De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 23 januari 2014.

Economiedonderdag, 23 januari 2014

Gemengd landbouwbedrijf is hoognodig

Zwolle | Kippen tussen het graan, koeien tussen de bomen en grazend tussen de kruiden. Het zijn volgens de Wageningse hoogleraar Pablo Titonell enkele opmerkelijke voorbeelden van hoe de landbouw meer opbrengst kan genereren.

Hoofdartikeldonderdag, 23 januari 2014

Gelijk Hoogervorst over de banken

De banken (in Nederland) staan minder in het nieuws dan in het dieptepunt van de crisis. Daardoor kan het lijken alsof het beter gaat met de banken: het gevaar van ineenstortende financiŽle instellingen is al bijna buiten beeld. Maar de werkelijkheid is niet wat ze lijkt; de banken doen het beter, maar de gevaren zijn niet geweken.

Regiodonderdag, 23 januari 2014

Frysl‚n spreekt zich uit tegen gentech-gewassen

Leeuwarden | De provincie zal voortaan uitdragen dat genetisch gemodificeerde gewassen niet wenselijk zijn in Frysl‚n. Daarbij gaat het specifiek om gentechgewassen in het open veld, waar verwaaiing en verspreiding niet te voorkomen is, en om commerciŽle teelt. Een meerderheid in Provinciale Staten heeft een eerder Ďneeí tegen gentech nu definitief gemaakt.

Regiodonderdag, 23 januari 2014

Eindelijk mag het Polderhoofdkanaal open

Nij Beets | Het Polderhoofdkanaal kan definitief worden heropend voor pleziervaart. De Raad van State heeft gisteren in een finale uitspraak bepaald dat het werk aan het kanaal tussen Nij Beets en De Veenhoop mag worden hervat. Omwonenden en politici reageren opgetogen.

Regiodonderdag, 23 januari 2014

Ekodoarp Leeuwarden kan beginnen

Leeuwarden | Als alles meezit begint in Leeuwarden komende zomer een eco-community. Deze kleinschalige ecologische woon-werkgemeenschap wil mensen een plek bieden die het jachtige westerse leven beu zijn en kiezen voor een eenvoudiger leven dichter bij de natuur.

Regiodonderdag, 23 januari 2014

Een tweede of derde leven voor gebruikte haarwerken

Haarwerken worden gebruikt door mensen die door bijvoorbeeld chemotherapie haaruitval krijgen. De stichting Haar voor Elkaar! wil deze gebruikte pruiken een tweede, of soms zelfs derde leven geven.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Postma weer een stap dichter bij Oceanrace

Enkhuizen | De kans op deelname aan de Volvo Ocean Race neemt toe voor olympisch zeiler Pieter-Jan Postma. Schipper Bouwe Bekking van Team Brunel heeft de uit Terkaple afkomstige Postma uitgenodigd voor de maidentrip met de boot van Southampton naar Lanzarote. De Litouwer Rokas Milevicius en de Belg Louis Balcaen zijn de andere twee uitverkorenen. Bekking wil weten hoe de zeilers aan boord presteren, zich ontwikkelen en gedragen binnen teamverband.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Tietjerk en DFD samen verder als De W‚lden

Leeuwarden | De korfbalverenigingen Tietjerk en DFD uit Oentsjerk gaan met ingang van september verder onder de naam van Kuorbalferiening De W‚lden. De nieuwe fusieclub heeft Peter Tolsma uit Reduzum als nieuwe trainer voor de eerste selectie aangetrokken. Alle senioren en de A1- en B1-junioren gaan komend seizoen onder de clubnaam De W‚lden hun wedstrijden spelen. De overige (jeugd)teams blijven voor de oorspronkelijke verenigingen uitkomen.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Finale marathonseizoen in Olympisch Stadion

Amsterdam | De marathonschaatsers sluiten het seizoen om de KPN Cup af in het Olympisch Stadion. De finale is op donderdag 27 februari. De dames starten om zeven uur, de A-rijders om half negen. Momenteel wordt in de Amsterdamse accommodatie de Coolste Baan van Nederland neergelegd, een initiatief van onder anderen Lemster Rintje Ritsma. Op de ijspiste van 400 meter worden in maart, na de Winterspelen van Sotsji, ook de NK allround en de NK sprint gehouden.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Hoekstra geselecteerd voor duel Jong Oranje

Leeuwarden | Korfbalster Geertje Hoekstra van LDODK is door bondscoach Wim Scholtmeijer geselecteerd voor Jong Oranje. De dit seizoen van Nic. overgekomen speelster is opgeroepen voor de oefeninterland tegen Jong BelgiŽ. Dat duel zal worden gespeeld op zondag 2 februari in de Deetos-Snelhal in Dordrecht. Daarna zullen ook de seniorenteams van Oranje en BelgiŽ in het strijdperk treden voor hun oefenduel. Daarvoor zullen de beide onder zestien-teams aantreden.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Van Calker en Jansma: extra startplaats in Sotsji

Opeinde | Piloot Edwin van Calker mag op de Olympische Spelen ook uitkomen in de tweemansbob. Dat heeft sportkoepel NOC*NSF besloten. De bobber - normaalgesproken bijgestaan door Sybren Jansma uit Opeinde - was al zeker van olympische deelname met de viermansslee.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Van der Horst droomt van de Paralympics

Rixt van der Horst (21) uit Grou hield aan vroeggeboorte een waslijst aan klachten over. Ze kan nauwelijks lopen. Paardensport bracht haar plezier, ťn succes. Zoveel zelfs dat de amazone mag dromen van de Paralympische Spelen.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Kansloze nederlaag LDODK bij nieuwe koploper PKC

Papendrecht | LDODK heeft gisteravond in Papendrecht het inhaalduel bij PKC kansloos met 34-20 verloren. De thuisclub heerste in de rebound en kon daardoor heel gemakkelijk het verschil maken. Door de zege pakte de formatie uit Papendrecht, die afgelopen weekeinde nog beslag legde op de Europa Cup, ook de koppositie in de Korfbal League.

Sportdonderdag, 23 januari 2014

Ogbeche bijna speelgerechtigd voor derby

Leeuwarden | Cambuurs algemeen directeur Gerald van den Belt heeft goede hoop dat aanwinst Bartholomew Ogbeche op tijd speelgerechtigd is voor de thuiswedstrijd met Heerenveen van komende zondag. Zijn oude club Xerez heeft de overschrijvingspapieren inmiddels teruggestuurd naar Leeuwarden. Enkel een laatste online bevestiging ontbreekt nog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties