De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 december 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 23 december 2014

Ook rond Korea krijgt Obama weinig krediet

De Amerikaanse president Barack Obama wordt geen tijd gegund om op zijn lauweren te rusten. Vorige week normaliseerde hij na ruim vijftig jaar vijandschap de betrekkingen met Cuba. Onlangs sloot hij een verregaand klimaatakkoord met China om de uitstoot van kooldioxide te beperken. Ook maakte hij met de amnestie voor miljoenen illegalen een einde aan de slepende immigratiekwestie. Obama is er weliswaar niet in geslaagd het IsraŽlisch-Palestijnse conflict op te lossen, maar zolang de betrokken partijen daar verder weinig moeite voor doen, kan dat Obama nauwelijks worden aangerekend. In de zes jaar van Obama's presidentschap is verder de werkloosheid verminderd, het begrotingstekort gedaald en is het consumentenvertrouwen spectaculair gestegen.

Regiodinsdag, 23 december 2014

Rabobank waarschuwt voor nog lagere melkprijs

Leeuwarden Rabobank verwacht de komende maanden een nog verdere daling van de melkprijs. Dat staat in het Kwartaalbericht zuivel Q1, dat de bank heeft opgesteld voor het eerste kwartaal van 2015. De melkproductie is gestegen terwijl de inkoop door China en Rusland fors is verminderd, stelt Rabobank.

Regiodinsdag, 23 december 2014

Door verre vakanties ziet het schap van de slager er exotischer uit

Ferwert - Frans Schreiber nam in 1977 een bestaande slagerswinkel over in Ferwert. ,,Ik werkte destijds bij mijn vader in de slagerij in Ee, maar hij wilde nog niet stoppen met werken. Zodoende kwam ik in Ferwert terecht", legt hij uit. Schreiber memoreert de begindagen van de slagerswinkel. ,,Vroeger was het allemaal wel wat kleinschaliger, maar het werk is in de loop van de jaren eigenlijk altijd wel hetzelfde gebleven."

Regiodinsdag, 23 december 2014

Van kerststallen leer je over andere culturen

Wolvega - ,,Jammer dat je nu komt, ik had een heel mooie kerststal gemaakt, maar die is net verkocht. Ik had hem je graag laten zien", zegt Jan de Vries. Al sinds de late jaren zeventig is hij helemaal weg van kerststallen; hij heeft er inmiddels al bijna vierhonderd verzameld.

Regiodinsdag, 23 december 2014

Er zit in een mens veel meer kracht dan je denkt, weet Gais Meinsma

Jorwert - Ze is een vooruitstrevende vrouw. Maar ze had ook een leven vol intens verdriet. Gais Meinsma-Greydanus raakt ongewenst zwanger, verliest haar man en twee van haar kinderen, maar ze vindt iedere keer de kracht om verder te gaan. ,,Van binnen huist er een blij mens in me dat altijd het licht opzoekt."

Regiodinsdag, 23 december 2014

GabriŽl Anthonio, altijd op zoek naar het radicale midden

Leeuwarden - GabriŽl Anthonio komt zijn kantoor binnen met een bagagetrolley. ,,Ik ben nog wat aan het verhuizen", legt hij uit. Het moment van afscheid van Jeugdhulp Friesland was begin december, maar deze maand staat nog in het teken van de overgang naar VNN, waar hij inmiddels ook al aan het inwerken is. Voeg dat bij de maandelijkse lezingen die hij geeft, zijn predikbeurten in kerken, en zijn werk als lector aan Stenden Hogeschool, waarbij hij negen promovendi begeleidt, en het beeld kan ontstaan van iemand die opgeslokt wordt door zijn werk.

Regiodinsdag, 23 december 2014

Fietsers straks veiliger de weg op in Dongeradeel

Dokkum - Het terugdringen van het aantal ongevallen met fietsers in Dongeradeel. Dat is het doel van een nieuw actieplan Fietsveiligheid, dat de gemeente heeft vastgesteld. Dongeradeel gaat de komende jaren de fietsveiligheid verbeteren op verschillende gevaarlijke punten.

Sportdinsdag, 23 december 2014

Straatvoetbal is meer dan voetballen op straat

Jazeker, je moest van zijn vurige spel houden en ja, je moest hem zijn rare strapatsen - ook buiten de arena - kunnen vergeven. Edgar Steven Davids (Paramaribo, 13 maart 1973) was immers nooit lang van onbesproken gedrag. Maar niemand die kan zeggen dat De Pitbull niet alles uit zijn actieve carriŤre als voetballer heeft gehaald. Geen beker zo groot - in clubverband - of Davids torste hem de hoogte in.

Sportdinsdag, 23 december 2014

Vonk: niet alle registers opengetrokken voor RusnŠk

Heerenveen - De soap rondom Albert RusnŠk is definitief ten einde. Gisteren liet ook Heerenveen - dat de middenvelder graag wilde vastleggen - weten zich neer te leggen bij de overgang van de Slowaak naar FC Groningen. Die club maakte zowel donderdag (via haar site) als zondag (via Twitter) bekend RusnŠk voor 3,5 jaar te hebben vastgelegd. Heerenveen dacht echter lang ook nog in de markt te zijn voor de speler die het afgelopen half jaar door Manchester City aan Cambuur werd verhuurd.

Sportdinsdag, 23 december 2014

BeNe League stopt: minder reiskosten voor Heerenveen

Heerenveen - Dat er na dit seizoen een einde komt aan de BeNe League voor Nederlandse en Belgische vrouwenvoetbalclubs, is niet ongunstig voor de damestak van sc Heerenveen. De KNVB wil vanaf de komende voetbaljaargang een puur Nederlandse competitie starten. Dat zou financiŽle voordelen kunnen hebben voor de Friese voetbalvrouwen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties