De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van woensdag, 23 november 2016.

Cultuurwoensdag, 23 november 2016

Friese ouderen bezoeken graag musea en concerten

Buitenpost - Ruim 80 procent van de ouderen in Frysln heeft het afgelopen jaar tenminste n culturele voorstelling bezocht. Vooral klassieke muziek, optredens van muziekorkesten en operavoorstellingen zijn bij deze groep meer in trek dan bij jongere provinciegenoten. Ook bezoeken 65-plussers vaker een museum. Dat blijkt uit onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau (FSP). Hieraan deden ruim 1400 Friezen mee.

Cultuurwoensdag, 23 november 2016

Urk zingt ook in de winter

Urk - Op Urk wordt komende zaterdag de jaarlijkse kerstsingle van Geke’s Tiental gepresenteerd. Tijdens het evenement Zingen in de Winter (ZidW), een variant op de populaire zomerse variant Zingen in de Zomer, treedt niet alleen Geke’s Tiental op in de Bethelkerk, maar ook het vluchtelingenkoor New Life.

Economiewoensdag, 23 november 2016

Ondernemers in Ureterp bezorgd over toekomst

Ureterp - Het merendeel van de ondernemers in Ureterp is bang dat het winkelaanbod in het dorp binnen vijf jaar zal zijn verslechterd. Ook de winkelbeleving wordt dan minder, vreest ruim driekwart van de ondernemers. Dat blijkt uit onderzoek van Citylab Drachten, een onderzoeksinstelling van roc Friese Poort.

Hoofdartikelwoensdag, 23 november 2016

Hoopvol initiatief voor zorg voor ouderen

Het kabinet verraste iedereen met de aankondiging van een wetsvoorstel voor hulp bij zelfdoding. De mededeling was niet alleen verrassend, maar wekte ook verbazing. Een speciale commissie onder leiding van Paul Schnabel had onderzoek gedaan naar het functioneren van de euthanasiewet, mede met het oog op wensen in de samenleving ten aanzien van ouderen met een voltooid leven. De commissie kwam met het oordeel: een wetswijziging is niet nodig. De ministers Schippers en Van der Steur negeerden het advies van de door hen ingestelde commissie van wijzen en kwamen met de aankondiging van een wetsvoorstel.

Regiowoensdag, 23 november 2016

Teleurstelling in Ternaard om sluiting Spiker

Ternaard - Frustratie, boosheid en teleurstelling: die gevoelens overheersen in Ternaard, nadat eigenaar Kwadrantgroep gistermiddag bekendmaakte woonzorgcentrum Spiker in het dorp te sluiten. ,,We vragen ons toch af: had dit niet anders gekund?" zegt Jan Keegstra, lid van het Dorpsbelang Ternaard en namens Dorpsbelang van de Werkgroep Ouderenzorg Ternaard.

Regiowoensdag, 23 november 2016

Groningen wil proef met zelfrijdend ov

Groningen - De provincie Groningen wil een experiment beginnen met een volledig zelfstandig rijdende trein. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheden voor experimenten met zelfrijdende busjes en auto’s, die als een taxi kunnen fungeren.

Regiowoensdag, 23 november 2016

Provincie komt klagers As en N381 tegemoet

Burgum - Omwonenden op zestien locaties aan de Sintrale As en de N381 die overlast ervaren van de aanleg of verbetering van de weg, krijgen alsnog steun van de provincie. Gedeputeerde Sietske Poepjes trekt in totaal 1,4 miljoen euro uit voor de aanleg van geluidswallen, extra beplanting of het aanbrengen van extra isolatie in woningen.

Sportwoensdag, 23 november 2016

Clubs verplaatsen duel niet om Ajax, maar vanwege kas

Leeuwarden - Zondagvoetbal op zaterdag was nog niet zo heel gek lang geleden onbespreekbaar. Toch staan er het komend weekeinde weer de nodige wedstrijden gepland op de zaterdagavond. Dat zou te maken kunnen hebben met het duel tussen sc Heerenveen en Ajax dat op zondagmiddag gespeeld wordt, maar niets is minder waar. De zaterdagavond is in lucratief opzicht een stuk interessanter dan de zondagmiddag.

Sportwoensdag, 23 november 2016

Gifbeker van De Blesse is tot laatste druppel leeg

De Blesse - Na regen komt zonneschijn. Bij De Blesse kwam het water de afgelopen seizoenen met bakken uit de lucht vallen, maar in dit seizoen zijn de wolken boven sportpark De Berk verdreven en drukken de eerste zonnestralen zich door het wolkendek. ,,De gifbeker is leeg en we zijn weer op de weg terug", constateert trainer Peter Gjaltema. ,,Die is meteen na de degradatie al ingezet."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties