De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 oktober 2016.

Economiezaterdag, 22 oktober 2016

Groothandel in watersport naar Heerenveen

Lelystad/Heerenveen - Watersportgroothandel Lankhorst Taselaar verplaatst het hoofdkantoor van Lelystad naar Heerenveen. Op industrieterrein IBF laat het bedrijf een pand van ruim 4500 vierkante meter neerzetten. De vestigingen Lelystad, Meppel en Sneek worden er samengevoegd. Het levert Heerenveen 37 voltijdbanen op en zo'n tien flexibele arbeidsplaatsen.

Hoofdartikelzaterdag, 22 oktober 2016

Eenheid is er al, wie wil er aan deelnemen?

Op 31 oktober 2017 is het vijfhonderd jaar geleden dat Luther zijn stellingen tegen de heersende theologische en kerkelijke praktijken openbaar maakte. Lutheranen beginnen volgende week aan een jaar van herdenken, samen met onder anderen de paus in het Zweedse Lund. Die staat vooral in het teken van verzoening. Niet wat geloofstradities scheidt, maar wat hen bindt is het belangrijkst.

Regiozaterdag, 22 oktober 2016

Ook Tjongerschans en Antonius worstelen met zorgbudget

Leeuwarden - Niet alleen Nij Smellinghe in Drachten, maar ook de Tjongerschans in Heerenveen en het Antonius in Sneek komen dit jaar niet uit met hun zorgbudget.

Regiozaterdag, 22 oktober 2016

Stationskappen Leeuwarden weg om roest

Leeuwarden - De 125 jaar oude gietijzeren zuilen en draagconstructie van een deel van de perronoverkapping op het station van Leeuwarden zijn in zo'n slechte staat dat spoorwegbeheerder ProRail die volgende week verwijdert. Het gaat om overkapping van de perrons voor de treinen naar Sneek, Harlingen en Heerenveen. De pilaren zijn van binnenuit gaan roesten en er zitten scheuren in de constructie. Extreem harde wind kan mogelijk gevaar opleveren voor de omgeving. Reden voor Prorail om de kappen nu te verwijderen.

Regiozaterdag, 22 oktober 2016

Meer teken; aantal besmette wisselt

Leeuwarden - Het gemiddelde aantal teken is in Nederland tussen 2006 en 2016 toegenomen, met een piek in 2015. Het percentage teken dat is besmet met de borreliabacterie, die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken, wisselt per locatie waar de insecten zijn gevangen voor onderzoek. Op de ene locatie heeft 7,5 procent van de teken de bacterie bij zich, terwijl op de andere locatie 25 procent is besmet.

Sportzaterdag, 22 oktober 2016

Lek is nog niet boven bij Cambuur

Leeuwarden - Het eerste duel van het 'nieuwe' Cambuur was vermakelijk, maar of daarmee alle zorgen verleden tijd zijn? Het aanvallende speltype leek af en toe op zelfdestructie. Maar gewonnen werd er wel: 4-2.

Sportzaterdag, 22 oktober 2016

Voor jubilaris doelman Mulder is de nul heilig

Heerenveen - Erwin Mulder gaat altijd fluitend naar zijn werk. Als de prestaties goed zijn, zoals dit seizoen, maar ook als het wat minder gaat met de ploeg, zoals de afgelopen voetbaljaargang. De 27-jarige sluitpost van sc Heerenveen laat zijn humeur niet leiden door een negatief resultaat. ,,Al ben ik eerst wel chagrijnig na een nederlaag. Maar zodra ik in de auto stap naar huis en een stukje moet rijden, dan ben ik dat zo weer kwijt."

Sportzaterdag, 22 oktober 2016

Pre-olympisch jaar moet Bergsma op juiste spoor zetten

Heerenveen - Het is niet zijn grootste hobby, maar Jorrit Bergsma uit Aldeboarn liet het gisteren bij de ploegpresentatie van zijn team Clafis rustig op zich afkomen. ,,Het hoort erbij", zo zei de olympisch kampioen van 2014 op de tien kilometer nuchter.

Sportzaterdag, 22 oktober 2016

Bakker wint met veteranenteam EK jeu de boules

Leeuwarden - Martin Bakker is in Monaco met het Nederlands team Europees kampioen jeu de boules bij de veteranen geworden. De 67-jarige Leeuwarder zorgde samen met Bert van Dijk, Rajen Koebeer en Henry Calvetti in het land van de bakermat van de sport voor een heuse primeur. Nog nooit eerder pakte een Nederlands team in de categorie vanaf 55 jaar de Europese titel. ,,Dit is een leuke opkikker voor de jeu-de-boulessport in Nederland", vindt Bakker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties