De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 22 oktober 2015.

Cultuurdonderdag, 22 oktober 2015

10.000 boeken te koop voor de Logos Hope

Leeuwarden - Het comité Fryslân Freonen fan Logos Hope houdt morgen en zaterdag een Boekenfestival in de Salvatorkerk aan de Archipelweg in Leeuwarden. Daar kunnen tweedehands christelijke boeken, cd's en dvd's worden gekocht. De opbrengst gaat naar het boekenschip de Logos Hope.

Regiodonderdag, 22 oktober 2015

Friese boeren moeten meer doen aan agrarisch natuurbeheer

Friese boeren moeten volgend jaar met meer plannen komen voor agrarisch natuurbeheer op akkerland en rond sloten en andere watergangen. De huidige voorstellen van de zeven Friese collectieven voor agrarisch natuurbeheer bevatten voor die gebieden nog niet genoeg maatregelen om belangrijke diersoorten te beschermen. De provincie Fryslân wil dat ze de komende tijd extra maatregelen uitwerken.

Regiodonderdag, 22 oktober 2015

Veel vragen rond ex-tbs'er die vrouw doodde

Alle overheden en instellingen zeggen machteloos te zijn tegenover de vrijlating van een ex-tbs'er die zij alle als gevaarlijk beschouwen. De 38-jarige Leeuwarder wordt ervan verdacht maandag een vrouw te hebben doodgeslagen. Als de man als een gevaar voor de samenleving wordt beschouwd, waarom is zijn tbs in 2012 dan niet verlengd? En waarom kon de man na een gedwongen opname deze zomer na een maand uit de kliniek vertrekken?

Geloof & Kerkdonderdag, 22 oktober 2015

Veel PKN-gemeenten nog niet ANBI-proof

Utrecht - De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland stuurt deze week alle protestantse gemeenten en colleges van diakenen een brandbrief over de ANBI-status. Naar schatting honderden gemeenten of kerkelijke colleges voldoen nog niet aan de strengere eisen van de Belastingdienst. Dat geldt ook voor veel Friese kerken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties