De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 januari 2018.

Hoofdartikeldinsdag, 23 januari 2018

Keuze SPD met het oog op nieuw Europa

Een politieke crisis in Duitsland is afgewend. Zondag stemden afgevaardigden van de sociaaldemocratische SPD voor mogelijke regeringsdeelname in een zogeheten Grote Coalitie met de christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel. Als het voorstel was afgewezen, hadden er nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden en zou Duitsland zeker nog een jaar zonder regering hebben gezeten.

Regiodinsdag, 23 januari 2018

Rechtbank: geen zorgen over Friese taal

Leeuwarden - Het gebruik van Friese taal in de rechtbank levert zelden problemen op. Dat blijkt uit onderzoek van rechtbank Noord-Nederland. De rechtbank heeft begin vorig jaar alle afdelingen binnen de organisatie gevraagd naar hun bevindingen over het gebruik van Fries, naar aanleiding van kritische Kamervragen (VVD, CDA en D66) over de mogelijkheden om Fries te spreken in de rechtszaal. Er werd onder meer gevraagd naar de inzet van tolken en het Fries in aan geleverde processtukken.

Regiodinsdag, 23 januari 2018

Goed of fout bestaat niet in oorlogstijd

Dokkum - ,,Goed en fout bestaat niet. Het zijn de omstandigheden en omgeving die de keuzes bepalen”, daarvan is Louwrens Hacquebord overtuigd nu hij zich heeft verdiept in de levens van zijn vader en verzetsstrijder en in dat van diens achterachterneef, naamgenoot en NSB-lid. Over de keuzes die deze mannen maakten, schreef hij het boek Duivelse dilemma’s dat volgende week uitkomt.

Regiodinsdag, 23 januari 2018

Marijke Hiem gesloopt voor een nieuwe toekomst

Heerenveen - Meriant, instelling voor ouderenzorg in zuidelijk Fryslân, is gisteren begonnen met de sloop van zorgcentrum Marijke Hiem in Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties