De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 23 januari 2013.

Cultuurwoensdag, 23 januari 2013

Minder fondsen hoeven te korten op pensioenen

Amsterdam | Circa zeventig pensioenfondsen kunnen per 1 april waarschijnlijk niet ontkomen aan korten op pensioenen, maar dat zijn er 33 minder dan een jaar geleden werd verwacht. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de fondsen aan De Nederlandsche Bank (DNB) hebben doorgegeven.

Cultuurwoensdag, 23 januari 2013

Julia Burgers-Drost overleden

Nijland | Schrijfster Julia Burgers-Drost uit Nijland is donderdag op 74-jarige leeftijd in Sneek overleden. Dat hebben haar uitgevers gisteren bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 23 januari 2013

Malta, een potpourri aan cultuur

De kabouterrepubliek Malta is super dichtbevolkt. Toch maken de eilanden geen drukke indruk, en alles ademt er cultuur en historie. Kortom, een prima bestemming voor een korte wintervakantie. Wie in februari boekt, valt ook nog eens midden in het carnaval.

Hoofdartikelwoensdag, 23 januari 2013

Londen laat EU over aan Frans-Duitse as

Vandaag houdt de Britse premier David Cameron zijn langverwachte, kritische speech over hoe hij de toekomst van zijn land binnen de Europese Unie ziet. Groot-BrittanniŽ wil meer bevoegdheden terug van Brussel. Met zijn toespraak plaatst hij zijn land nog meer aan de Europese zijlijn. Groot-BrittanniŽ is het enige grote Europese land dat de euro niet heeft en is dus ook niet betrokken bij de oplossing van de eurocrisis die de Europese landen dwingt nog nauwer politiek en economisch samen te werken. Nu Cameron nadrukkelijk aangeeft meer afstand van de Europese Unie te willen nemen, heeft hij nog minder vingers aan de knoppen in Brussel.

Regiowoensdag, 23 januari 2013

De iPad-school in De Knipe is een succes

De Knipe | Alle scholieren van obs De Compagnonschool in De Knipe gebruiken sinds dit schooljaar een eigen iPad tijdens de les. Iedereen is enthousiast.

Regiowoensdag, 23 januari 2013

Tijdelijk een extra busrit door Warten

Warten | Vervoerder Arriva gaat de dienstregeling voor het openbaar vervoer tussen Warten en Leeuwarden aanpassen. De vervoerder heeft met toestemming van de provincie toegezegd een extra bus op het traject te laten rijden. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Dorpsbelang Warten en Arriva.

Regiowoensdag, 23 januari 2013

Veel Friezen in de kou door kapotte ketels

Leeuwarden | De aanhoudende vrieskou zorgt voor drukte bij cv-installatiebedrijven in Frysl‚n. De bedrijven krijgen veel telefoontjes van mensen van wie de cv-ketel het heeft begeven. De vorst is vooral funest voor de ketels met achterstallig onderhoud.

Sportwoensdag, 23 januari 2013

Bantega is even het centrum van de schaatswereld

Bantega | Haar oom Evert won de Elfstedentocht van 1985 en 1986 en haar vader Henk werd in de laatste verreden monstertocht in 1997 vierde. Dat het schaatsen in de genen van de Van Benthems uit de Noordoostpolder zit was bekend en werd gistermiddag gecertificeerd door Demi van Benthem. In Bantega prolongeerde de vijftienjarige boerendochter uit Ens haar nationale kortebaantitel op natuurijs bij de meisjes junioren C.

Sportwoensdag, 23 januari 2013

Koen kijkt vooral uit naar FK kortebaan

Alteveer | Leslie Koen werd gisteren voor de tweede keer Nederlands kampioene op de kortebaan. Die titel voelde een beetje als warming-up voor het FK, dat ze morgen eindelijk ook eens wil winnen.

Sportwoensdag, 23 januari 2013

Pranjic op huurbasis naar Celta de Vigo

Vigo | De Kroatische international Danijel Pranjic voetbalt de rest van het seizoen op huurbasis bij het Spaanse Celta de Vigo. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen staat onder contract bij Sporting Lissabon waar hij weinig aan spelen toekwam.

Sportwoensdag, 23 januari 2013

Nieuwe data voor twee duels van SC Cambuur

Leeuwarden | De voetbalbond KNVB heeft nieuwe data gevonden voor de reeks afgelaste duels in de eerste divisie, waaronder twee duels van SC Cambuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties