De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 december 2008.

Economiedinsdag, 23 december 2008

Frisian Boat Show Sneek komt in voorjaar terug

Sneek - De Frisian Boat Show bij het paviljoen Sneekermeer aan de Snitser Mar komt volgend voorjaar weer terug. Afgelopen jaar werd de bootshow, die bezoekers in de gelegenheid stelt laagdrempelig kennis te maken met motorbootvaren, zeilen, rondvaarten en bootreizen, niet gehouden vanwege de komst van Boot Holland Aqua in september in Sneek.

Economiedinsdag, 23 december 2008

Inkomens land- en tuinbouwers vallen lager uit

Den Haag - De bedrijven in de land- en tuinbouw kampen met een mager jaar. De totale productiewaarde van de sector ligt in 2008 rond de 23,5 miljard euro. In 2007 was dat nog 23 miljard. De meeste bedrijven zien het inkomen echter lager uitvallen door de sterk gestegen prijzen voor bijvoorbeeld veevoer, kunstmest en elektriciteit. Die boodschap gaf gisteren LEI Wageningen UR bij de bekendmaking van de cijfers. Voor de glastuinbouw is 2008 zelfs het slechtste jaar sinds de eeuwwisseling.

Hoofdartikeldinsdag, 23 december 2008

Wijken, de slopershamer...

In veel oude stadswijken is het een gebruikelijk gezicht. Oude woningen die gesloopt worden en waarvoor nieuwe gebouwen in de plaats komen. In de meeste gevallen vindt deze afbraak niet plaats omdat de huizen afgeschreven zijn en niet meer voldoen. Deze herstructurering wordt vaak ingezet om sociale problemen in de wijk aan te pakken.

Regiodinsdag, 23 december 2008

Polderhoofdkanaal gaat door

Beetsterzwaag - De gemeente Opsterland staat nog altijd volledig achter de plannen voor het openstellen van het Polderhoofdkanaal tussen Nij Beets en de Veenhoop. Dat dit vijf miljoen meer gaat kosten, is geen bezwaar. Stopzetten kost bijna evenveel.

Regiodinsdag, 23 december 2008

‘Zij hebben net zo goed recht op een kans als ik’

Buitenpost - Zelf had Keihan Popal (17) het geluk dat hij Afghanistan kon ontvluchten. Maar de miljoenen Afghanen die daar nog wonen gaan hem aan het hart.

Regiodinsdag, 23 december 2008

De vorst nadert: winkels slaan weer schaatsen in

Leeuwarden - De eerste winkeliers hebben zich gemeld bij Zandstra Sport in Joure. De producent van schaatsen maakt zich op voor een paar drukke dagen, nu de weermannen een vorstperiode in het vooruitzicht stellen. ,,De winkels hebben weinig voorraad, dus het zal wel druk worden’’, zegt directeur Willem Zandstra.

Regiodinsdag, 23 december 2008

Krakers uit goederenbank

Leeuwarden - De krakers die het nieuwe pand van de goederenbank in de Leeuwarden bezetten, moeten daar binnen drie weken uit vertrekken. Dat heeft de rechtbank in de Friese hoofdstad bepaald na een kort geding dat door de gemeente was aangespannen.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2008

Judit en Tobit op leesrooster

Zeist - De Commissie Oecumenisch Leesrooster, ingesteld door de Raad van Kerken in Nederland, is begonnen met een leesrooster voor 2010-2013. ,,In het nieuwe rooster zullen we vaker deuterocanonieke lezingen opnemen’’, vertelt ds. Roel Bosch uit Zeist, voorzitter van de commissie.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2008

Bouw kerk Leger des Heils vordert

Leeuwarden - Behalve sluitende kerken komt er ook weer een nieuwe kerk in Leeuwarden: de nieuwe kerk van het Leger des Heils in de Leeuwarder wijk Bilgaard. De moderne, nieuwe kerk moet de huidige kerk aan De Tuinen in Leeuwarden vervangen.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2008

Speciale editie ‘Historisch Tijdschrift GKN’ over Bert Klei

Utrecht - De redactie van Historisch Tijschrift GKN brengt volgend jaar een extra nummer uit gevuld met artikelen van kerkjournalist Bert Klei (1924-2008). Klei overleed afgelopen zomer, hij werd bekend om zijn stukjes in Trouw. Klei schreef ook jarenlang voor Kerkinformatie, destijds het blad van de Gereformeerde Kerken in Nederland, nu van de Protestantse Kerk. Die bijdragen uit de jaren zeventig en tachtig worden nu gebundeld. Zijn artikel uit 1972 over het ontstaan van het Algemeen Kerkelijk Bureau van de gereformeerden staat in het decembernummer van Historisch Tijdschrift GKN afgedrukt. Frans Rozemond heeft tevens een biografische schets van Klei geschreven.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 december 2008

Zondag laatste dienst ds. Jaap Zijlstra

Wijnjewoude - Ds. Jaap Zijlstra preekt zondag voor het laatst in Fryslân. Dat doet hij in de gereformeerde kerk van Wijnjewoude.

Sportdinsdag, 23 december 2008

Heerenveen zo goed als rond met Ingelsten

Heerenveen - Hij stond hoog op het verlanglijstje van trainer Trond Sollied. En het is zo goed als zeker dat de Zweedse topscorer Patrik Ingelsten na de winterstop voor sc Heerenveen speelt. De Friese club is nagenoeg rond met de speler en diens werkgever, de Zweedse kampioen Kalmar FF.

Sportdinsdag, 23 december 2008

Fors minder animo voor 22e editie Midwintercup

Leeuwarden - Aan de 22e editie van de Midwintercup nemen dit jaar 145 teams deel. Dat zijn er maar liefst negentien minder dan het afgelopen jaar. De speeldagen van de voorronden van het Open Fries kampioenschap futsal zijn 5, 6, 7, 8 en 9 januari in de Trije in Franeker. Op woensdag 7 januari wordt ook in Snekerhal in Sneek, Wiardahal en Cambuurhal in Leeuwarden en sportcentrum Drachten gespeeld. De finaledag is op 10 januari 2009 in de Trije in Franeker.

Sportdinsdag, 23 december 2008

De historie van Ajax in 577 foto’s met bijschriften

In september 2003 verscheen, als onderdeel van een serie boeken van uitgeverij Waanders met titels als Het monumentenboek en Het boerderijenboek, ook Het Ajax boek. Daarin werd met meer dan 400 foto’s, afkomstig uit het archief van Ajax, een overzicht gegeven van de rijke historie van de club. Doordat alle foto’s waren voorzien van een uitgebreid bijschrift, kon ook een verhaal verteld worden dat meer omvatte dan de foto’s alleen.

Sportdinsdag, 23 december 2008

Steppe mist derby, Breuer vraagteken

Heerenveen Doelman Kenny Steppe staat komende zondag in de noordelijke derby tegen FC Groningen niet in het doel van sc Heerenveen. De Belg, die deze zomer overkwam van Germinal Beerschot en lopende het seizoen zijn landgenoot Brian Vandenbussche uit het doel keepte, heeft last van een rugblessure en moet een aantal weken rust houden.

Sportdinsdag, 23 december 2008

PSV - Heerenveen naar de vrijdagavond

Zeist De voetbalbond KNVB heeft twee duels in de eredivisie omgewisseld. De wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen verhuist van zaterdag 28 februari naar vrijdag 27 februari. AZ - FC Groningen schuift daardoor op van vrijdag naar zaterdag. De reden van de verplaatsing is dat PSV volgens het televisiecontract ook eenmaal op de vrijdag een thuiswedstrijd moet spelen.

Sportdinsdag, 23 december 2008

Van der Kamp wint met Oranje

Amsterdam Het Nederlands basketbalteam is de Amsterdam Haarlem Basketbal Week gisteren begonnen met een zege. De ploeg van de Israëlische bondscoach Gadi Kedar versloeg in Amsterdam EiffelTowers Den Bosch met 84-79. Halverwege leidde Oranje met 45-36. Het was het eerste optreden van beide ploegen in groep A.

Sportdinsdag, 23 december 2008

Ernst wint wel in tweede ronde

Groningen Sipke Ernst heeft na zijn halve misstap in de eerste ronde een dag later geen fout gemaakt bij het jaarlijkse Schaakfestival in Groningen. De grootmeester uit Damwoude boekte een overwinning tegen de Let Janis Daudzvardis.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties