De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 februari 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 23 februari 2013

Crisis van preek is ook crisis van luisteraar

De zondagse preek is niet zo maar iets, zei theoloog dr. Arjan Plaisier (PKN) deze week. De preek is een heilige dienst. De woorden in de preek zijn mensenwoorden, maar we geoven dat door die woorden God aan het woord komt. Plaisier zei het nog scherper: de preek is iets sacramenteels omdat het meeste van de preek van ‘de andere kant’ komt.

Regiozaterdag, 23 februari 2013

Maatwerk nodig voor kleinere scholen in regio

Leeuwarden | Er moet niet één harde minimumgrens komen voor het aantal leerlingen op basisscholen in heel Nederland. In iedere regio is maatwerk nodig, dat ook afhankelijk is van de diversiteit van de scholen in die omgeving. Dit stelt de Besturenraad, het centrum voor christelijk onderwijs, in reactie op het advies dat de Onderwijsraad vorige week aan staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) uitbracht.

Regiozaterdag, 23 februari 2013

Koning bezoekt Fryslân op vrijdag 14 juni

Leeuwarden | De toekomstige koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op vrijdag 14 juni hun kennismakingsbezoek aan Fryslân. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Het koninklijk paar zal in de ochtend aankomen in Fryslân en diezelfde middag een bezoek brengen aan Noord-Holland. Hoe het programma eruit zal zien, is nog niet bekend. Commissaris van de Koningin John Jorritsma is gevraagd met een voorstel te komen voor een programma. Het is de bedoeling dat niet alleen Leeuwarden als hoofdstad wordt aangedaan, maar ook andere plaatsen in de provincie. Meer details zijn nog niet bekend.

Regiozaterdag, 23 februari 2013

Atje Keulen-Deelstra (74) overleden

Jirnsum | In het Medisch Centrum Leeuwarden is gistermiddag Atje Keulen-Deelstra overleden. De voormalige Europees- en wereldkampioene allroundschaatsen overleed aan de gevolgen van een hersenstaminfarct. Ze is 74 jaar geworden.

Sportzaterdag, 23 februari 2013

Cambuur kan FC Den Bosch niet kraken

Leeuwarden | Het was de week van de nieuwe trainer (Dwight Lodeweges), maar het was voor Cambuur ook de ‘Brabantse week’. Na 1-0 winst op FC Eindhoven sloot de ploeg die week af met een teleurstellende 0-0 tegen FC Den Bosch.

Sportzaterdag, 23 februari 2013

Aris verliest eerste duel in halve finale beker

Zwolle | Aris heeft de kansen op de bekerfinale een stuk kleiner gemaakt door de eerste halve finalewedstrijd tegen Zwolle ruim te verliezen. Het werd gisteravond in Zwolle 84-67. Op 10 maart komen de ploegen opnieuw tegen elkaar uit. Aris zal dan met achttien of meer punten verschil moeten winnen om door te gaan naar de eindstrijd. Na het derde kwart stond Aris op 70-40 en leken alle kansen verkeken. In het laatste kwart werd nog een flink deel van die achterstand ingelopen.

Sportzaterdag, 23 februari 2013

Eerste overwinning vrouwen sc Heerenveen

Heerenveen | Het vrouwenteam van sc Heerenveen heeft de eerste overwinning van dit seizoen in de Beneleague geboekt. Het elftal was met 3-1 te sterk voor FC Utrecht. Bij rust stond Utrecht nog op een 0-1 voorsprong, na de rust volgden twee treffers van Maruschka Waldus en maakte Bernou Hylkema het met het derde doelpunt af. Op twee maart spelen de vrouwen van sc Heerenveen tegen hekkensluiter Leuven in de Nederlands-Belgische competitie.

Sportzaterdag, 23 februari 2013

Jorritsma en De Jong na dag één nog op titelkoers bij WK

Collalbo | Ondanks het overlijden van een van de grootste kampioenen uit haar historie staat de schaatssport niet stil. Op de dag dat Atje Keulen-Deelstra het leven liet, ging in het Italiaanse Collalbo een hele nieuwe generatie van start op het WK voor junioren.

Sportzaterdag, 23 februari 2013

Keulen-Deelstra wilde eigenlijk geen heldin zijn

Jirnsum | ,,Het is geweldig wat Wüst gepresteerd heeft. Ze heeft ontzettend veel zelfvertrouwen. En dat mijn naam een paar keer genoemd werd? Ach, de tijden zijn niet meer te vergelijken. Het is al zo lang geleden dat ik de grote kampioene was.” De reactie van de gisteren overleden Atje Keulen-Deelstra op de vierde wereldtitel van Ireen Wüst was veelzeggend. Geen jaloezie, geen zelfverheerlijking. Geen afgunst ook, nu de TVM-rijdster haar aantal mondiale titels had geëvenaard.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties