De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 23 december 2013.

Cultuurmaandag, 23 december 2013

‘Ensafh’ zoekt dichters en poëzieliefhebbers voor gedichtenavond

Sneek | Het Fries literair tijdschrift Ensafh houdt op 31 januari een poëziemarathon in café Vellinga in Sneek. De avond wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Poëzieweek. Niet alleen dichters worden opgeroepen werk voor te dragen, ook poëzieliefhebbers kunnen meedoen door hun favoriete gedicht voor te lezen. Deelnemers krijgen de dichtbondel Adams Apel van Jacobus Quiryn Smink, winnaar van de Gysbert Japicx-priis. Aanmelden kan via ensafhpoezij@gmail.com.

Economiemaandag, 23 december 2013

Koffie drinken in Australië met een nostalgische mok van Douwe Egberts


Hoofdartikelmaandag, 23 december 2013

Merkel krijgt weinig Europese waardering

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die net is begonnen aan haar derde ambtstermijn, heeft te maken met een heel ander Europa dan bij haar aantreden in 2005. Acht jaar geleden blaakte de Europese Unie van zelfvertrouwen. De ene na de andere uitbreiding met nieuwe lidstaten had plaatsgevonden en mede dankzij de eenheidsmunt nam de politieke en economische integratie van de EU steeds verder toe. Buiten de eigen grenzen afficheerde de EU zich als een lichtend voorbeeld van voorspoed en vrede.

Regiomaandag, 23 december 2013

Alle startkaarten voor de Fietselfstedentocht verkocht

Bolsward | De startkaarten voor de Fietselfstedentocht op pinkstermaandag 9 juni zijn verkocht. Zaterdag rond 19.30 uur waren alle 15.000 beschikbare kaarten verdeeld, meldt de organisatie.

Regiomaandag, 23 december 2013

Even uitrusten voor Gerrie

Stiens | Lekker even uitrusten, met de voeten op de bank. Finaliste Gerrie van Dijk-Dantuma uit Stiens is afgelopen weekeinde vooral aan het nagenieten geweest van The Voice of Holland. Ze eindigde in de finale op de derde plek. ,,Ik heb heel veel leuke reacties gehad in de afgelopen dagen, het was een avontuur voor mij met vele positieve kanten en ik ben heel blij dat ik zover ben gekomen.”

Regiomaandag, 23 december 2013

Drukte rond Glazen Huis blijft gezellig

Leeuwarden | De overweldigende toeloop van duizenden belangstellen naar het Glazen Huis van popradiostation 3FM op het Wilhelminaplein in Leeuwarden is ook het afgelopen weekeinde vrijwel zonder negatieve incidenten gebleven. Dat meldde de politie gisteravond desgevraagd.

Geloof & Kerkmaandag, 23 december 2013

Top 2000-dienst naar grotere locatie vanwege toeloop

Zoetermeer | ds. Fred Omvlee houdt op zondag 29 december samen met zijn collega ds. Jaap van de Akker in Zoetermeer een Top 2000-dienst. De muzieklijst wordt ieder jaar op de zender Radio2

Sportmaandag, 23 december 2013

Zeegers wint regenachtige Kerstcross Oranjewoud

Oranjewoud | Alsof hij uit vreugde een frisse duik had genomen. Drijfnat van de regen strompelde Maarten Zeegers uit Zuidlaren over de finish tijdens de dertiende editie van de Kerstcross in Oranjewâld. Zeegers bleef tijdens de cross van tien kilometer zijn Groninger concurrenten Stefan Wessel en Henk Bakker ruim voor en won de wedstrijd in een tijd van 34.36.

Sportmaandag, 23 december 2013

Aris ziet hoop gloren na kunststuk in derby

Leeuwarden | Het was precies zoals coach Ed Molthoff na afloop eerlijk moest bekennen. Niemand gaf zaterdag in de rust van de derby tussen Aris Leeuwarden en Groningen een stuiver voor de kansen van de thuisploeg. De koploper ging na twee kwarten op rozen de kleedkamer in met een riante 37-53 voorsprong en zo leek het toch al zo gekwelde Aris geheel in stijl het nieuwe jaar in te gaan. Totdat de Leeuwarders zich eindelijk eens oprichtten en nieuwe hoop voor 2014 deden gloren (77-75).

Sportmaandag, 23 december 2013

Pijnpunten LDODK komen duidelijker aan de oppervlakte

Maarssen | De korfballers van LDODK zoeken met een katerig gevoel de kerstboom op. In de belangrijke jaarafsluiter bij OVVO kwamen de Gorredijkers zaterdag niet verder dan een remise (16-16). Juist in het duel bij de directe concurrent uit Maarssen kwamen de pijnpunten van de eerste seizoenshelft in de Korfbal League nog eens extra zichtbaar aan de oppervlakte. ,,Elke week weer hebben we te maken met een vak dat niet loopt. Je wordt er zo langzamerhand tureluurs van.”

Sportmaandag, 23 december 2013

Ajax wordt weer landskampioen, maar Vitesse heeft de gunfactor

Vitesse, Ajax, Feyenoord of FC Twente? Of toch PSV of AZ? FC Groningen? Heerenveen? Wie wordt er dit seizoen kampioen van Nederland? Vier Friese niet-voetballers doen hun voorspelling.

Sportmaandag, 23 december 2013

Column | Aangeboden: Oebele Schokker, rasvoetballer


Sportmaandag, 23 december 2013

Gezocht bij Cambuur: vleugelspits en een nummer tien

Hij stond er beteuterd bij. Het is ook wat, als je Michiel Hemmen heet en in een koud Breda bijna negentig minuten lang als spits op een eiland staat. Hemmen schoot in de eredivisie tot nu toe van bijna elke twee kansen die hij kreeg er eentje in. Niks mis mee. Maar stel je voor hoeveel extra kansen er waren met betere aanvoer vanaf de vleugels en het middenveld. Aanvallend moet het beter bij de Leeuwarders. Daarom, gezocht voor Cambuur: vleugelspitsen en een nummer tien.

Sportmaandag, 23 december 2013

Cambuur na een seizoenhelft simpelweg niet goed genoeg

Breda | Zeventiende. Dat is de plaats waarop Cambuur de winterstop in gaat. In sommige duels verdienden de in de eerste seizoenhelft bij vlagen goed spelende Leeuwarders meer, maar de tekortkomingen zijn al enige tijd zichtbaar. Ook zaterdag in de met zeer zwak spel gepaard gaande 1-0 nederlaag bij NAC in Breda. Het Cambuur van dit moment is simpelweg niet goed genoeg voor een plaats boven de streep. Het is dus niet de vraag óf er versterkingen bij moeten, maar wie en wanneer.

Sportmaandag, 23 december 2013

Mogelijk afscheid in stijl voor Finnbogason


Sportmaandag, 23 december 2013

Van Basten gaat na AZ met heerlijk gevoel de Kerst in

Alkmaar | Een vijfde in plaats van een dertiende positie. Geen 18, maar 29 punten op de ranglijst. De conclusie is helder: na achttien wedstrijden in de eredivisie kan Heerenveen-trainer Marco van Basten met een stuk betere cijfers de winterstop in dan vorig seizoen. De kans is zelfs groot dat de oefenmeester binnenkort zijn contract in Fryslân verlengd. ,,Riemer van der Velde heeft aangegeven dat de club met me verder wil”, vertelde de trainer na de klinkende 1-5 overwinning op AZ. ,, Ik heb niets anders te wensen. We zullen het er na de kerstvakantie eens over hebben.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties