De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 januari 2007.

Cultuurdinsdag, 23 januari 2007

Meer deelnemers Voorleeswedstrijd

Leeuwarden - De populariteit van De Nationale Voorleeswedstrijd groeit. Dit schooljaar deden 79.785 leerlingen uit de groepen 7 en 8 mee aan de voorrondes op basisscholen. Dit zijn er ruim zevenduizend meer dan vorig jaar. De provincie Noord-Brabant is met 15.535 deelnemers het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 15.259 deelnemers. In Fryslân deden 3.257 kinderen mee, verdeeld over 161 scholen.

Dossierdinsdag, 23 januari 2007

Geschiedenis WK voetbal in woord en beeld


Economiedinsdag, 23 januari 2007

Fryslân is voor servicebedrijf groot genoeg

Scharnegoutum – Sinds enkele weken heeft Jan Castelein (40) met zijn servicebedrijf het exclusieve dealerschap voor de Deense melkmachinefabrikant SAC. ,,Een prachtige kans en het geeft je zekerheid op werk”, erkent de eigenaar. ,,Maar het is ook de bevestiging dat je jarenlang een goede kwaliteit hebt geleverd.”

Economiedinsdag, 23 januari 2007

Vijftig banen weg bij kantoor ING in Leeuwarden

Leeuwarden - Bij de vestiging van de ING Bank in Leeuwarden verdwijnen vijftig banen. De functies verdwijnen op de afdeling hypotheken, meldt een bestuurder van CNV Dienstenbond. Vooral mensen die op uitzendbasis werken bij de afdeling en mensen met een kortlopend werkverband verliezen hun baan. Deze mensen hebben de afgelopen weken een brief hierover ontvangen. De maatregel is nodig omdat er na de massale oversluitingen van hypotheken vorig jaar nu minder werk is. Tevens is de bank bezig met een traject om werkzaamheden beter te stroomlijnen. Dit traject is in november aan de medewerkers aangekondigd. De bank was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Hoofdartikeldinsdag, 23 januari 2007

Geheime informatie...

Waar liggen de grenzen van de verantwoordelijkheid van media? Wanneer is publicatie van een bericht geoorloofd, onbetamelijk of juist noodzakelijk? Iedere dag maken journalisten - in kranten, op radio en televisie - keuzes. Meestal zijn die niet zo moeilijk, maar er zijn ook twijfelgevallen. Neem het bericht in de Volkskrant van vandaag. De krant meldt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken in verlegenheid is gebracht ‘door het verlies van een usb-stick met gevoelige informatie’. Zo’n stick is een klein geheugenapparaatje voor de computer waarop veel informatie kan staan. Een ambtenaar had de stick in een huurauto laten liggen. Het apparaatje is in handen van de Volkskrant gekomen en die publiceert er over. De informatie op de stick is deels ‘gevoelig’ van aard. Zo staan de namen van veiligheidsagenten van minister-president Balkenende er op en de toegangscodes van een woning van een diplomaat.

Regiodinsdag, 23 januari 2007

Onderzoek naar vuurwerk

Leeuwarden - Staatssecretaris Van Geel (Milieu) wil dat er een onderzoek komt naar het ‘onverwacht’ grote aantal vuurwerkslachtoffers tijdens de laatste jaarwisseling. Vanuit de branche wordt vooral de wind als boosdoener aangewezen en klinkt een pleidooi voor windwaarschuwingen op oudejaarsavond.

Regiodinsdag, 23 januari 2007

De Afsluitdijk

De Afsluitdijk geldt als één van de grootste waterbouwkundige projecten ooit. De 32 kilometer lange strekdam viert dit jaar een jubileum. Het is precies 75 jaar geleden dat de Zuiderzee werd afgesloten. Het Friesch Dagblad besteedt in een artikelenreeks aandacht aan de Afsluitdijk. Vandaag: de economische betekenis van de Afsluitdijk.

Regiodinsdag, 23 januari 2007

Fryslân minst crimineel

Leeuwarden - Fryslân is nog steeds de veiligste provincie van Nederland. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van misdaadcijfers over 2005. Het aantal geregistreerde misdrijven in Fryslân daalde weliswaar veel minder dan gemiddeld in Nederland, maar het zijn er nog altijd minder dan in alle andere gebieden in Nederland.

Regiodinsdag, 23 januari 2007

Foutje Heerenveen leidt tot dure strop

Heerenveen - Aanvragers van bouwvergunningen in de gemeente Heerenveen hebben de eerste weken van dit jaar veel minder aan leges hoeven te betalen dan volgens de gemeente de bedoeling was, zo bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering.

Regiodinsdag, 23 januari 2007

Eerste sneeuw, eerste botsingen

Leeuwarden - De eerste sneeuwbui heeft vanochtend in het Friese verkeer meteen voor ongelukken gezorgd. Op tal van plaatsen vonden kleine glijpartijen en botsingen plaats, zonder al te veel schade of persoonlijk letsel. De enige opvallende zaken die de politie vanochtend kon noemen, waren zes aanrijdingen op de snelweg A31 (Harlingen-Leeuwarden) bij Dronrijp.

Sportdinsdag, 23 januari 2007

Cambuur start ‘Soccer School’

Leeuwarden Cambuur Leeuwarden houdt deze zomer voetbalkampen voor kinderen uit Amerika.

Sportdinsdag, 23 januari 2007

Jong-A-Pin één duel geschorst

Sportdinsdag, 23 januari 2007

Heerenveen II blijft maar winnen

Rotterdam Het belofteteam van Sportclub Heerenveen blijft maar winnen in de reserve eredivisie. Op het Kasteel won de ploeg van trainer Henk Herder gisteravond met 1-2 van Sparta Rotterdam.

Sportdinsdag, 23 januari 2007

Jong-A-Pin één duel geschorst

Zeist De tuchtcommissie van de KNVB heeft Calvin Jong-A- Pin voor één duel geschorst.

Weerdinsdag, 23 januari 2007

Sneeuwbuien

De komende dagen hebben we met een noordelijke tot noordoostelijke wind af en toe sneeuwbuien. Door de lage temperaturen blijft de sneeuw liggen op gras en op daken. Het kwik zal morgen niet boven de 1 of 2 graden uitkomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties