De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 januari 2015.

Economievrijdag, 23 januari 2015

Met passie en een spoedcursus een viswinkel beginnen

Heerenveen - Zonder ervaring een viswinkel beginnen. Het is een grote stap die Jochem (51) en Gonnie Hamstra (48) nemen met hun viswinkel in het nieuwe winkelcomplex op het Akkersplein aan de Sallandlaan in Heerenveen. De kersverse ondernemers kijken met veel vertrouwen naar de nieuwe fase in hun leven. ,,We wilden altijd al iets voor onszelf beginnen. Nu is het de tijd ervoor", zegt Jochem Hamstra. ,,Het kwam op ons pad."

Hoofdartikelvrijdag, 23 januari 2015

Niet wegkijken

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wil dat scholen 'niet wegkijken' als leerlingen gedrag vertonen dat wijst op radicalisering. Het behoort tot de maatschappelijke taak van de school om in zo'n geval te proberen de klaarblijkelijke radicalisering te keren. De school is de plek voor ontmoeting van verschillende groepen.

Regiovrijdag, 23 januari 2015

Herder trekt teleurgesteld uit Heerenveen

Tjalleberd - Zwaar teleurgesteld is herder Diederik Sleurink in de in zijn ogen kille handelwijze van de gemeente Heerenveen. Per 1 juni moet hij de stal in Tjalleberd verlaten, waar hij jaarlijks ruim zeshonderd ooien laat lammeren. De aankoop van de stal die schaapkudde-onderneming De Wylde Weide sinds 2006 pacht, ketste op een klein bedrag af. Vanwege de economische onzekerheid en uit teleurstelling heeft Sleurink zich gisterochtend ook op het laatste moment teruggetrokken uit de aanbesteding voor het kuddewerk in Heerenveen. Hij is nu op zoek naar een nieuwe, grote stal.

Regiovrijdag, 23 januari 2015

Stins zelf speelt nu eens de hoofdrol in de Schierstins

Feanwâlden - Als postbeambte Sijfke Geert Musch aan het eind van de dag een paar cent te weinig telde in de kas zat hem dat kennelijk zo dwars dat hij bij klanten langs ging om te vragen of hij hen misschien te veel geld had teruggegeven. De beambte is een van de markantste voormalige bewoners van de Schierstins in Feanwâlden, die tot 1959 dienst deed als postkantoor van de PTT. Hij komt dan ook voorbij in de nieuwe tentoonstelling in het cultureel-historisch centrum.

Regiovrijdag, 23 januari 2015

Afsluitdijk trekt vooral actieve recreanten

Kornwerderzand - De Afsluitdijk wordt vooral bezocht of als tussenstop gebruikt door levensgenieters en uitbundige personen. Afsluitdijkbezoekers houden van drukte, lekker eten en actieve recreatie. Dat concluderen onderzoekers van hogeschool Stenden en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd.

Regiovrijdag, 23 januari 2015

Mega-nest als monument voor de ljip

Drachten - Er zijn plannen om in Fryslân een kunstwerk van een gigantisch kievitsnest met vier eieren op te richten, uit eerbetoon aan de kievit en de eierzoektraditie. Kunstenaar Henk Hofstra uit Drachten bedacht het idee voor het kunstwerk, dat waarschijnlijk It Broedsje gaat heten. Het moet vier meter hoog en zes meter breed worden.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 januari 2015

Kerk en Wereld per 1 januari opgeheven

Leeuwarden - Stichting Kerk en Wereld is per 1 januari als zelfstandige stichting opgeheven. Dat is gisteren door het bestuur van Kerk en Wereld bekendgemaakt. Na het voeren van procedures bij de kerkelijke en de burgerlijke rechter tegen het besluit van de Kleine Synode om de stichting Kerk en Wereld te beëindigen, heeft het bestuur zich nu neergelegd bij de synodebeslissing. ,,Het bestuur van Stichting Kerk en Wereld heeft zijn uiterste best gedaan om Kerk en Wereld als zelfstandige stichting te behouden, maar dat is helaas niet gelukt'', aldus voormalig bestuurslid Ardin Mourik.

Sportvrijdag, 23 januari 2015

Dalgaard scoort alleen in schoolbank

Na de laatste vier gespeelde wedstrijden van sc Heerenveen kon het shirt met nummer 9 weer ongewassen de kast in. Het verhaal van spits Thomas Dalgaard (30), die alleen in de schoolbank scoort.

Sportvrijdag, 23 januari 2015

Amateurvoetbal: meeste goals IJVC, Surhuisterveen perfect, Suawoude op 0

Het amateurvoetbal begint dit weekeinde aan de tweede seizoenshelft. De afgelopen dagen ging het al over clubs die al dan niet op zaterdag of zondag doorgaan (Blue Boys, SC Franeker) of bijvoorbeeld over het nog niet speelgerechtigd zijn van Oebele Schokker bij Harkemase Boys. Maar er zijn nog genoeg andere zaken die in het oog springen nu de competitie wordt hervat. Het Friesch Dagblad licht er een paar uit.

Sportvrijdag, 23 januari 2015

Nog geen besluit stadion Cambuur, maar WTC ook in 2015 meest logische keuze

Leeuwarden - Waar komt het nieuwe Cambuurstadion? Het antwoord daarop komt steeds dichterbij. Hoewel niemand vanuit club en politiek wil vooruitlopen op de zaken, is net als in de afgelopen maanden het WTC-terrein de meest logische locatie. Het definitie woord erover is vanaf maandag echter aan de politiek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties