De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 oktober 2011.

Economiezaterdag, 22 oktober 2011

Negatief sentiment overheerst terwijl economie wél groeit

Politici, economische instituten en banken beschrijven om de beurt de moeilijke economische fase van ons land. Dat doet geen recht aan de situatie met juist groei, vindt MKB-voorzitter Hans Biesheuvel. Door Simon Talsma.

Economiezaterdag, 22 oktober 2011

Duitsers bepalend bij inhoud noodfonds

Leeuwarden - Hoe de oplossing voor de eurocrisis er precies uit gaat zien, is een strijd die de twee eurogrootmachten Duitsland en Frankrijk uitvechten. Het eigenbelang overheerst nu nog bij allebei, maar de Fransen zullen inbinden. De Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel beloofden begin deze maand al een oplossing voor de schuldencrisis. Morgen staat de eurotop daarover op het programma. Maar er is voor komende week alweer een nieuwe top uitgeschreven. De twee leidende eurolanden hebben namelijk nog geen compromis: Duitsland wil de rekening niet betalen en Frankrijk kan dat niet.

Hoofdartikelzaterdag, 22 oktober 2011

De vraag naar God en het doen wat Hij vraagt

In het bijbelboek Exodus gaat het vooral over regels en voorschriften voor het godsdienstige en sociale leven van de Israëlieten. Deze werden gegeven na de uittocht uit Egypte, in de woestijn, op weg naar het beloofde land. Tussen de regels door licht de aanwezigheid van God op: als het volk alles heeft voorbereid voor het godsdienstige - bijvoorbeeld het opvolgen van de voorschriften voor het offeren - dan komt God naar de Israëlieten toe. De plek waar Hij komt, wordt door zijn aanwezigheid heilig; op die plek wil God wonen, onder de Israëlieten.

Regiozaterdag, 22 oktober 2011

Vogelkweek in de lift door importverbod

Leeuwarden - De importstop op tropische vogels heeft goed uitgepakt voor de vogelkweek in Nederland. Daar waar de liefhebbers voorheen de dode vogels vervingen door nieuwe te kopen, zijn ze de soorten na het verbod zelf gaan kweken. Er wordt nu meer geïnvesteerd in hun welzijn en de vogels stijgen in waarde.

Regiozaterdag, 22 oktober 2011

Paddenstoelen: een beetje crimineel, maar wel lekker

Leeuwarden - Mmm, lekkere cantharellensoep met zelfgeplukte paddenstoelen. Steeds meer mensen trekken eropuit om paddenstoelen te plukken. Over een paar paddenstoelen hoor je de boswachters niet, maar om nou hele maaltijden weg te plukken... Buiten het feit dat het illegaal is, is het ook gevaarlijk.

Regiozaterdag, 22 oktober 2011

Vitens wil kleiner kantoor in Leeuwarden

Leeuwarden - Waterleidingbedrijf Vitens wil een kleiner kantoor in Leeuwarden. Het huidige kantoor aan de Snekertrekweg wordt door de werknemers steeds minder gebruikt en staat voor een flink deel leeg.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 oktober 2011

Brutaal geloven: trek als kerk je eigen plan

Christenen zijn zich zeer bewust van alle ellende die het christendom heeft veroorzaakt. Ze hebben zich aangepast aan de huidige cultuur. Maar waarom zou je je voor je geloof moeten schamen?

Geloof & Kerkzaterdag, 22 oktober 2011

150 jaar terug in de tijd in Nicolaaskerk in Stavoren

Stavoren - Wie morgenochtend de Nicolaaskerk in Stavoren binnenloopt, waant zich zo’n 150 jaar terug in de tijd. De Protestantse Gemeente van Stavoren houdt een kerkdienst in oude stijl onder het motto: ‘Zo was het toen’. De kerkgangers worden verwacht in historische kledij: de mannen in een donker pak met hoed, en de vrouwen in ‘gepaste zondagse kledij’, inclusief hoedje.

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

In 2004 won Zonderland al een medaille op EK junioren

Turner Epke Zonderland is een fenomeen in turnland. Geen wonder dat de sportquiz over hem in de sportbijlage van afgelopen maandag niet heel moeilijk was voor de liefhebbers.

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

Meespelen van doelman Bizot onzeker door gekneusde hand

Leeuwarden - Het is zeer de vraag of doelman Marco Bizot vanavond onder de lat staat bij SC Cambuur. De keeper kampt met een gekneusde hand. Pas later vandaag, als de selectie zich verzamelt voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen FC Oss, zal duidelijk worden of Bizot fit genoeg is. Zo niet, dan is reservedoelman Robbert te Loeke zijn logische vervanger.

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

Arts: Cambuur moet met het mes tussen de tanden spelen

Sommige trainers zijn een meester in het gebruik van one-liners. Ze schudden ze zo uit hun mouw, van die kreten waarmee je in één zin meer zegt dan in een heel verhaal. Cambuur-trainer Alfons Arts heeft meer verstand van voetbal dan van woordentovenaarij. Desalniettemin drukte hij gisteren na de laatste training van de Leeuwarders in één zin uit wat vanavond de essentie is voor de thuiswedstrijd tegen FC Oss. ,,We eisen dat de spelers hier morgen om vijf uur met het mes tussen de tanden op het stadion verzamelen, om het er pas om tien uur ’s avonds weer uit te halen.”

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

Friesland Flyers kent geen moeite met Belgen

Heerenveen - De ijshockeyers van Friesland Flyers hebben gisteren hun zevende duel in de bekercompetitie simpel weten te winnen. De ploeg uit Heerenveen had in het eigen Thialfstadion geen kind aan de Belgische opponent Herentals. Na de eerste periode leidde Flyers al met 3-1, snel daarna liep ze uit na 6-1. Op dat moment was de wedstrijd al gespeeld. Uiteindelijk werd de eindstand liefst 11-2. Flyers blijft ondanks de forse overwinning vierde op de ranglijst.

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

Zomer blijkt fit genoeg voor basisplaats tegen FC Utrecht

Heerenveen - De hamstringblessure van Ramon Zomer valt mee. Dat bleek gisteren, want de verdediger zal in de basis staan bij Heerenveen in het duel van vanavond in en tegen Utrecht. Hij is centraal achterin weer de parner van Jeffrey Gouweleeuw.

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

‘Nieuw’ Cambuur houdt net genoeg over tegen Oss

Leeuwarden - SC Cambuur heeft gisteravond in eigen huis drie punten overgehouden aan het duel met FC Oss (4-2). Met een omgegooide opstelling lieten de Leeuwarders voor rust een uitstekende indruk achter, maar kregen ze het in de slotfase nog even Spaans benauwd. Op de zege viel uiteindelijk echter weinig af te dingen.

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

Spelersrapport Cambuur

Te Loeke - 6

Sportzaterdag, 22 oktober 2011

Harkemase Boys kent goede generale voor duel Heerenveen

Leeuwarden - Harkemase Boys, Bergum en CAB hebben zich gisteravond geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de noordelijke districtsbeker. De drie ploegen wonnen op eigen veld in Friese onderonsjes van respectievelijk SDS, LAC Frisia 1883 en Read Swart.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties