De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 december 2003.

Economiedinsdag, 23 december 2003

Aquaverium krijgt outlet winkels

Grou – Twee watersportevenementen, outletwinkels en een flinke verkoophaven aan open vaarwater moeten het Aquaverium in Grou jaarlijks 250.000 bezoekers bezorgen. Deze plannen moeten de problematische beginjaren van het verzamelgebouw voor watersportbedrijven voorgoed doen vergeten.

Economiedinsdag, 23 december 2003

Wél uitzicht Bildtster bedrijf in metaal

Sint Jacobiparochie – Eigenaar en innovatieve kracht achter het bedrijf Sjoerd Meijer van Meijer Plaatbewerking en Machinebouw blijft het liefst wat op de achtergrond. Toch is hij voor een groot deel verantwoordelijk voor de vernieuwingen binnen zijn bedrijf. Vorige maand heeft het bedrijf de Logistica Award gewonnen voor zijn ontwerp voor een vorkheftruck.

Hoofdartikeldinsdag, 23 december 2003

Prestigezaak over asielzoekers…

Het lijkt een prestigezaak te worden tussen minister Verdonk en gemeenten: de uitzetting uit huizen of opvangcentra van uitgeprocedeerde asielzoekers. De minister wil dat de gemeenten onverkort meewerken aan het uitzetten; gemeenten weigeren mensen op straat te zetten in de wetenschap dat ze letterlijk op straat blijven.

Regiodinsdag, 23 december 2003

Asielzoekers niet op straat, ondanks bevel

Den Haag – Gemeenten moeten toch uitgeprocedeerde asielzoekers uitzetten, ook al is het Kerst. Dat schrijft minister Verdonk van Vreemdelingenzaken aan de Tweede Kamer. Een Kamermeerderheid wil eerst het terugkeer- en uitzetbeleid bespreken. De Friese gemeenten blijven weigeren mee te werken aan uitzettingen.

Regiodinsdag, 23 december 2003

Harlinger afslag boert heel goed; Urk zeer slecht

Harlingen – Visveiling Insula in Harlingen is een van de weinige visafslagen die afgelopen jaar de omzet zag stijgen. Alleen die van IJmuiden had een nog beter jaar. De visafslagen van Urk en Lauwersoog kampten met een forse omzetdaling.

Regiodinsdag, 23 december 2003

Nauwelijks brandcontroles

Leeuwarden – De meeste brandweerkorpsen in Fryslân hebben geen idee of de nieuwe veiligheidsregels voor kerstversiering in scholen, winkels, horeca en andere openbare gebouwen wordt nageleefd. Alle brandweerkorpsen hebben richtlijnen uitgevaardigd over impregneren van brandbare takken en bomen en het beperken van open vuur.

Regiodinsdag, 23 december 2003

‘Nog nooit zoveel schatjes gezien’

Pieterburen – ,,Het is eigenlijk wel heel zielig natuurlijk, maar wat een prachtig gezicht, al die mooie witte zeehondjes.” Lenie ’t Hart, de ‘zeehondenmoeder’ van Pieterburen, is dezer dagen helemaal in haar element. Nog nooit werden er zoveel huilers, baby-zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt, tegelijk binnengebracht bij de zeehondencrèche. ,,Gisteren kregen we elf op een dag, van Vlieland en Terschelling. In totaal hebben we nu 26 binnen.” De dieren zijn slachtoffer geworden van de noordwesterstorm die afgelopen weekend over hun geboorteplek, zandplaat de Richel, waaide. Het zijn allemaal zogenoemde grijze zeehonden, die in de winter ter wereld komen. De gewone zeehond krijgt zijn jongen in de zomer.

Regiodinsdag, 23 december 2003

Nog steeds kans op pretpark in Kollum

Kollum – De plannen voor een pretpark in Kollumerland kunnen nog steeds gerealiseerd worden als de gemeente daar belangstelling voor heeft. ,,Laat ze maar komen’’, reageerde ondernemer Henny van der Most.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2003

Uitbreiding werk van Youth for Christ

Leeuwarden – De in 2001 ingezette strategie van Youth for Christ Nederland om zich meer te richten op lokaal jongerenwerk in grote steden werpt vruchten af. De pilotprojecten in Arnhem/Nijmegen en in achterstandswijken in Rotterdam worden mogelijk uitgebreid met een project in de Haagse Schilderwijk.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2003

‘Kerk kan kiezen voor losse band met PKN’

Den Ham – Plaatselijke gereformeerde kerken die er moeite mee hebben om op te gaan in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), kunnen met elkaar een groep vormen en dan als collectief een bijzondere band met de PKN aangaan. Dat schrijft de ‘bezinningsgroep van bezwaarde kerken’ in een ‘handreiking’ aan de circa 25 leden.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2003

‘Niet met camera naar Bethlehem’

Leeuwarden – Hoe zou de geboorte van Christus - als die in 2003 zou hebben plaatsgevonden - door de media worden gebracht? Die prikkelende vraag staat centraal in het speciale kerstnummer van de Strijdkreet van het Leger des Heils.

Sportdinsdag, 23 december 2003

Rechtschapen

,,U vraagt hoe het met mij zal gaan in die toekomst? Nou, daar heb ik geen enkele zorg over...

Sportdinsdag, 23 december 2003

Onderzoek naar fusie Blauw Wit’34 en Zwaluwen stopgezet

Leeuwarden – Het onderzoek naar een fusie van Blauw Wit’34 en Leeuwarder Zwaluwen is stopgezet omdat bleek dat de gemeente niet aan de wensen van de voetbalclubs kon voldoen. Zowel Blauw Wit’34 als Zwaluwen sluit nieuwe fusieplannen uit en gaat ieder zijn eigen weg. Dat zeggen de beide voorzitters van de verenigingen in een reactie.

Sportdinsdag, 23 december 2003

Liefhebbers en Topdammers; geslaagde formule

Leeuwarden - Een foto van Sjoerd Andringa met daarop de simultaan spelende damgenius Harm Wiersma tegen de Friese subtoppers Jan Koops, Jacob Spoelstra, Menno Bandstra en Thijs Mulder verraadt veel over de teneur van het jubileumboek van de 75-jarige Provinciale Friese Dambond.

Sportdinsdag, 23 december 2003

Scheurtjes in Friese hegemonie op Drie Provinciën Toernooi

Hoogezand – Kwamen de Friese jeugdkorfballers in het verleden vrijwel altijd met twee van de drie te verdelen bekers thuis van het traditionele Drie Provinciën Toernooi; maandag was dat niet anders. Toch gebeurde er wel iets opmerkelijks.

Sportdinsdag, 23 december 2003

Wout de Jong vertrekt bij Cambuur

Leeuwarden – De voormalig algemeen- en commercieel directeur Wout de Jong treedt begin volgend jaar uit dienst bij Cambuur Leeuwarden.

Weerdinsdag, 23 december 2003

Miezerig

Het blijft vanavond en vannacht bewolkt en miezerig weer. De temperatuur zakt licht, tot rond 3 à 4 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. Morgen blijft het miezerig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties