed. De rook was in een wijde omtrek te zien, zelfs op Terschelling, werd via Twitter gemeld.

Regiodonderdag, 22 september 2016

Misschien toch huizen bij Groene Strand

Terschelling - Als de gemeenteraad van Terschelling zich volgende maand positief uitspreekt over de komst van 25 recreatie-appartementen en woonhuizen aan het Groene Strand op West-Terschelling, is projectontwikkelaar Segesta bereid af te zien van de bouw van vijf bedrijfsloodsen op het terrein van het voormalige bouwbedrijf Boersma en Ybema.

Regiodonderdag, 22 september 2016

Twee directeuren Alliade weg na aantijgingen RTL

Heerenveen - De directeuren Jan Bleichrodt en Stefan Postma van de Heerenveense zorginstelling Alliade zijn op eigen verzoek met onmiddellijke ingang vertrokken. De beide directeuren zijn als mede-aandeelhouder van het Leeuwarder zorgbedrijf Woonfoyers Nederland in een negatief daglicht gesteld door RTL Nieuws. Dat beweerde vorige week dat er bij Woonfoyers is gerommeld met declaraties en pgb-budgetten. De aandeelhouders ontkennen.

Regiodonderdag, 22 september 2016

Reddingsactie levert een vriendschap op tussen generaties

Ferwert - Mooie bloemen bij een vijver bezorgden Juul de Boer (85) uit Ferwert eind mei een hachelijk avontuur. Ze was nog niet eerder bij de vijver geweest en stapte er met haar rollator op af. ,,Het liep daar een beetje schuin waardoor ik erin ben gevallen", herinnert De Boer zich. Snel ingrijpen door drie scholieren redde haar het leven. Gisteren kregen de drie op het gemeentehuis de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor hun optreden.

Sportdonderdag, 22 september 2016

Indoor Drachten legt focus op springsport

Drachten - Het internationaal hippisch evenement Indoor Drachten vindt in 2017 plaats van 12 tot en met 22 januari en duurt daarmee één week korter dan gewend. De organisatie legt de focus op de springsport.

Sportdonderdag, 22 september 2016

Cambuur sluit 'verloren zoon’ in de armen

Leeuwarden - Supporters van Cambuur hebben met grote vreugde gereageerd op de terugkeer van Gerald van den Belt. De voormalig algemeen directeur gaat vanaf 1 december aan de slag als projectleider van het nieuw te bouwen stadion.

Sportdonderdag, 22 september 2016

Harkemase Boys buigt in slotfase voor Katwijk

Katwijk - Harkemase Boys is er gisteravond op sportpark De Krom in Katwijk niet in geslaagd de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi te bereiken. De formatie van trainer Henk Herder mocht tegen tweede divisionist Katwijk ruiken aan een stunt, maar moest zich ondanks de uitblinkende doelman Erick Jansema uiteindelijk in de extra tijd alsnog gewonnen geven, 1-2. ,,Maar ik kan er nog niet mee leven", aldus de goalie, die pas in de 93e voor de tweede maal moest vissen.

Sportdonderdag, 22 september 2016

Nason vol vertrouwen voor toekomst Flyers

Leeuwarden Voor Unis Flyers gaat zondag in Geleen het nieuwe ijshockeyseizoen van start. Daar zal worden afgetrapt met de traditionele openingswedstrijd om de Ron-Bertelingschaal tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Die beide titels gingen afgelopen seizoen, na respectievelijk 33 en veertien jaar, naar de Heerenveense formatie van de debuterende coach Mike Nason (35). Die is vol vertrouwen voor de toekomst en begint over drie dagen met een goed gevoel aan de nieuwe klus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties