De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 23 november 2017.

Economiedonderdag, 23 november 2017

Rechter heft beslag bouwer zuivelfabriek op

Heerenveen - Bouwbedrijf Botec in Nunspeet kan weer inkomsten van zestien opdrachtgevers uit heel het land verwachten en beschikken over tegoeden bij Rabobank. Het zogenoemde derdenbeslag dat Oranje Nutrion Holding (ONH), de opdrachtgever van een babymelkpoederfabriek in Heerenveen, op deze gelden had laten leggen is volgens de kortgedingrechter in Leeuwarden onterecht opgelegd en wordt opgeheven.

Hoofdartikeldonderdag, 23 november 2017

Terechte straf voor ‘Slager van Srebrenica’

Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag heeft oud-generaal Ratko Mladic van de Bosnisch-Servische Republiek gisteren veroordeeld tot een levenslange celstraf. De rechters oordelen dat Mladic zich als generaal van de Bosnisch-Servische troepen tijdens de burgeroorlog in Bosnië schuldig heeft gemaakt aan volkerenmoord in Srebrenica.

Regiodonderdag, 23 november 2017

Esther Keizer: een dag vol gezonde spanning

Menaam - Het is een dag vol gezonde spanning, zegt Esther Keizer-van der Schaaf halverwege de ochtend. Ze is even aan de telefoon gekomen op haar werk in Leeuwarden. Dit werk gaat natuurlijk gewoon door, ook al zijn er gemeenteraadsverkiezingen.

Regiodonderdag, 23 november 2017

Friezen schaamden zich voor Vikingverleden

Leeuwarden - Fryslân was duizend jaar geleden eigenlijk al een beetje multiculti, aldus mediëvist Nelleke IJssennagger (31). Zij hoopt vandaag te promoveren op haar onderzoek naar Frisia in de tijd van de Vikingen.

Regiodonderdag, 23 november 2017

Gewone Fries streed rond 1500 vaak mee op het slagveld

Leeuwarden - Tussen 1480 en 1560 is er in Fryslân veel en vaak fel gevochten. Aan die gevechten werd ook veelvuldig meegedaan door gewone Friezen. In de militaire geschiedschrijving is hun rol onderbelicht, stelt prof. dr. Hans Mol van de Fryske Akademy.

Regiodonderdag, 23 november 2017

PvdA blijft de grootste in Leeuwarden

Leeuwarden - De PvdA heeft het verlies bij de gemeenteraadsverkiezingen weten te beperken. Op basis van 70 procent van de getelde stemmen kreeg de partij gisteravond laat ruim 25 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen haalde partij 29 procent, wat goed was voor twaalf zetels.

Sportdonderdag, 23 november 2017

De schoonheid en de schaduwkanten

Ruben Schaken heeft het gehad met de onechte voetbalwereld die draait om status, vrouwen en geld. De voormalig rechtsbuiten van SC Cambuur, Feyenoord en Oranje vertelt erover in zijn biografie Einde aan de bullshit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties