De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 december 2016.

Cultuurvrijdag, 23 december 2016

Honderden reacties op Witteman-Kraayenoord

Veenendaal - Precies twee weken geleden was de tv-uitzending van Witteman ontdekt waarin presentator Paul Witteman voorganger Kees Kraayenoord van de kerk Mozaiek0318 te gast had. Sindsdien wordt Kraayenoord nog vrijwel elke dag herinnerd aan die uitzending. ,,We hebben zveel positieve reacties gehad. Als je het bij elkaar optelt honderden. Via social media als Facebook en Twitter, maar ook gewoon op straat. Ik was deze week nog in de Hema en toe zei de caissire: 'Bent u niet die man van televisie?'

Cultuurvrijdag, 23 december 2016

Melodieus Fjoer duorret krekt wat tekoart

Sfearfol, dimmen en hiel melodieus. Dat is Fjoer dat justerjn syn premire belibbe yn de fabryk fan De mannen van Staal op het yndustryterrein Zwette fan Ljouwert.

Hoofdartikelvrijdag, 23 december 2016

Fries is ook een 'huis waarin we wonen'

Hoe is het gesteld met het Fries? Die vraag wordt in varianten gesteld. Bijvoorbeeld ten aanzien van het onderwijs in de Friese taal. Er zijn doelstellingen voor dat onderwijs, maar die worden niet gehaald. Een andere variant van de vraag gaat over Fries in de media. Doen de kranten wel voldoende aan de cultuur van de Friese taal? Weer een variant is de kwaliteit van het Fries in de media, met name Omrop Frysln. In Provinciale Staten zijn daar kritische opmerkingen over gemaakt: in de uitzendingen van Omrop zouden te veel taalfouten worden gemaakt bij het zich bedienen van de Friese taal.

Sportvrijdag, 23 december 2016

Allrounden blijft voor De Jong het mooiste

Voor de meeste Nederlanders is de decembermaand een periode van gezelligheid, hier en daar een (alcoholisch) drankje nuttigen en urenlang tafelen met familie of vrienden. Antoinette de Jong (21) krijgt er echter weinig van mee. Met de NK afstanden (28-30 december) en het EK allround (6-8 januari) in aantocht staat het vizier van de Rottumse strak op haar sport gericht. ,,Us heit, mem en suske gean mei de kryst altyd mei de famylje t iten. Dr kin ik snt in jier of fjouwer net mear by wze, om't ik altyd wichtige wedstriden yn dizze perioade ha. Spitich, mar it is net oars. Ik besykje sa folle mooglik mei te dwaan, mar moat soms echt oan mysels tinke."

Sportvrijdag, 23 december 2016

Heerenveen lijdt wr verlies

Heerenveen - sc Heerenveen heeft over het boekjaar 2015/2016 een nettoverlies van 651.443 euro geleden. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club gisteren naar buiten bracht. Het eigen vermogen is daardoor teruggelopen tot 21.497.520 euro. Het verlies heeft volgens de raad van commissarissen (RvC) - bestaande uit Jorrit Jorritsma (voorzitter), Gerard Kremer en Hans Westerhof - geen acute noodlottige gevolgen. 'Ondanks het verlies blijft de positie en de liquiditeit ruim positief en daarmee heeft sc Heerenveen geen directe financile zorgen. '


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties